kotsis1
Δραστήριο μέλος

Παρα τον περιορισμενο ελευθερο χρονο σας, θα παραθεσω καποιες απο τις αποριες μου και οποτε ειστε διαθεσιμοι και εχετε ορεξη απαντηστε.
Τη χρονια που μας ερχεται στενος συγγενης μου αποφασισε να μην παρακολουθησει ιδιαιτερα μαθηματα ή μαθηματα σε φροντιστηριο.Οι επιδοσεις αριστες και οι βασεις πολυ καλες.Παρολα αυτα,θα ηθελα να προτεινετε οτιδηποτε συμβουλες ή να σχολιασετε πανω στο θεμα.
Αποριες:
1)Ποια μαθηματα πιστευετε οτι χρειαζονται παραπανω σημειωσεις ειτε γερη εξασκηση;
2)Θα πρεπε το προαναφερθεν ατομο να προχωραει στην υλη απο μονο του,ετσι ωστε να βρισκεται ενα βημα παραπανω οταν γινεται η διδασκαλια στο σχολειο;
3)Σε ποια μαθηματα προτεινετε βοηθημα;Αν εχετε καποιο υπ'οψην σας παρακαλω ενημερωστε μας:p
4)Θα επρεπε να αφιερωνει συγκεκριμενες ωρες σε συγκεκριμενες μερες ωστε να κανει επαναληπτικα θεματα για εκτενες χρονικο διαστημα;Η λιγοστα επαναληπτικα επαρκουν;
Αν μπορειτε αναφερθειτε και στο προγραμμα με το οποιο εσεις οι ιδιοι διαβαζετε.Μπορειτε να παραθεσετε links,tips και οτιδηποτε θα ηταν αξιο σημασιας για ενα παιδι τριτης Λυκειου,το οποιο θα στηριχθει αποκλειστικα στο σχολειο και στην ενισχυτικη διδασκαλια.
Ευχαριστω,
Δημητρης:thanks:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος

Θελω ομως να συγχαρω τον συγγενη σου για την προσπαθεια του να δωσει πανελληνιες χωρις φροντιστηριο.
Και γω ηθελα παρα πολυ να τοκανω αυτο, αλλα οι γονεις μου δυστυχως δεν με εμπιστευονται οσο θα'πρεπε για να παρουμε για τετοια αποφαση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
efi_11
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κοιταξε να δεις... Οι απορίες σου ομως ειναι εντελως υποκειμενικες διοτι εξαρταται και απο την δουλεια που γινεται στο σχολειο...
1) Η λογοτεχνία βεβαιως ειναι ενα δυσκολο μαθημα, που θελει πάνω από ολα διαβασμα. Πιστευω πως στην λογοτεχνια με ενα καλο βοηθημα εισαι οκ(μεταιχμιο)
Τα αρχαια ειναι ενα μαθημα που θελουν προσοχη... Εχουν συντελεστη 1,3!!! Στο γνωστο δεν μπορω να πω οτι χρειαζεται κατι το ιδιαιτερο! Διαβασμα... Το αγνωστο ομως θελει πολλη εξασκηση!
Στην εκθεση επισης χρειαζεται να γραφεις... Αν αυτο γινεται στο σχολειο ολα μια χαρα! Αν οχι θα χρειαστεις βοηθεια για τον τροπο γραφης και προσθετες συμβουλες!
Βιολογια,Ιστορια, Λατινικα δεν ειναι τπτ το φοβερο! Στα Λατινικα το βοηθημα του Παπαθανασιου ομως πιστευω θα σε βοηθησει στις μετατροπες!!
2) Σημασια δεν εχει να βρισκεται πιο μπροστα στην υλη αλλα να μην αφηνει κενα!!!
3)Ανεφερα μερικα πριν αλλα τα συνοψιζω!!
Λατινικά= Παπαθανασιου, Μεταιχμιο
Λογοτεχνια= Μεταιχμιο
Αρχαια= Μεταιχμιο, εχει καλα σχολια!
4)Ειναι καλο να γινονται πολλα επαναληπτικα διαγωνισματα... Ας πουμε ιστορια σε καθε κεφαλαιο, Αρχαια σε καθε βιβλιο, λογοτεχνια σε καυε κειμενο, λατινικα καθε 5 ή 10 κειμενα, βιολογια ξεχωριστα τα δυο κεφαλαια, εκθεση καθε 10-15 θεματα!!!
Και φυσικα στο τελος ολικο...
Το διαβασμα ειναι κι αυτο υποκειμονικο... Αλλα πανω απο ολα θελει προγραμμα και οχι κενα κατα την διαρκεια της χρονιας...
Υ.Γ Αν γινεται καλη δουλεια στο σχολειο τοτε δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω!!!
Fanis4
Εκκολαπτόμενο μέλος

Cucumber
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Runway91
Νεοφερμένο μέλος

Γερή εξάσκηση, καταρχάς το Άγνωστο! Θεματογραφία συνέχεια, για λεξιλόγιο, Γραμματική, Συντακτικό!
Επίσης, τα Λατινικά και η θεωρία της Έκθεσης, καθώς και οι πηγές στην Ιστορία.
Τέλος, παραπάνω σημειώσεις θέλουν και τα ερμηνευτικά του Γνωστού!

2) Αν σε βολεύει να προχωράς μόνος σου, ναι, κάντο. Αν όμως δυσκολεύεσαι, πήγαινε μαζί με το σχολείο και αφιέρωσε τις έξτρα ώρες σε επαναλήψεις!
3)Για βοηθήματα, δεν είμαι σε θέση να βοηθήσω, γιατί εγώ πήγαινα φροντιστήριο και είχα τα βιβλία των καθηγητών μου..
4) Πολλέεεες επαναλήψεις, σαφώς. Το πώς και πότε θα τις οργανώσεις, είναι δικό σου θέμα! Αν θεωρείς καλό να συγκεκριμενοποιήσεις τις μέρες/ώρες που θα αφιερωθούν στο σκοπό αυτό, τότε αυτό να κάνεις! Με λίγα λόγια, σημασία έχει να είσαι εσύ άνετα με το διάβασμά σου και να μην αγχώνεσαι με την ύλη, αλλά να νιώθεις οικεία με αυτήν, να την κάνεις "κτήμα" σου!
Πολλές ευχές για καλή δύναμη και καλή επιτυχία!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 272341
Επισκέπτης

Λοιπον παιδια,θελω πρωτ'απ'ολα να σας ευχηθω καλη επιτυχια στις εξετασεις!!!
Παρα τον περιορισμενο ελευθερο χρονο σας, θα παραθεσω καποιες απο τις αποριες μου και οποτε ειστε διαθεσιμοι και εχετε ορεξη απαντηστε.
Τη χρονια που μας ερχεται στενος συγγενης μου αποφασισε να μην παρακολουθησει ιδιαιτερα μαθηματα ή μαθηματα σε φροντιστηριο.Οι επιδοσεις αριστες και οι βασεις πολυ καλες.Παρολα αυτα,θα ηθελα να προτεινετε οτιδηποτε συμβουλες ή να σχολιασετε πανω στο θεμα.
Αποριες:
1)Ποια μαθηματα πιστευετε οτι χρειαζονται παραπανω σημειωσεις ειτε γερη εξασκηση;
2)Θα πρεπε το προαναφερθεν ατομο να προχωραει στην υλη απο μονο του,ετσι ωστε να βρισκεται ενα βημα παραπανω οταν γινεται η διδασκαλια στο σχολειο;
3)Σε ποια μαθηματα προτεινετε βοηθημα;Αν εχετε καποιο υπ'οψην σας παρακαλω ενημερωστε μας:p
4)Θα επρεπε να αφιερωνει συγκεκριμενες ωρες σε συγκεκριμενες μερες ωστε να κανει επαναληπτικα θεματα για εκτενες χρονικο διαστημα;Η λιγοστα επαναληπτικα επαρκουν;
Αν μπορειτε αναφερθειτε και στο προγραμμα με το οποιο εσεις οι ιδιοι διαβαζετε.Μπορειτε να παραθεσετε links,tips και οτιδηποτε θα ηταν αξιο σημασιας για ενα παιδι τριτης Λυκειου,το οποιο θα στηριχθει αποκλειστικα στο σχολειο και στην ενισχυτικη διδασκαλια.
Ευχαριστω,
τι κατευθυνση ειναι το παιδι?
Celice
Νεοφερμένο μέλος

Οι συμβουλες των παιδιων ειναι κατι παραπανω απο χρησιμες και οι παρατηρησεις τους ιδιαιτερα ευστοχες.Αυτο που εχω να πω εγω σε οσους θα δωσουν φετος πανελληνιες ειναι οχι πανικος ή τρομερο αγχος!!!
Αυτα μπορουν να σας καταστρεψουν!Ηρεμιστε,βαλτε προγραμμα και διαβαστε!Ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους.Και πανω απ΄ ολα ρωτηστε για συμβουλες οποιον θελετε αλλα μετα αξιολογηστε οσα ακουσατε και προσαρμοστε το προγραμμα και τον τροπο μελετης στις δικες σας -και μονο- αναγκες,επιθυμιες και δυνατοτητες!!!
Καλη δυναμη και καλη σας επιτυχία!!
κουνελι
Νεοφερμένο μέλος

xara9000
Νεοφερμένο μέλος

ZIGFRID
Εκκολαπτόμενο μέλος

orathac
Πολύ δραστήριο μέλος

μην ντρεπεσαι που δεν παρακολουθεις ιδιαιτερα η δεν κανεις φροντιστηρια, ειτε ειναι οικονομικο ειτε ειναι πισμα η οτιδηποτε ο λογος δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο, εξυπνοι ανθρωποι και ανθρωποι ιδιαιτερα ψαγμενοι δεν χρειαζονται να σπαταλησουν πολλα λεφτα να κανουν κατι.Λοιπον παιδια,θελω πρωτ'απ'ολα να σας ευχηθω καλη επιτυχια στις εξετασεις!!!
Αποριες:
Ευχαριστω,
α, οσο για συμβουλες θα σου απαντησουν πολλοι εδω αλλα μονο ΕΣΥ ξερεις τα ορια σου και ΕΣΥ θα σχεδιασεις το καλυτερο προγραμμα.
xara9000
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.