fortheloveofshizaya
Νεοφερμένο μέλος
Η fortheloveofshizaya αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 11 μηνύματα.

Γειά σας αγαπητοί, έδωσα πανελλήνιες και κατάφερα να μπω σε αυτή την σχολή. Δεν θα πω ψέματα, ούτε πρώτη ούτε δεύτερη επιλογή ήταν αλλά έχω ένα γενικό ενδιαφέρον για το θέατρο οπότε δεν με χαλάει ιδιαίτερα.
Δεν έχω κάποιον γνωστό μου που έχει εμπειρία με το τμήμα (και γενικά σχεδόν κανένας από την οικογένεια δεν έχει πάει πανεπιστήμιο) οπότε πέρα από το σαιτ της σχολής δεν έχω reference για το τι θα αντιμετωπίσω. Είμαι ένα αγχώδης άτομο και όσο πλησιάζουν οι μέρες για το ξεκίνημα το εξαμήνου τόσο πιο πολύ παθαίνω τρακ.
Όλα αυτά για να ρωτήσω: ποία είναι η δικιά σας εμπειρία με το τμήμα? Νιώθετε ότι αξίζει σαν σχολή?
Δεν έχω κάποιον γνωστό μου που έχει εμπειρία με το τμήμα (και γενικά σχεδόν κανένας από την οικογένεια δεν έχει πάει πανεπιστήμιο) οπότε πέρα από το σαιτ της σχολής δεν έχω reference για το τι θα αντιμετωπίσω. Είμαι ένα αγχώδης άτομο και όσο πλησιάζουν οι μέρες για το ξεκίνημα το εξαμήνου τόσο πιο πολύ παθαίνω τρακ.
Όλα αυτά για να ρωτήσω: ποία είναι η δικιά σας εμπειρία με το τμήμα? Νιώθετε ότι αξίζει σαν σχολή?
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.381 μηνύματα.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.060 μηνύματα.

Γεια σου και Καλή θεατρική αρχή!Γειά σας αγαπητοί, έδωσα πανελλήνιες και κατάφερα να μπω σε αυτή την σχολή. Δεν θα πω ψέματα, ούτε πρώτη ούτε δεύτερη επιλογή ήταν αλλά έχω ένα γενικό ενδιαφέρον για το θέατρο οπότε δεν με χαλάει ιδιαίτερα.
εγώ φέτος ολοκλήρωσα το 4ο έτος και παίρνω πτυχίο στην ώρα του.
Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Για να σου αρέσει και να “αντέξεις” το συγκεκριμένο τμήμα, πρέπει να αγαπάς πολύ το θέατρο. Γιατί αλλιώς θα βαρεθείς με τα 55 μαθήματα και τη δυσκολία που έχουν (να σου πω ότι έχει απαιτητικό διάβασμα πάνω σε όλα τα εργαλεία του θεάτρου, αλλά έχουμε και πολλά πρακτικά μαθήματα)
Ας έχεις σκοπό να μείνεις, να επιλέξεις πολλά από τα πρακτικά γιατί θα σε ευχαριστήσουν αρκετά + ότι τα διδάσκουν σπουδαίοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες που έρχονται κάθε χρόνο !
Αν το αγαπάς ή το αγαπήσεις αργότερα, θα έχεις και επαγγελματική επιτυχία. Μην ακούς τα: το θέατρο δεν πληρώνει.
Αυτά σε πρώτη φάση και ό,τι άλλο θες, στείλε μου!

fortheloveofshizaya
Νεοφερμένο μέλος
Η fortheloveofshizaya αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 11 μηνύματα.

Καταρχάς, συγχαρητήρια για το πτυχίο!Γεια σου και Καλή θεατρική αρχή!
εγώ φέτος ολοκλήρωσα το 4ο έτος και παίρνω πτυχίο στην ώρα του.
Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Για να σου αρέσει και να “αντέξεις” το συγκεκριμένο τμήμα, πρέπει να αγαπάς πολύ το θέατρο. Γιατί αλλιώς θα βαρεθείς με τα 55 μαθήματα και τη δυσκολία που έχουν (να σου πω ότι έχει απαιτητικό διάβασμα πάνω σε όλα τα εργαλεία του θεάτρου, αλλά έχουμε και πολλά πρακτικά μαθήματα)
Ας έχεις σκοπό να μείνεις, να επιλέξεις πολλά από τα πρακτικά γιατί θα σε ευχαριστήσουν αρκετά + ότι τα διδάσκουν σπουδαίοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες που έρχονται κάθε χρόνο !
Αν το αγαπάς ή το αγαπήσεις αργότερα, θα έχεις και επαγγελματική επιτυχία. Μην ακούς τα: το θέατρο δεν πληρώνει.
Αυτά σε πρώτη φάση και ό,τι άλλο θες, στείλε μου!![]()
Αν και δεν έχω ασχοληθεί εντατικά με το θέατρο πάντα μου άρεσε σαν ιδέα και αφότου ξεπέρασα την αρχική δυστυχία για το ότι δεν πέρασα στην πρώτη μου επιλογή (Αγγλική Φιλολογία-το μεγάλο μου όνειρο) άρχισα να νιώθω καλύτερα με την σχολή.
Έχω κοιτάξει τα μαθήματα (αν και θα προτιμούσα το pdf που έχουν να ήταν πιο οργανωμένο λολ) και η αλήθεια είναι ότι φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα, σίγουρα όμως θα ήταν σκότωμα για κάποιον που δεν έχει έφεση στον κλάδο. Από πρακτικά μαθήματα τι ακριβώς έχει? Υποθέτω ότι αυτά αργούν να ενταχθούν στην ύλη.
Το διάβασμα λίγο με αγχώνει γιατί η αλήθεια είναι ότι πάντα δυσκολευομουν με αυτό. Είμαι άτομο που μαθαίνει πιο πολύ εντός της τάξης πάρα από ατομικό διάβασμα για αυτό σκεφτόμουνα να στηριχτω κάπως πάνω στις διαλέξεις. Οι καθηγητές το έχουνε ή είναι ανυπόφοροι σε αυτό το κομμάτι?
Πιστεύω γενικά ότι ο χώρος της τέχνης είναι αδικημένος. Επειδή οι άνθρωποι δεν ξέρουν πως να ενταχθούν μέσα σε αυτόν, αποθαρρύνουν τα νεαρά παιδιά από αυτόν. Ναι, είσαι δύσκολος χώρος αλλά χωρίς τέχνη δεν βγαίνει η ζωη.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.060 μηνύματα.

Οι καθηγητές είναι υπέροχοι και στην πλειοψηφία τους, μεγάλοι θεατράνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στο θέατρο!Καταρχάς, συγχαρητήρια για το πτυχίο!
Αν και δεν έχω ασχοληθεί εντατικά με το θέατρο πάντα μου άρεσε σαν ιδέα και αφότου ξεπέρασα την αρχική δυστυχία για το ότι δεν πέρασα στην πρώτη μου επιλογή (Αγγλική Φιλολογία-το μεγάλο μου όνειρο) άρχισα να νιώθω καλύτερα με την σχολή.
Έχω κοιτάξει τα μαθήματα (αν και θα προτιμούσα το pdf που έχουν να ήταν πιο οργανωμένο λολ) και η αλήθεια είναι ότι φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα, σίγουρα όμως θα ήταν σκότωμα για κάποιον που δεν έχει έφεση στον κλάδο. Από πρακτικά μαθήματα τι ακριβώς έχει? Υποθέτω ότι αυτά αργούν να ενταχθούν στην ύλη.
Το διάβασμα λίγο με αγχώνει γιατί η αλήθεια είναι ότι πάντα δυσκολευομουν με αυτό. Είμαι άτομο που μαθαίνει πιο πολύ εντός της τάξης πάρα από ατομικό διάβασμα για αυτό σκεφτόμουνα να στηριχτω κάπως πάνω στις διαλέξεις. Οι καθηγητές το έχουνε ή είναι ανυπόφοροι σε αυτό το κομμάτι?
Πιστεύω γενικά ότι ο χώρος της τέχνης είναι αδικημένος. Επειδή οι άνθρωποι δεν ξέρουν πως να ενταχθούν μέσα σε αυτόν, αποθαρρύνουν τα νεαρά παιδιά από αυτόν. Ναι, είσαι δύσκολος χώρος αλλά χωρίς τέχνη δεν βγαίνει η ζωη.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια![]()
Θα κάνεις ευρωπαϊκό θέατρο σε όλες τις περιόδους του, αρχαίο θέατρο σχεδόν σε κάθε εξάμηνο, ένα υποχρεωτικό μάθημα που διαρκεί τέσσερα εξάμηνα και περιλαμβάνει ανέβασμα παράστασης σε ομάδα (θα το ευχαριστηθείς το συγκεκριμένο γιατί ο καθηγητής που το ανέλαβε πλέον είναι ο καλύτερος τυπάς🥹

οι καθηγητές οι περισσότεροι είναι ευχάριστοι και φίλοι με τους φοιτητές

Αφού ως πρώτη βάση σου αρέσει το θέατρο, πιστεύω ότι θα εναρμονιστείς εκπληκτικά στο τμήμα

fortheloveofshizaya
Νεοφερμένο μέλος

Τώρα που μου το εξηγεί κάποιος που όντως πέρασε από το τμήμα, αρχίζω και ενθουσιάζομε πιο πολύ! Είμαι γενικά άτομο των θεωρητικών μαθημάτων οπότε ανυπομονώ να μάθω κάτι καινούργιο, ειδικά για το θέατρο που η γνώση μου είναι σχεδον μηδενική.Οι καθηγητές είναι υπέροχοι και στην πλειοψηφία τους, μεγάλοι θεατράνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στο θέατρο!
Θα κάνεις ευρωπαϊκό θέατρο σε όλες τις περιόδους του, αρχαίο θέατρο σχεδόν σε κάθε εξάμηνο, ένα υποχρεωτικό μάθημα που διαρκεί τέσσερα εξάμηνα και περιλαμβάνει ανέβασμα παράστασης σε ομάδα (θα το ευχαριστηθείς το συγκεκριμένο γιατί ο καθηγητής που το ανέλαβε πλέον είναι ο καλύτερος τυπάς🥹) θα έχεις πολλά μαθήματα σκηνοθεσίας , θεωρητικά και πρακτικά (τα οποία είναι επιλογής οπότε όταν ξεκινήσεις, στείλε μου να σε συμβουλεύσω για αυτά), υπάρχουν πρακτικά μαθήματα Χορού, υπάρχει θεατρική γραφή, μεταγλώττιση, ποίηση και ο Θίασος όπου τον διδάσκει κανονική ηθοποιός και ανεβάζετε παράσταση σε κανονικό θέατρο (όλα αυτά είναι επιλογής, οπότε αν σου αρέσουν τα επιλέγεις ελεύθερα!)
οι καθηγητές οι περισσότεροι είναι ευχάριστοι και φίλοι με τους φοιτητέςθα μάθεις πολλά θεατρικά έργα τα οποία διδάσκονται εκπληκτικά από τους περισσότερους, έχει αρκετό σαιξπηρικό θέατρο και άλλα πολλά!
Αφού ως πρώτη βάση σου αρέσει το θέατρο, πιστεύω ότι θα εναρμονιστείς εκπληκτικά στο τμήμα![]()
Πάντα ήθελα να συμμετάσχω σε θεατρικό οπότε σίγουρα θα περιμένω πως και πως για να ξεκινήσει αυτό το μάθημα. Μου αρέσει επίσης να γράφω και να συνθετω ιστορίες οπότε θα έχω τα μάτια μου ανοιχτά για το μάθημα γραφής! Όλα ακούγονται τόσο ωραία που θα δυσκολευτώ να επιλέξω....αλλα το μόνο σίγουρο είναι λογικά θα ευχαριστώ την τύχη μου που μπήκα. Είναι τρελό που ένα τέτοιο δραστήριο τμήμα δεν συζητιέται πιο πολύ σαν επιλογή (τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο όταν κάναμε συζητήσεις κανένας δεν το ανέφερε)
Από δικιά σου εμπειρία, οι υπόλοιποι φοιτητές είναι ανοιχτοί για παρέες? Θα είμαι τελείως μόνη μου γιατί καμιά από τις φίλες μου δεν πέρασε στο ΕΚΠΑ και αγχώνομαι ότι ο κλειστός μου χαρακτήρας δεν βοήθεια την κατάσταση.
smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 581 μηνύματα.

Δεν ειμαι στο θεατρικών σπουδών αλλά έχω να πω ότι ναι οι περισσότεροι είναι ανοιχτοί για παρέες. Θα βρεις άτομα με τα οποία θα ταιριάξεις. Κι εγω κλειστό ατομο είμαι αλλά βρήκα φίλουςΑπό δικιά σου εμπειρία, οι υπόλοιποι φοιτητές είναι ανοιχτοί για παρέες? Θα είμαι τελείως μόνη μου γιατί καμιά από τις φίλες μου δεν πέρασε στο ΕΚΠΑ και αγχώνομαι ότι ο κλειστός μου χαρακτήρας δεν βοήθεια την κατάσταση.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος

Δεν συζητιέται κι ακόμα κι εγώ που από μικρή το ήθελα, δεν το ανέφερα γιατί οι καθηγητές στα σχολεία γελούσανΤώρα που μου το εξηγεί κάποιος που όντως πέρασε από το τμήμα, αρχίζω και ενθουσιάζομε πιο πολύ! Είμαι γενικά άτομο των θεωρητικών μαθημάτων οπότε ανυπομονώ να μάθω κάτι καινούργιο, ειδικά για το θέατρο που η γνώση μου είναι σχεδον μηδενική.
Πάντα ήθελα να συμμετάσχω σε θεατρικό οπότε σίγουρα θα περιμένω πως και πως για να ξεκινήσει αυτό το μάθημα. Μου αρέσει επίσης να γράφω και να συνθετω ιστορίες οπότε θα έχω τα μάτια μου ανοιχτά για το μάθημα γραφής! Όλα ακούγονται τόσο ωραία που θα δυσκολευτώ να επιλέξω....αλλα το μόνο σίγουρο είναι λογικά θα ευχαριστώ την τύχη μου που μπήκα. Είναι τρελό που ένα τέτοιο δραστήριο τμήμα δεν συζητιέται πιο πολύ σαν επιλογή (τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο όταν κάναμε συζητήσεις κανένας δεν το ανέφερε)
Από δικιά σου εμπειρία, οι υπόλοιποι φοιτητές είναι ανοιχτοί για παρέες? Θα είμαι τελείως μόνη μου γιατί καμιά από τις φίλες μου δεν πέρασε στο ΕΚΠΑ και αγχώνομαι ότι ο κλειστός μου χαρακτήρας δεν βοήθεια την κατάσταση.

Μην ακούς κανέναν. Μπες, δες κι αν σου αρέσει καντο δικό σου

Και να το επιλέξεις οπωσδήποτε.
τα παιδιά είναι αρκετά ανοιχτά στο συγκεκριμένο τμήμα. Θα έχετε σίγουρα και συμφοιτητές ηθοποιούς (εγώ είχα 7 γνωστούς που ήρθαν πολύ αργότερα να πάρουν το πτυχίο τους). Ούτως ή άλλως το απαιτεί και το τμήμα να είστε όλοι μια παρέα, διότι τα περισσότερα μαθήματα έχουν ομαδικές εργασίες και θεατρικές ομάδες όπως σου είπα. Ρώτα για ομαδική που σίγουρα θα φτιαχτεί στα σοσιαλ

fortheloveofshizaya
Νεοφερμένο μέλος

Εμένα οι καθηγητές έδειχναν αρκετό σεβασμό οπότε κάναμε αυτές τις συζητήσεις άλλα και πάλι η ατμόσφαιρα πάντα εσπρωχνε στα "σεβαστά" επαγγέλματα. Για το πόσο η τέχνη έφτιαξε ένα μεγάλο μέρος του πολιτισμού μας, δεν την σέβεται πολύ ο κόσμος...Δεν συζητιέται κι ακόμα κι εγώ που από μικρή το ήθελα, δεν το ανέφερα γιατί οι καθηγητές στα σχολεία γελούσανγενικά την πιο όμορφη και την πιο ελληνική τέχνη, το θέατρο, το εκλαμβάνουν σαν κάτι κατώτερο και γελοίο οι περισσότεροι…
Μην ακούς κανέναν. Μπες, δες κι αν σου αρέσει καντο δικό σουπέρυσι στην θεατρική γραφή ήταν ο σπουδαιότερος της νεοελληνικής θεατρικής γραφής, ο Κ. Κατσικονούρης! Ελπίζω να είναι και φέτος!
Και να το επιλέξεις οπωσδήποτε.
τα παιδιά είναι αρκετά ανοιχτά στο συγκεκριμένο τμήμα. Θα έχετε σίγουρα και συμφοιτητές ηθοποιούς (εγώ είχα 7 γνωστούς που ήρθαν πολύ αργότερα να πάρουν το πτυχίο τους). Ούτως ή άλλως το απαιτεί και το τμήμα να είστε όλοι μια παρέα, διότι τα περισσότερα μαθήματα έχουν ομαδικές εργασίες και θεατρικές ομάδες όπως σου είπα. Ρώτα για ομαδική που σίγουρα θα φτιαχτεί στα σοσιαλ![]()
Ακούγεται συναρπαστικό να δουλεύεις και να μάθαινες με τόσο έμπειρα πρόσωπα, ελπίζω και εγώ να έχω τέτοια τύχη. Περιμένω μήπως ανεβάσουν τον φετινό οδηγό σπουδών μπας και αρχίσω λίγο τον προγραμματισμό από νωρίς.
Θέλω να πιστεύω ότι, χάρις την φύση του τμήματος, θα γνωρίσω αρκετα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και ελπίζω να μην βρω μεγάλο μπελά (έζησα πολλά στο λύκειο με τους συμμαθητές μου 🫠) . Φυσικά δεν περιμένω να ταίριαξω με άλλους και σίγουρα θα υπάρξει και δράμα (no pun intended) άλλα σε σχέση με αλλα τμήματα εύχομαι να είναι πιο chill τα πράγματα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 65 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- MariaApo
- Xryssa
- m.b.
- thenutritionist
- Nala
- shuuu
- Corfu kitty
- AggelikiGr
- korlef
- fortheloveofshizaya
- redpointer
- Drscientist
- Pyotr_Krasnov
- Εριφύλη
- aris65
- Lydiaaaaaaa
- waakaq
- Highlander
- tzoulio
- Hased Babis
- Hmmytheos
- abyssiniancat
- Leo21
- Dr. Gl. Luminous
- Kafkinos
- maritina07
- katia.m
- blissele
- Dr.Katalyst
- giannhs2001
- sakplat
- Reader
- giorgos5002
- elinamav
- charmander
- hello1234
- ang12_012
- bibliofagos
- Ilias__
- kyriako
- gaidouri
- FNC_Sophia
- Giannis_19
- mimis
- Efi10
- Martheos
- Jauahahwiwisjs
- Kate1914
- Entropy24
- bigguy
- Vera
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.