Φίλε Γιώργο,σίγουρα μπαίνοντας στη σχολή θα είσαι "έγκλειστος" απ'την εκπαίδευση,πρέπει να έχεις τα κατάλληλα σωματικά και ψυχικά προσόντα!
Επίσης είναι ένα επάγγελμα στο οποίο βάζεις ως "προκαταβολή" τα νεανικά σου χρόνια!Είσαι υποχρεωμένος με την αποφοίτηση να υπηρετήσεις στην Πολεμική Αεροπορία για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα (10-12 χρόνια νομίζω)...από αυτή την άποψη είναι επάγγελμα για "λίγους"...
Είναι σχολή σαν τις ΑΕΝ και τις Στρατιωτικές-Αστυνομικές,δηλαδή σίγουρη δουλειά-καλός μισθός (συγκριτικά πάντα) και το κεφάλι ήσυχο...
Αλλά αν θέλεις και μια προσωπική γνώμη,προτιμώ αυτή τη σχολή από το να βλέπω νέα παιδιά να γίνονται "μπάτσοι" και "φάνταροι" (χωρίς παρεξήγηση) απλώς για τη "σιγουριά"!Είναι μαγκιά να είσαι πιλότος (και κυρίως σε πολεμικά αεροσκάφη!)...και ακόμη και αν το βλέπεις σαν βόλεμα,η "Ικάρων" βγάζει τους πιο νεαρούς συνταξιούχους (αν και να ξέρεις απ'αυτά που ακούω τέτοιες παροχές θα κοπούν στο άμεσο μέλλον) και παίρνεις ανάλογα bonus όσο περισσότερο πετάς!
Και απορώ πως έχει βάση χαμηλότερη από αυτές των Στρατιωτικών σχολών!
Και μη μου πει κανείς για "επικινδυνότητα"...όσο πιθανό είναι να πεθάνει κάποιος στο σκάφος άλλο τόσο και περισσότερο είναι να πεθάνω εγώ που είμαι 3 ώρες την ημέρα στο αυτοκίνητο!:iagree:
Πάντως αν είσαι κάπως "καβατζωμένος" οικονομικά και σου αρέσει το διάβασμα,δεν θα σου τη συνιστούσα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.