τετοια σχολη που ψαχνεις δεν θα βρεις....καλυτερα να σπουδασεις χρηματοοικονομικα η οικονομικα και να κανεις σε μεταπτυχιακο αυτο που θελεις....πανω σε αυτα υπαρχουν πολλα τμηματα¨...λοχρη οδε οικονομικο κτλ...
Κοιτα εννοειται οτι τετοια αυτουσια σχολη δεν θα βρω...απλα ψαχνω τι θα μου εδινε οσο το δυνατον καλυτερο backround...
Εγω σκεφτομουν:
1)μαθηματικο/σεμφε:
+ Εχει τετοια μαθηματα(στατιστικη-πιθανοτητες πολυ, και ιδιαιτερα στη σεμφε εχει και υπολογιστικα μαθηματικα, οικονομικα μαθηματικα
- Δεν εχει οικονομικο προφιλ, ουτε οικονομικα μαθηματα( μικρο-μακρο, οικονομετρια, μαθηματα για χρηματοοικονομικα ενω αυτα διδασκονται με εμβαθυνση στα οικον. τμηματα)
2) Οικονομικων επιστημων ΟΠΑ
+ Βλεπω οτι εχει μαθηματα πρακτικα: Μαθηματικα για οικ. Ι,ΙΙ,ΙΙΙ, Στατιστικη Ι, ΙΙ, Οικονομετριες, και κατευθυνση Χρηματοοικονομικων
+ Θεωρω πολυ σημαντικο οτι σου δινεται η δυνατοτητα να επιλεξεις μαθηματα απο αλλα τμηματα οπα ( λοχρη, πληροφορικη, στατιστικη) Εμβαθυνεις ετσι και αποκτας πιο εξειδικευμενες γνωσεις! (ΒΑΣΙΚΟ)
- Ακουω απο πολλους οτι παρ'ολα αυτα ειναι πολυ θεωρητικουρα το τμημα!!! Δεν το καταλαβαινω γιατι εχει μαθηματα οπως τα παραπανω που αποδεικνυουν το αντιθετο! Αλλα μηπως θεωρειται ελλιπες?
3) ΛΟΧΡΗ
+ Κατευθυνση χρηματοοικονομικων, εχει μαθηματα πληροφορικης και μαθηματικων
-Νομιζω οτι εχει μεν εξειδικευμενο χαρακτηρα στα χρηματοοικονομικα, αλλα ειναι πιο πολυ θεωρητικα(ετσι μου φαινονται)...νομιζω οτι εχει λιγοτερα ''μαθηματικα'' μαθηματα απο το οικ.επ
- Δεν δινεται η δυνατοτητα επιλογης μαθηματων απο αλλα τμηματα οπα!!! Αρα, δεν μπορεις να εξειδικευτεις σε καποιο αντικειμενο με παραπανω γνωσεις!
4) ΔΕΤ
+ Εχει κατευθυνση ποσοτικων μεθοδων, και γενικα πολυ ενδιαφεροντα μαθηματα!! Πιο πρακτικα...μου αρεσει!
- Ομως, μηπως και εδω οι γνωσεις στατιστικης, μαθηματικων,οικονομετριας κτλ υστερουν? Δεν ειμαι σιγουρος εδω...(ουτε πολλες επιλογες απο αλλα τμηματα εχει!)
Πραγματικα ειμαι σε αδιεξοδο!