Δεν ειπα οτι θα αγορασει το πτυχιο. Θα εχει ομως την επιλογη να αρχισει ενα πανεπιστημιο χωρις εξετασεις, αν εχει την οικονομικη δυνατοτητα. Αυτο δεν προωθει τις ισες ευκαιριες που το Συνταγμα προβλεπει. Εκτος κι αν θεσπιστει ειδικο επιδομα ανωτατης εκπαιδευσης.
Το οτι θα υποβαθμισει τη δημοσια παιδεια δεν το πιστευω. Θα λειτουργει συμπληρωματικα. Δεν μπορω να ομως να αποδεχτω οτι θα λειτουργησει σαν εφαλτηριο βελτιωσης της δημοσιας παιδειας. Αν στο δημοσιο λειτουργουσε ο ανταγωνισμος πραγματικα, τα πραγματα θα ηταν καλυτερα σε αλλους τομεις, οπως η υγεια. Καποια στιγμη ημουν στο νοσοκομειο που λετε. Την ξενοδοχειακη εξυπηρετηση που ελαβα σε πολυ γνωστο ιδιωτικο νοσοκομειο, νομιζω οτι δεν θα τη φανταζομουνα αν ημουν στο δημοσιο. Εγω μπορει να εχω τη δυνατοτητα, το παιδι καποιου εργατη ομως, ειναι αναγκασμενο να παει πχ. να νοσηλευτει με δυο γερους διπλα και να περιμενει μιση ωρα τη νοσοκομα? Αντιθετα, στο ιδιωτικο εγω ειχα προσωπικη νοσηλευτρια και μαλιστα χωρις να το ζητησω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.