Σε εμένα και εσένα δεν θα δώσει λογαριασμό. Στο Πανεπιστήμιο θα δώσει. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι το "ό,τι θέλω κάνω και λογαριασμό δεν δίνω" δεν αποτελεί σοβαρό επιχείρημα.
Εάν δεν έχεις πρόβλημα να μπαίνει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια, να σταματάει και να διώκει αξιόποινες πράξεις, εάν δεν σε ενοχλεί να σταματήσει το ναρκεμπόριο στα πανεπιστημιακά campus,
τι ακριβώς σε ενοχλεί στην πανεπιστημιακή αστυνόμευση; Περιγράφεις ότι είσαι εντάξει με ό,τι συνεπαγέται η ψήφιση και εφαρμογή του νόμου, αλλά διαφωνείς με το νόμο;
Το επιχείρημα, "εάν θέλουν να κάνουν αυτό, πρώτα ας διορθώσουν εκείνο" το έχουμε ακούσει, κάθε φορά που πάει να εφαρμοστεί μεταρρύθμιση, οποιουδήποτε είδους. Είναι το ίδιο με το να λες "μια χαρά είναι η κατάσταση, δεν θέλω να αλλάξει τίποτα".
Και εγώ, και εσύ και ο
@Ryuzaki ξέρουμε πάρα πολύ τι ενέργειες μπορούν και γίνονται άπαξ κάποιος φοιτητής γίνει επί πτυχίω. Απεριόριστα μαθήματα στις δηλώσεις μαθημάτων, κόντρα εξεταστικές, "κατ' ιδίαν επίδειξη γραπτών". Πέντε χρόνια στη σχολή, δεν θυμάμαι να υπήρξε μία χρονιά που δεν έγιναν συνδικαλιστικές δράσεις για την "καθηγητική αυθαιρεσία", τα "μαζικά κοψίματα", τον "κόπο και τον ιδρώτα των γονιών μας". Όταν μου λες ότι το όριο φοίτησης δεν πρέπει να εφαρμοστεί, γιατί υπάρχουν καθηγητές που δεν καταλαβαίνουν, εγώ σου λέω ότι όταν εφαρμοστεί το όριο φοίτησες, ακόμα και οι καθηγητές θα καταλάβουν.
Το ότι η πρακτική είναι προαιρετική, σημαίνει ότι εάν θέλεις να κάνεις, οφείλεις να κοιτάξεις και να την εναρμονίσεις στο πρόγραμμά σου. Πέρα του ότι η πρακτική είναι 2-3 μήνες, συνήθως γίνεται το καλοκαίρι και, άρα, δεν επιδράει ουσιαστικά στη φοίτησή σου.
Εκτός εάν θέλεις να μου πεις ότι οι φυσικομαθηματικές σχολές πάνε και κάνουν 72 εβδομάδες (1 χρόνο και κάτι) υποχρεωτική διδασκαλία σε σχολεία, πριν πάρουν πτυχίο....
Και, στην τελική, αφού φέρνεις παραδείγμα από Πανεπιστήμια σε άλλες χώρες, για το πώς είναι οι σπουδές εκεί, η αστυνομία, οι παροχές κτλπ, γιατί κάνεις γαργάρα ότι στα Πανεπιστήμια στο εξωτερικό όχι μόνο υπάρχει όριο φοίτησης, όχι μόνο είναι πολύ πιο αυστηρό από αυτό που νομοθετείται εδώ, αλλά στο εξωτερικό έχεις όριο στο πόσες φορές δικαίουσαι να εξεταστείς σε ένα μάθημα;