Απελευθέρωση θεωρώ να μπορείς να κάνεις κάτι που σε εκφράζει και το αποφασίζεις εσύ για τον εαυτό σου, (Απελευθέρωση όχι μόνο απο τους υπερβολικούς περιορισμούς που πολλές φορές τίθενται απο τους γονείς, αλλά και από τις ακραίες επιρροές του κοινωνικού περίγυρού- τις οποίες θεωρώ πολύ πιο ισχυρότερο εμπόδιο στην απελευθέρωση-) και όχι κάτι που απλά είναι στη μόδα, και επειδή το κάνουν και οι υπόλοιποι τότε πρέπει να το κάνουν και αυτοί! Αυτό για μένα είναι κατάντια, λύπηση, και δέσμευση στα κατεστημένα της εποχής! Ούτε ψάχνονται σεξουαλικά επειδή τους το επιβάλλει το ένστικτό τους, αλλά επειδή τους το επιβάλλουν τα κακά πρότυπα που έχουν (Justin Bieber, Linsey Lohan κλπ άλλοι διάσημοι νεαροί) και επειδή τον πιέζουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο οι συνομήλικοί τους, όταν από τα 12-13 (εγώ τότε ακόμη έπαιζα κρυφτό, και μιλάμε μόνο για 7 χρόνια πριν!) τους μιλάνε για τις σεξουαλικές εμπειρίες τους, τότε "αναγκάζονται" και αυτός που δεν έχει να δοκιμάσει για να μπορεί να είναι και αυτός μέρος της παρέας... έχω ξάδελφο που τέλειωσε φέτος την 1η γυμνασίου και η κατάσταση απλά έχει ξεφύγει! Μόνο όργια δεν κάνουν ακόμη!
Και ούτε υπέρ της απελευθερωμένης κοινωνίας τύπου Αγγλίας είμαι, όπου το 1/5 των έφηβων κοριτσιών έχουν κάνει έκτρωση, ένα τεράστιο ποσοστό νοσεί από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, και το ½ των εφήβων έχει δοκιμάσει κάποια μορφή ναρκωτικών…
Δεν βρίσκω κάτι το παράλογο στα να βγαίνουν μόνο δύο φορές την εβδομάδα παιδιά μέχρι 16 ετών! αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να διασκεδάζουν και τις υπόλοιπες μέρες με άλλους τρόπους, με σπορ, μουσική ή πηγαίνοντας για καφέ με φίλους τους κλπ
Με εκνευρίζει το στερεότυπο που έχουμε για τη διασκέδαση,,, "διασκέδαση είναι μόνο όταν βγαίνεις, ξενυχτάς, μεθάς και κάνεις ότι μαλακιά σου κατέβει",, αν τα κάνουν όμως αυτά ως μαθητές, τότε ως φοιτητές τί θα μείνει να κάνουν;