Γεια σας, θελω να ρωτησω κ εγω με τη σειρα μου κατι για αυτο το τμημα, κυριως για την επαγγελματικη αποκατασταση. Σε τι επιχειρησεις ή θεσεις στο δημοσιο μπορει να εργαστει καποιος μετα; Ειχα διαβασει σε ενα περιοδικο για το Νοσοκομειο Ζωων στην Αθηνα οπου ηταν και ενας αποφοιτος απο αυτο το τμημα, γινεται λοιπον να δουλεψει μετα εκει;
Στο Δημόσιο μπορείς να δουλέψεις σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σε Δήμους και γενικά σε Οργανισμούς ευρύτερου δημόσιου τομέα που σχετίζονται λίγο/πολύ με τη Γεωπονία. Και γενικά όποιος με προκήρυξη ζητήσει Γεωπόνο-"ζώα".
Στο Νοσοκομείο Ζώων που λες δεν μου είναι κάτι συνηθισμένο... αλλά μπορεί και να γίνει (όπως μας λες).
Στις αντιστοιχίες των μεταγραφών αναφέρει ότι μπορείς να πάρεις μεταγραφή μονο για την αντίστοιχη κατεύθυνση.Τι ακριβώς εννοεί?
Η κάθε Γεωπονική Σχολή δεν διαθέτει όλα τα Τμήματα. Το ΓΠΑ έχει 6, το ΑΠΘ 5,, Το Παν. Θεσσαλίας (Βόλος) 2 και το ΔΠΘ (Ορεστιάδα) 3. Στο Μηχανογραφικό Δηλώνεις το Τμήμα μόνο στο ΓΠΑ και Βόλο, ενώ σε ΑΠΘ και ΔΠΘ διαλέγεις "Τμήμα" στο 6ο και 5ο εξάμηνο σπουδών, αντίστοιχα.
Αν περάσεις λοιπόν π.χ. "φυτά" στο Βόλο δικαιούσαι μετεγγραφή στο ΓΠΑ μόνο στο αντίστοιχο τμήμα (δηλαδή "φυτά"). Αυτό σημαίνει το "αντίστοιχης κατεύθυνσης".
Αν περάσεις π.χ. ΑΠΘ, τότε ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ σε μετεγγραφή π.χ. στο ΓΠΑ θα σε ρωτήσουν ποιο Τμήμα θες, ΠΛΗΝ της Γεωπ. Βιοτεχνολογίας (δεν το έχει αυτό το Τμήμα το ΑΠΘ).
Το Τμήμα στην Ορεστιάδα ξεκίνησε ως "Αγροτικής Ανάπτυξης" και οι φωστήρες του ΥΠΕΠΘ από την "ταμπέλα" είπαν "5ο Πεδίο" (άσχετα αν είχε στην αρχή μία ειδικότητα αγροτικής οικονομίας και 2 ειδικότητες με "φυτά"). Τα τελευταία 2 χρόνια υπήρξαν εκεί 2 αλλαγές: α) ένωση των δύο κατευθύνσεων με "φυτά" σε μία και β) δημιουργία μίας νέας, αυτή με "τρόφιμα". Ωστόσο στο νόμο με τις αντιστοιχίες αναγράφεται, ότι αν περάσεις Ορεστιάδα σε μετεγγραφή π.χ. στο ΓΠΑ έχεις δικαίωμα μόνο για το Τμήμα "Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης. Ειδικά για αυτό δεν ξέρω όμως αν έχει εκδοθεί κάτι συμπληρωματικό, γιατί όπως προείπα αυτές οι αλλαγές είναι σχετικά καινούργιες.
Θέλω να κάνω μια ερώτηση στους σπουδαστές του τμήματος γεωπονίας του ΑΠΘ ή γενικότερα όποιος γνωρίζει. Είδα στο πρόγραμμα σπουδών ότι στα πρώτα 2 εξάμηνα έχει μάθημα χημεία. Όμως η σχέση μου με αυτήν δεν είναι καθόλου καλή (β και γ λυκείου τεχνολογική κατεύθυνση). Αν τελικά περάσω εκεί θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα;
Είναι μερικά από τα παράλλογα του Εκπαιδευτικού συστήματος που δημιουργήθηκαν κατά την αλλαγή από τις Δέσμες στα Πεδία.
Όπως ανέφερα και στον Wolfie, το Τμήμα "Αγροτικής Ανάπτυξης" στην Ορεστιάδα έχει και "φυτά" και "τρόφιμα", αλλά παραμένει στο 5ο Πεδίο.
Γενικότερα με τα Τμήματα Γεωπονίας είναι ένα πρόβλημα όπως χωρίσανε έτσι τις σχολές στα Πεδία, μιας και το βασικό μάθημα αυτών των σχολών με τις Δέσμες ήταν η ΧΗΜΕΙΑ. Και στη Γεωπονία τα πρώτα 2 έτη περιστρέφεσαι με "Χημεία" και "Βιολογία" σε αντιστοίχηση με τα μαθήματα του σχολείου. Επίσης, λόγω επαγγέλματος έχω γνωρίσει παιδιά που τελειώσανε Ορεστιάδα να εκμυστηρεύονται ότι για "οικονομικά πηγαίναμε και στη σχολή καταλήξαμε να κάνουμε φυσικές και χημείες και βιολογίες". Όμως όπως κατάλαβες την τελειώσανε τη σχολή.
Αυτό το αντιμετωπίσανε ως πρόβλημα οι Καθηγητές κυρίως στη Χημεία μέσα στις Σχολές, ειδικά στα πρώτα χρόνια με τα Πεδία, και αναλόγως προσαρμόσθηκαν (συνήθως υποβάθμισαν την ποιότητα του μαθήματός τους). Πιθανότατα, ναι, ίσως αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα στη Χημεία (λογικό αφού θα σου λείπουν κάποιες βασικές γνώσεις), αλλά δεν θα είσαι και ο μόνος και γενικώς αυτό "το πρόβλημα" υφίσταται. Δυστυχώς! Όμως αν σε ενδιαφέρει η Γεωπονία γενικότερα και με λίγη παραπάνω καλή θέληση όλα γίνονται...