Εγώ είμαι σε δίλημμα τει αθήνας ή αει επαρχίας;;
Ίσως να μπορώ να σας βοηθήσω.
Τελείωσα το τμήμα πληροφορικής του τει αθήνας, είναι αρκετά δύσκολη σχολή, δύσκολα θα βγάλει κάποιος τη σχολή στα 4 χρόνια και καλό βαθμό!
Στην ώρα μας τελειώσαμε μόνο 3 άτομα από τη φουρνιά μου!
Τα καλά είναι η ύπαρξη πρακτικής άσκησης, οπότε αν σε ενδιαφέρει η αγορά εργασίας, είναι πιο εύκολο έτσι να βρεις διέξοδο!
Είναι πρακτικό τμήμα με υποχρεωτικά εργαστήρια κάτι που σημαίνει ότι κάθε βδομάδα θα πρέπει να παραδίδεις εργασίες και να παρακολουθείς περί τις 12 ώρες τα εργαστήρια εβδομαδιαίως (στις 2 απουσίες που θα κάνεις σε κάθε εργαστηριακό σου μάθημα χάνεις το δικαίωμα της εξέτασης!).Στις θεωρίες η παρακολούθηση είναι μη υποχρεωτική, αλλά βοηθάει σημαντικά.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σου, αν έχεις πάει καλά μπορείς να συνεχίσεις σε μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο, κάτι το οποίο κάνω κι εγώ στο τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και αργότερα διδακτορικό (προσωπικά έχω ήδη επιτύχει σε εξετάσεις για υποτροφία για τη συνέχιση των σπουδών μου).
Απλά σκέψου καλά τι θέλεις! Προσωπικά δεν ήθελα να πάω επαρχία. Επίσης στα τει η εισαγωγή γίνεται με τους μισούς καλύτερους εισαχθέντες τον Οκτώβρη και τους υπόλοιπους το Μάρτιο, οπότε αν τελικά δεν είσαι στο πρώτο μισό θα ξεκουραστείς και κάποιους μήνες.
μηπως μπορει να μου πει καποιος που σπουδάζει πληροφορική αν ειναι ενγιαφεροντα τα μαθήματα?κ ειδικά για μια κοπέλα...βασικα ασχολούμε με τους υπολογιστές αλλά πιστευω οτι στις σπουδες πρεπει να είναι πολύ διαφορετικά...κατι δικτυα τηλεπικοινωνίες κ τετοια ειναι ωραία?...
Αν σου αρέσει η επιστήμη των υπολογιστών, why not? Μη βάζεις ταμπέλες σε αγόρια και κορίτσια, είναι μόνο τη αρέσει σε κάποιον και συνήθως στα κορίτσια δεν αρέσει και πολύ η πληροφορική. Στη σχολή που ήμουν πχ τα κορίτσια είναι λίγα και το 95% δεν την πάλευαν κιόλας. Αλλά αν σου αρέσει θα τα πας πολύ καλά και καλύτερα από αριστούχους αγόρια..!
Τα δίκτυα και η επικοινωνίες είναι ωραίο αντικείμενο, αν και προσωπικά προτιμώ την ανάπτυξη λογισμικού.
Υ.Γ. Είστε απόφοιτοι τεχνολογικής ή θετικής κατεύθυνσης; Εγώ αποφοίτητα πριν 6 χρόνια από θετική και οι πρώτες μου ώρες στον τμήμα ήταν απελπιστικές, κάτι αλγοριθμικές και τέτοια που δεν καταλάβαινα Χριστό!!!
Φιλικά,
για απορίες μη διστάσετε να με ρωτήσετε