Συμβουλές για ολικό restart στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ

ManDef

Νεοφερμένο μέλος

Ο Φωτάρας αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,
Είμαι φοιτητής στη σχολή ΗΜΜΥ του ΕΜΠ από το 2024. Μόλις είχα μάθει ότι πέρασα στη συγκεκριμένη σχολή με είχε πιάσει συγκίνηση και πίστευα ότι άνοιγε ένας δρόμος χωρίς εμπόδια μπροστά μου για τη μετέπειπα ζωή μου. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά από την αρχή της ακαδημαικής χρονιάς. Οι πανελλήνιες μου είχαν αφήσει κάποια ψυχολογικά βαρίδια και δεν ένιωθα καλά μέσα μου, ένιωθα ότι δεν ήθελα να κάνω τίποτα, όμως αυτό το τίποτα με οδήγησε να έχω πολλές κρίσεις πανικού τις οποίες δεν μπορούσα να τις διαχειριστώ οπότε έπρεπε να πάω σε έναν ψυχολόγο για να με βοηθήσει. Επίσης τη συγκεκριμένη χρονιά με κράτησαν πίσω ορισμένα άτομα στα οποία αφιέρωσα αρκετό προσωπικό χρόνο αλλά τελικά απογοητεύτηκα και έπρεπε να τα διώξω από την ζωή μου. Γενικά η φετινή χρόνια είναι μια χρονιά που θα ήθελα να ξεχάσω, αλλά για να βρεις τον εαυτό σου πρέπει να πιάσεις πάτο λένε. Όπως και να χει από αποψη ακαδημαική η χρονιά ήταν καταστροφική... 12 χρωστούμενα μαθήματα ο απολογισμός με κάτω το κεφάλι.
Ωστόσο την στιγμή που σας μιλάω 8 Σεπτέμβρη έχουν γίνει τα εξής πράγματα :
-Οι κρίσεις πανικού έχουν γίνει πλέον πιο διαχειρίσιμες
-Άτομα που με τραβούσαν προς τα πίσω έχουν φύγει και έχω μείνει μόνος μου προκειμένου να ανασυγκροτηθώ
-Έχω βάλει προσωπικούς στόχους όσον αφορά τη διατροφή και έχω βάλει τον αθλητισμό στην καθημερινότητα μου, το οποίο με έχει βοηθήσει ψυχολογικά
-Τέλος προσπαθώ να βάλω και την ακαδημαική μου πορεία ξανά στις ράγες και πάνω σε αυτό το θέμα ήθελα την βοήθεια σας. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα κυρίως μεγαλύτερου έτους φοιτητές ΗΜΜΥ ΕΜΠ να προσπαθήσουν να με καθοδηγήσουν καθώς έχουν γνώση του προγράμματος σπουδών και πολλών άλλων πραγμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οποιαδήποτε άλλη γνώμη από φοιτητή - τελειόφοιτο άλλης σχολής είναι μη αποδεκτή. Θα ήθελα να ακούσω όλες τις απόψεις -συμβουλές σας...

ManDef

Νεοφερμένο μέλος

Ο Φωτάρας αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχει γράψει 85 μηνύματα.

Ilikntas

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ilikntas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ και μας γράφει από Δράμα (Δράμα). Έχει γράψει 109 μηνύματα.
Η σκληρή αλήθεια είναι αυτή και σε ευχαριστώ που το επισημαίνεις. Απλά είμαι λίγο μπερδεμένος στο από που πρέπει να ξεκινήσω να διαβάζω, τι να δώσω κλπ
Τι θα έλεγες να ξανά αρχίσεις τα πράγματα απ την αρχή(1ο εξάμηνο) . Προσωπικά αυτό θα έκανα, ειδικα στη δικιά σου περίπτωση που θέλεις να κάνεις και ολικό restart.

ManDef

Νεοφερμένο μέλος

Απλά είμαι τώρα 2ο έτος τυπικά και δεν ξέρω πόσα μαθήματα από το 1ο έτος μπορώ να δώσω γενικά ανά εξάμηνο και θέλω κάποιον μεγαλύτερο σε έτος φοιτητή να μου εξηγήσει

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 427 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,
Είμαι φοιτητής στη σχολή ΗΜΜΥ του ΕΜΠ από το 2024. Μόλις είχα μάθει ότι πέρασα στη συγκεκριμένη σχολή με είχε πιάσει συγκίνηση και πίστευα ότι άνοιγε ένας δρόμος χωρίς εμπόδια μπροστά μου για τη μετέπειπα ζωή μου. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά από την αρχή της ακαδημαικής χρονιάς. Οι πανελλήνιες μου είχαν αφήσει κάποια ψυχολογικά βαρίδια και δεν ένιωθα καλά μέσα μου, ένιωθα ότι δεν ήθελα να κάνω τίποτα, όμως αυτό το τίποτα με οδήγησε να έχω πολλές κρίσεις πανικού τις οποίες δεν μπορούσα να τις διαχειριστώ οπότε έπρεπε να πάω σε έναν ψυχολόγο για να με βοηθήσει. Επίσης τη συγκεκριμένη χρονιά με κράτησαν πίσω ορισμένα άτομα στα οποία αφιέρωσα αρκετό προσωπικό χρόνο αλλά τελικά απογοητεύτηκα και έπρεπε να τα διώξω από την ζωή μου. Γενικά η φετινή χρόνια είναι μια χρονιά που θα ήθελα να ξεχάσω, αλλά για να βρεις τον εαυτό σου πρέπει να πιάσεις πάτο λένε. Όπως και να χει από αποψη ακαδημαική η χρονιά ήταν καταστροφική... 12 χρωστούμενα μαθήματα ο απολογισμός με κάτω το κεφάλι.
-Άτομα που με τραβούσαν προς τα πίσω έχουν φύγει και έχω μείνει μόνος μου προκειμένου να ανασυγκροτηθώ
-Έχω βάλει προσωπικούς στόχους όσον αφορά τη διατροφή και έχω βάλει τον αθλητισμό στην καθημερινότητα μου, το οποίο με έχει βοηθήσει ψυχολογικά
-Τέλος προσπαθώ να βάλω και την ακαδημαική μου πορεία ξανά στις ράγες και πάνω σε αυτό το θέμα ήθελα την βοήθεια σας. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα κυρίως μεγαλύτερου έτους φοιτητές ΗΜΜΥ ΕΜΠ να προσπαθήσουν να με καθοδηγήσουν καθώς έχουν γνώση του προγράμματος σπουδών και πολλών άλλων πραγμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οποιαδήποτε άλλη γνώμη από φοιτητή - τελειόφοιτο άλλης σχολής είναι μη αποδεκτή. Θα ήθελα να ακούσω όλες τις απόψεις -συμβουλές σας...
Καλησπερα,
Το πρωτο ετος σε αυτες τις σχολες οπως και στην πληροφορικη/μαθηματικα/φυσικη ετσι ειναι. Αυτο συμβαινει για αρκετους λογους: 1. Δυσκολες σχολες 2. Δεν γινεται απο την μια μερα που εισαι μαθητης να προσαρμοστεις στο να εισαι φοιτητης για αρκετους λογους 3. Κουραση παννεληνιων. Το ιδιο ειχα παθει και εγω τοτε στο πρωτο ετος. Η συμβουλη μου ειναι διαβασμα πολυ να πηγαινεις καθε μερα στην σχολη και απεφευγε ξενυχτια τον χειμωνα ειδικα. Πρεπει να πιεσεις τον εαυτο σου να διαβαζει συνεχως. Τελος τα 2.5 χρονια του ημμυ εμπ ειναι τα πιο δυσκολα μετα επιλεγεις κατευθυνση οποτε δεν ειναι και τοσο δυσκολα γτ κανεις κατι που σου αρεσει κλπ. Τωρα απο τις 4 κατευθυνσεις κανεις δεν επελεγε ηλεκτρονικη καθως εχει και ρομποτικη και ειναι τρομερα τρομερα δυσκολη! Οποτε μεναν 3 και οι πιο πολλοι πηγαιναν στην ενεργεια γιατι η ροη λ,υ που ειναι η πληροφορικη μαθαινες και μονος σου.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.528 μηνύματα.
Η σκληρή αλήθεια είναι αυτή και σε ευχαριστώ που το επισημαίνεις. Απλά είμαι λίγο μπερδεμένος στο από που πρέπει να ξεκινήσω να διαβάζω, τι να δώσω κλπ
Όλα, φίλε.

Τριχοτόμησε τα χρωστούμενά σου και δώστα στις αντίστοιχες εξεταστικές.

Αν είναι εργαστήρια, προτεραιοποίησε αυτά έναντι των αντιστοίχων του προχωρημένου έτους.

Απλά πράγματα.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.701 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,
Καλημερα
Χαιρομαι που επανήλθες στην δράση
Οι ψυχικές αποκλίσεις των νέων είναι ένα σύνηθες φαινόμενο (20%) της φασης των ‘’υπέροχων’’ πανελληνιων και χτυπάμε τα ευαίσθητα άτομα.. το καλό με αυτές είναι ότι παρέρχονται με την μαλακή προσαρμογή.
Το μόνο που χρειάζοετε στην αρχη είναι ένα στιβαρό χέρι βοηθείας να ακουμπάς και να σου λέει την πραγματικότητα που εσυ δεν μπορεις να δεις καθαρά και θεωρείς ότι εσυ είσαι ο μειονεκτικός.
Οι ημμυ του εμπ είναι μια δύσκολη σχολή όπως και όλες οι ημμυ αλλα εσυ εχεις τις καλες βασεις να την τρεξεις.
Μιλαμε μια για μια σχολη τερας των 400 ατομων οπου την σπανε σε 2-3 αμφιθεατρα διδασκαλιας .. αλλα όπως καταλαβαίνεις οι εξαιρετικοι καθηγητες ( της ΣΕΜΦΕ είναι) δεν εχουν και πολλες δυνατοτητες επικοινωνιας με τα παιδια, οπότε κυριως μιλανε στον πινακα και τον εαυτο τους..Πηγαινε νωρις να πιανεις 1ο θρανιο.
Καλες σημειωσεις υπαρχουν για διαβασμα και καλα βιβλια υπαρχουν με απειρες σελιδες αλλα όχι για διαβασμα αλλα ως αποθετηρια και ευρετηρια γνωσης κυριως.
Τα μαθηματα σου
1757319942543.png

1) Η Γραμμικη Αλγευρα είναι πραγματευεται το x στη πρωτη δύναμη και διανύσματα … είναι μαθημα αγνωστο σε σενα.. εχει μερικα πολύ απλα πραγματα και αλλα πολύ παλουκια με δυσνοητες ασκησεις.. και στις ασκησεις των απλων παλι λαθος αποτελεσμα μπορει να βγαλεις.
Θα χρειαστεις βοηθεια για να εισαι ανετος
2)Μαθηματικη αναλυση μιας μεταβλητης
Βασικα ότι κανατε στο φροντ συν κατι αλλα είναι με ιδια γλωσσα και όχι εξτριμ καταστασεις..πιθανον όχι βοηθεια.

συνεχιζεται

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.701 μηνύματα.
3) Λογικη σχεδιαση ή ψηφιακη σχεδιαση
Αυτό είναι ηλεκτρονικη…σχεδιαση λογικων κυκλωματων… δεν είναι ευκολο μαθημα και αγνωστο
Θα χρειαστεις βοηθεια.
Ένα παλληκάρι από το ceid πατρας ειχε βαλει λινκ από ένα αστερι καθηγητη που τα ελεγε απλα σε βιντεο…αν μας ακουει ας το ξαναβαλει παρακαλω.
4) Προγραμματισμος ηλεκτρονικων υπολογιστων.
Αυτό απλο είναι δεν θα εχεις θεμα
5) Φυσικη Νευτωνας
Ότι κανατε στο λυκειο και κατι παραπανω χωρις παλαβες ασκησεις των πανελληνιων αλλα δοσμένο με διαφορετικη γλωσσα αυτή του απειροστικου λογισμου.
Πχ
Στις ταλαντωσει στο λυκειο έπρεπε να βρεις μια δύναμη επαναφορας για αποδειξη..τωρα πρεπει να βρεις την διαφορικη εξισωση της ταλαντωσης
Στην ενέργεια εργάζεσαι με εκθετική εξίσωση ( το e μεσα)
Ο 2ος νομος του νετωνα F = ma είναι ιδιος αλλα εχει άλλη μορφη
1757322515865.png

Η ενεργεια παλι
1757322565472.png

Ιδια πραματα αλλη γλωσσα
Θα χρειαστεις βοηθεια,

Ιπποκρατους 6 Βιβλιοπωλειο Κορφιατης…ένα μικρο μαγαζι που τα ξερει όλα και εχει βοηθηματα.
Μαθηματικα είναι τα βιβλια του Γιαννη Γκαρουτσου ..παιζει μπαλα ο ανθρωπος ...και Φυσικη του Παναγιωτη Μοιρα..εξαιρετικα..αυτα είναι της ταξης των 15€.
Τα βιβλια ειναι μονιμα αλλα και στρεσογονα..αλλα υπαρχει και το μη στρεσογονο και φιλικο διαδικτυακό φροντ... παρα πολυ καλο και ανετο με 50€ το εξαμηνο.

5)Ένα γαματο θεωρητικο μαθημα πχ Ιστορια των Επιστημων και Φιλοσοφικων ιδεων
Έτσι για ξεκουραση να μην το διαβαζεις και να μην το περνας μεχρι να σου βαλουν πολλαπλης να παρεις και βαθμο

ε αυτα.

Τελευταία επεξεργασία:

ManDef

Νεοφερμένο μέλος

Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη για τις συμβουλίες - οδηγίες. Απλά εγώ έχω μια απορία - άγχος που δεν έχω βρει απάντηση. Επειδή είμαι 2ο έτος, δηλαδή 3ο εξάμηνο τυπικά μπορώ να δηλώσω μαθήματα 1 εξαμήνου και αντίστοιχα στο 4ο εξάμηνο μάθηματα 2 εξαμήνου;

Αυτό με αγχώνει κάπως

Τελευταία επεξεργασία:

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη για τις συμβουλίες - οδηγίες. Απλά εγώ έχω μια απορία - άγχος που δεν έχω βρει απάντηση. Επειδή είμαι 2ο έτος, δηλαδή 3ο εξάμηνο τυπικά μπορώ να δηλώσω μαθήματα 1 εξαμήνου και αντίστοιχα στο 4ο εξάμηνο μάθηματα 2 εξαμήνου;
ΤO εμπ δεν απογορευει ( οπως και ολα) να δηλωσεις μαθηματα προηγουμενου εξαμηνου..ολοι το κανουν..πως αλλιως θα τα ξαναεδιναν .
Το εμπ επιτρεπει να δηλωσεις μεχρι 8 μαθηματα..φρεσκα και παλια.
Αυτο που δεν ξερω και πρεπει να ρωτησεις ειναι αν πρεπει να δηλωσεις εστω 1 του 3ου εξαμηνου..? τηλ ή email στην γραμματεια.

1757323604879.png

ManDef

Νεοφερμένο μέλος

image.PNG

Βρήκα αυτό στον οδηγό σπουδών...

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

View attachment 152406
Βρήκα αυτό στον οδηγό σπουδών...
Ok πολυ σωστα
Εχεις δικαιωμα για 7 μαθηματα... οποτε δηλωνεις τα 6 του 1ου εξαμηνου
Και αν θες απο το 3ο εξαμηνο δηλωνεις κατι πιο λαιτ
Οπως
1757331335316.png

Στο πρωτο εξαμηνο εχεις ενα εργαστηριο.. οποτε μπορεις να βαλεις και ενα ακομα απο το 3ο..τα μαθηματα με εργαστηριο ειναι πιο βατα της θεωριας, αν και εχουν πιο πολυ απασχόληση.
Δες αν εχει κονφλιτ με αλλο στο ωρολογιο οταν βγει.
Προσωπικα θα σου ελεγα να μην βαλεις εκτος και βαλεις το θεωρητικο.//ετσι παιζει
Μαλακα ξεκιναμε δεν το ζοριζουμε...δηλαδη τι μαλακα ? το 1ο ειναι ζορισμενο απο μονο του.