Συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τους αιώνιους φοιτητές

Eclipse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,665 μηνύματα.
Ποιο πανεπιστήμιο της Γερμανίας ;

Γιατί γνωρίζω αποφοίτους 7ο και 8ο έτος οι οποίοι είχαν σταματήσει τις σπουδές για να κάνουν διάλειμμα.
Βασικα ισχυει αυτο που λεει...νομιζω εχει να κανει με το Τμήμα και οχι κ τοσο με ποιο Πανεπιστήμιο...στη νομικη για παραδειγμα αν δεν περάσεις την 3η φορα σε ξεγραφουν τελείως
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.
Βασικα ισχυει αυτο που λεει...νομιζω εχει να κανει με το Τμήμα και οχι κ τοσο με ποιο Πανεπιστήμιο...στη νομικη για παραδειγμα αν δεν περάσεις την 3η φορα σε ξεγραφουν τελείως
πχ. στο Μόναχο έχουν μαθήματα που μπορείς να τα δώσεις 2, 3 ή όσες φορές θέλεις.
 

tsiobieman

Δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 799 μηνύματα.
Ποιο πανεπιστήμιο της Γερμανίας ;

Γιατί γνωρίζω αποφοίτους 7ο και 8ο έτος οι οποίοι είχαν σταματήσει τις σπουδές για να κάνουν διάλειμμα.

Ναι αλλά χωρίς να εξετάζονται στα μαθήματα σωστά (για το χρόνο που σταμάτησαν) ?
Απλά αυτό με τις αποτυχίες στις εξετάσεις θεωρείται σαν ένα "έναυσμα" για να τελειώσουν πιο γρήγορα τις σπουδές. Μερικά τμήματα το χουν μερικά όχι από ότι κατάλαβα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το θέμα είναι ότι λογικά η επόμενη κυβέρνηση θα καταργήσει αυτό το μέτρο όπως είχε γίνει παλιά. Εκτός αν ήταν Ευρωπαική οδηγία.
 

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1,116 μηνύματα.

Βέβαια ισχύει για προπτυχιακούς αλλοδαπούς φοιτητές αυτό.

The Home Office limits the time you can spend studying in the UK on a student visa at undergraduate degree level. This includes leave granted under a Tier 4 visa, and/or a student visa.

In general, you are limited to a maximum of five years in the UK studying at undergraduate level. The Home Office allows you more time if you are studying Architecture, Medicine, Dentistry, Veterinary Medicine and Science, Music at a Conservatoire or Law (conversion course, Legal Practice course, or Bar course).

To calculate the time limit, the Home Office counts the proposed period of leave together with any current leave and any previous leave held on a student visa. This includes leave granted where the student has subsequently left the UK. Time spent studying in the UK under the age of 18 is not counted towards the time-limit.

There is no maximum study requirement for applicants who are studying a course above undergraduate degree level.

These rules apply to undergraduate and Advance Diploma applicants, offer holders and current students.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,669 μηνύματα.
Ναι ετσι ειναι οπως τα λες,
4ετεις σχολες μεγιστο φοιτησης τα 6 χρονια
5ετεις σχολες μεγιστο φοιτησης τα 8 χρονια
6ετεις σχολες μεγιστο φοιτησης τα 9 χρονια
Αυτα για τους φοιτητες που θα μπουν το 2021.
Οι παλιοι θα εχουν επιπλεον τα ιδια και αρχιζουν και μετρανε τους χρονους αυτους απο τον οκτωβριο του 2021.
Καποιος που ειναι σε σχολη 4ετων και ειναι στο 3ο ετος εχει ακομα αλλα 6 χρονια να τελειωσει.
αδικο ομως.δηλαδη ενας που λουφαρει στην ιατρικη και ειναι εκτο ετος εχει δικαιωμα αλλα 9 χρονια να τελειωσει συνολο 15 ο καινουριος θα χει ομως 9 χρονια
 

gregory nub

Διάσημο μέλος

Ο gregory nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,619 μηνύματα.
Αγγλία βέβαια, στο προπτυχιακό αν προσπαθήσεις δεν κόβεσαι. Το ίδιο δεν ισχύει σ' ελληνικά ΑΕΙ
 

jims

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,043 μηνύματα.
Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όσοι θα εισαχθούν τον Σεπτέμβρη. Εμείς που ήδη φοιτούμε είμαστε τυχεροί γιατί το ν + 1/2ν θα αρχίσει από το επόμενο χειμερινό εξάμηνο. Το πρόβλημα είναι ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο εξομοιώνονται όλες οι σχολές δίχως να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της καθεμιάς. Στη νομική της Αθήνας π.χ. ο μέσος όρος αποφοίτησης είναι τα επτά χρόνια και αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ν+2 θα δημιουργήσει αναστάτωση και σοβαρά προβλήματα. Επίσης δεν λαμβάνεται υπόψη και κάτι ακόμα : αν κάποιος αποφασίσει να ξαναδώσει και για τους χ,ψ λόγους δεν γράψει τον επιθυμητό βαθμό ώστε να εισαχθεί εκεί που ήθελε και αποφασίσει να φοιτήσει στη σχολή στην οποία είχε ήδη γραφτεί έχει χάσει ήδη ένα χρόνο με αποτέλεσμα να έχει ν+1. Θα έπρεπε να υπήρχε κάποια μέριμνα για όλες αυτές τις περιπτώσεις.
 

asdfqwerty

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο asdfqwerty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,891 μηνύματα.
Τέλεια κίνηση!
Ακόμη πιο τέλειο άτομα, που ούτε καν θα περνούσαν έξω από τις σχολές στην ελλάδα, όχι ότι θα τις τελείωναν και ποτέ, και που θα πληρώνουν ένα πιάτο φακή τους βούλγαρος καθηγητές, θα έρχονται εδώ και θα παίρνουν τις δουλειές από τους Έλληνες.
Εναλλακτικά, θα σπουδάζουν κάτι "μουράτο" στα κολλέγια. Που προφανώς πλέον αναγνωρίζονται.
Ή μάλλον καλύτερα, οι Έλληνες να πηγαίνουν να σπουδάζουν σε τίποτα ιεκ, πιο σίγουρο μέλλον θα έχουν.

Γελάνε και οι πέτρες με δαυτους.
ΝΔ και ξερό ψωμί πλέον!

Υ.Γ. Προτείνω οι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων, να δίνουν για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εξετάσεις σε κολλέγια πρώτα, για να αποδείξουν την αξία τους!
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Ποιο πανεπιστήμιο της Γερμανίας ;

Γιατί γνωρίζω αποφοίτους 7ο και 8ο έτος οι οποίοι είχαν σταματήσει τις σπουδές για να κάνουν διάλειμμα.
Διακοπή σπουδών μπορείς να κάνεις και εδώ... και δεν λογίζεται σαν χρόνος φοίτησης.

Φέρνουνε το 1.5ν, με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω για 5ετείς σχολές. Δίνουν x2 bonus για εργαζόμενους με 20 ώρες την εβδομάδα, 4 ώρες την ημέρα, δηλαδή ημιαπασχόληση. Η διακοπή φοίτησης υπήρχε και υπάρχει για όποιον αντιμετωπίζει σοβαρά προσωπικά προβλήματα. Ως μεταβατική διάταξη, οι φοιτητές που είναι ήδη γραμμένοι στις σχολές, ξεκινάνε με μηδενισμένο το κοντέρ. Τι δικαιολογία έχει κάποιος για να μην μπορεί να βγάλει μια τετραετή σχολή σε 6 χρόνια, 12 εάν δουλεύει ημιαπασχόληση;

Προσωπικά έχω αμφιβολίες για το εάν θα μπορέσει να εφαρμοστεί. ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΠΚΣ θα είναι το πρώτο μεγάλο αγκάθι. Τα συλλογικά όργανα των Πανεπιστημίων, είτε υπό τον φόβο τραμπουκισμών, είτε για πολιτικές σκοπιμότητες, θα είναι το δεύτερο αγκάθι. Μια ενδεχόμενη αλλαγή Κυβέρνησης, που θα αποφασίσει να ακυρώσει το νόμο θα είναι το τρίτο. Και οι τρεις αυτοί λόγοι έχουμε δει, ξανά και ξανά, πώς καταφέρνουν να κρατάνε τη Δημόσια Παιδεία στο βούρκο.

Είχες ρωτήσει γιατί η Κεραμέως είναι η καλύτερη Υπουργός που πέρασε από το Παιδείας. Τα νομοσχέδια που περνάει, το ένα μετά το άλλο είναι ο λόγος. Αλλαγές που έπρεπε να είχαν περάσει χρόνια πριν, αλλαγές που πέρασαν και δεν εφαρμόστηκαν, αλλαγές που πέρασαν και ακυρώθηκαν, έρχονται όλες μαζεμένες. Και φέρουν όλες την υπογραφή Κεραμέως.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Αγγλία βέβαια, στο προπτυχιακό αν προσπαθήσεις δεν κόβεσαι. Το ίδιο δεν ισχύει σ' ελληνικά ΑΕΙ

Υπάρχει μια διαφορά. Στην Αγγλία το κάθε μάθημα είναι μια οργανωμένη θεματική ενότητα. Ξέρει ο φοιτητής από την πρώτη μέρα ότι αν δεν πιάσει 5 στόχους του μαθήματος που παρακολουθεί απλά κόβεται ή έχει ειδικές ρήτρες που μειώνουν τον βαθμό κτλ. Επίσης είναι ξεκαθαρισμένο από την αρχή πόσες εργασίες θα γίνουν και φυσικά οι ημερομηνίες τηρούνται χωρίς δυνατότητα αλλαγής. Στην Ελλάδα ποτέ δεν θυμάμαι να ήξερα γιατί επέλεγα ένα μάθημα ή τι στόχους είχε ο κάθε ΔΕΠ. Όσες φορές έτυχε να μπει κάποια εργασία ή πρόοδος, συνήθως υπήρχαν πολύ κακές εκπλήξεις για τους φοιτητές. Το μάθημα απλά γινόταν γιατί έτσι, έπρεπε να δικαιολογούνται θέσεις μελών ΔΕΠ.

Για να γίνει πιο ουσιαστικό αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορεί να υπάρχει ένα μάθημα που έχει τίτλο "Εισαγωγή στην Θεωρία" και ένα άλλο, τίτλο "Θεωρία Ι". Το Τμήμα ποτέ δεν εξέτασε αν το μάθημα Θεωρία Ι μπορεί να υπερκαλύπτει την ύλη του πρώτου και έτσι να γίνεται κάποια επανάληψη από άλλον καθηγητή για δικαιολογούνται ώρες διδασκαλίας. Φυσικά μπορεί το ίδιο μάθημα ως ενότητα "Εισαγωγή στην Θεωρία" να έχει πολύ πιο δύσκολα θέματα εξετάσεων από το μάθημα "Θεωρία Ι" ας έχουν την ίδια ακριβώς θεωρία με ευθύνη του ίδιου του καθηγητή καθώς το συγκεκριμένο Τμήμα δεν συντονίζει θεσμικά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να διδάσκεται (αφού τα Τμήματα στην Ελλάδα λειτουργούν με νοοτροπία και πλαίσιο δημοσίου). Οι επιτροπές ύλης και προγραμμάτων σπουδών στο κάθε Τμήμα Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, είναι συνήθως με κριτήρια κλίκας και απλού συντονισμού ώστε όλοι να τα πηγαίνουν καλά με όλους και όλα για αποποίηση περαιτέρω ευθυνών.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.
Διακοπή σπουδών μπορείς να κάνεις και εδώ... και δεν λογίζεται σαν χρόνος φοίτησης.

Φέρνουνε το 1.5ν, με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω για 5ετείς σχολές. Δίνουν x2 bonus για εργαζόμενους με 20 ώρες την εβδομάδα, 4 ώρες την ημέρα, δηλαδή ημιαπασχόληση. Η διακοπή φοίτησης υπήρχε και υπάρχει για όποιον αντιμετωπίζει σοβαρά προσωπικά προβλήματα. Ως μεταβατική διάταξη, οι φοιτητές που είναι ήδη γραμμένοι στις σχολές, ξεκινάνε με μηδενισμένο το κοντέρ. Τι δικαιολογία έχει κάποιος για να μην μπορεί να βγάλει μια τετραετή σχολή σε 6 χρόνια, 12 εάν δουλεύει ημιαπασχόληση;

Προσωπικά έχω αμφιβολίες για το εάν θα μπορέσει να εφαρμοστεί. ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΠΚΣ θα είναι το πρώτο μεγάλο αγκάθι. Τα συλλογικά όργανα των Πανεπιστημίων, είτε υπό τον φόβο τραμπουκισμών, είτε για πολιτικές σκοπιμότητες, θα είναι το δεύτερο αγκάθι. Μια ενδεχόμενη αλλαγή Κυβέρνησης, που θα αποφασίσει να ακυρώσει το νόμο θα είναι το τρίτο. Και οι τρεις αυτοί λόγοι έχουμε δει, ξανά και ξανά, πώς καταφέρνουν να κρατάνε τη Δημόσια Παιδεία στο βούρκο.

Είχες ρωτήσει γιατί η Κεραμέως είναι η καλύτερη Υπουργός που πέρασε από το Παιδείας. Τα νομοσχέδια που περνάει, το ένα μετά το άλλο είναι ο λόγος. Αλλαγές που έπρεπε να είχαν περάσει χρόνια πριν, αλλαγές που πέρασαν και δεν εφαρμόστηκαν, αλλαγές που πέρασαν και ακυρώθηκαν, έρχονται όλες μαζεμένες. Και φέρουν όλες την υπογραφή Κεραμέως.
χαχαχαχα

Αρχικά δεν υπάρχει μόνο το διάλειμμα για την ελληνική μπανανία και προφανώς και δεν αναφερόμουν σε αυτό που κάποιοι νομίζουν.
Υπάρχουν και οι πρακτικές οι οποίες μπορούν να διαρκέσουν από 8 έως 72 εβδομάδες. Και δεν μπορείς να κάνεις διακοπή σπουδών για λόγους που απαιτεί το κράτος υποδοχής. Είναι κάποια λεπτά πράγματα που κάποιοι δεν τα έχουν καν δει.

Τι είναι η Κερα(π)έως ; Βρε θα βγουν οι κορμοράνοι στον Βοτανικό. Μην τα γράφετε αυτά.
Θεωρείται πρόοδος των ελληνικών πανεπιστημίων το ανώτατο όριο φοίτησης ; Θεωρείται πρόοδος τα ιδ.κολλέγια ; Θεωρείται πρόοδος η ισοτίμηση των κολλεγίων με τα πολυτεχνεία ; Θεωρείται πρόοδος η πανεπιστημιακή αστυνομία ;
1000 μόνιμες θέσεις αστυνομικών έχουν ανάγκη τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Τι ξέρουν μωρέ οι Γερμανοί που επενδύουν στην έρευνα ; Έρευνα αυτοί, αστυνομία εμείς. Έτσι λειτουργεί η ελληνική αριστεία

Όλα αυτά θα μπορούσε να τα περάσει μόνο ένας άσχετος με την Παιδεία και αυτή είναι η ίδια η υπουργός. Όπως είπε 17 παιδιά μο σε κάθε τάξη. Πετάει ο γάϊδαρος ; Πετάει
Έτσι θα γίνει ξαφνικά και η ισοτίμηση πτυχίων των κολλεγίων και κάποιος με μερικές χιλιάδες θα γίνεται σε μια νυκτί γιατρός.

Το πρόβλημα της αριστείας είναι ότι απεχθάνεται το δημόσιο σύστημα και οδηγείται στην καταστροφή. Ευτυχώς κάτι ξέρουν οι Ευρωπαίοι που επενδύουν στη δημόσια εκπαίδευση και στα δημόσια πανεπιστήμια.



ΥΓ : Είχαν ξεκινήσει πριν 1-2 χρόνια, κάποιοι φιλελεύθεροι του φόρουμ και έγραφαν ότι πρέπει να ανοίξουν ιδ.κολλέγια για να αναβαθμιστεί η Παιδεία. Ακόμα περιμένω να μου απαντήσουν σε ποια ευρωπαϊκή χώρα τα ιδ.κολλέγια πέτυχαν.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
χαχαχαχα

Αρχικά δεν υπάρχει μόνο το διάλειμμα για την ελληνική μπανανία και προφανώς και δεν αναφερόμουν σε αυτό που κάποιοι νομίζουν.
Υπάρχουν και οι πρακτικές οι οποίες μπορούν να διαρκέσουν από 8 έως 72 εβδομάδες. Και δεν μπορείς να κάνεις διακοπή σπουδών για λόγους που απαιτεί το κράτος υποδοχής. Είναι κάποια λεπτά πράγματα που κάποιοι δεν τα έχουν καν δει.

Τι είναι η Κερα(π)έως ; Βρε θα βγουν οι κορμοράνοι στον Βοτανικό. Μην τα γράφετε αυτά.
Θεωρείται πρόοδος των ελληνικών πανεπιστημίων το ανώτατο όριο φοίτησης ; Θεωρείται πρόοδος τα ιδ.κολλέγια ; Θεωρείται πρόοδος η ισοτίμηση των κολλεγίων με τα πολυτεχνεία ; Θεωρείται πρόοδος η πανεπιστημιακή αστυνομία ;
1000 μόνιμες θέσεις αστυνομικών έχουν ανάγκη τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Τι ξέρουν μωρέ οι Γερμανοί που επενδύουν στην έρευνα ; Έρευνα αυτοί, αστυνομία εμείς. Έτσι λειτουργεί η ελληνική αριστεία

Όλα αυτά θα μπορούσε να τα περάσει μόνο ένας άσχετος με την Παιδεία και αυτή είναι η ίδια η υπουργός. Όπως είπε 17 παιδιά μο σε κάθε τάξη. Πετάει ο γάϊδαρος ; Πετάει
Έτσι θα γίνει ξαφνικά και η ισοτίμηση πτυχίων των κολλεγίων και κάποιος με μερικές χιλιάδες θα γίνεται σε μια νυκτί γιατρός.

Το πρόβλημα της αριστείας είναι ότι απεχθάνεται το δημόσιο σύστημα και οδηγείται στην καταστροφή. Ευτυχώς κάτι ξέρουν οι Ευρωπαίοι που επενδύουν στη δημόσια εκπαίδευση και στα δημόσια πανεπιστήμια.



ΥΓ : Είχαν ξεκινήσει πριν 1-2 χρόνια, κάποιοι φιλελεύθεροι του φόρουμ και έγραφαν ότι πρέπει να ανοίξουν ιδ.κολλέγια για να αναβαθμιστεί η Παιδεία. Ακόμα περιμένω να μου απαντήσουν σε ποια ευρωπαϊκή χώρα τα ιδ.κολλέγια πέτυχαν.
Η πρακτική είναι προεραιτική, με εξαίρεση ελάχιστα τμήματα. Εξακολουθείς να μην απαντάς τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσει ένας φοιτητής και να μην μπορέσει να βγάλει μια τετραετή σχολή σε 6 έτη.
Και, εάν θες να αρχίσεις να συγκρίνεις τα Ελληνικά με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, πες μου 1 Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που η αστυνομία δεν μπορεί να μπει, γιατί υπάρχει νομοθετημένο άσυλο ανομίας. Και μετά θα σου πω εγώ ποιες προοδευτικές δυνάμεις έσκουζαν όταν πέρασε με νόμο η κατάργηση του ασύλου.
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,891 μηνύματα.
@DumeNuke
Ήδη υπάρχει νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την είσοδο της αστυνομίας σε περίπτωση εκτέλεσης αξιόποινης πράξης.
Δεν είμαστε στο 2007, το ξέρουν και οι τοίχοι πλέον αυτό.

Άρα, με αυτό το τρόπο, εκτός από το να δηλώνει ανίκανη η κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να θέλει να δείξει. :hmm:

Όσο για τα χρόνια φοίτησης, ο άλλος μπορεί να θέλει να κάνει ό,τι του καπνίσει δεν θα δώσει σε εμένα ή εσένα λογαριασμό.
Και αυτά στα λέει ένας πρώην φοιτητής που πήρε πτυχίο ακριβώς στα 5.
Όσοι "γκρινιάζουν" και θέλουν διαγραφή αιωνίων, είτε πήραν πτυχίο κοντά στο όριο και πιο πέρα (Άδωνις, Ψαριανός) είτε όπως η υπουργός και ο πρωθυπουργός, δεν σπούδασαν καν Ελλάδα.
Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά της ΔΑΠ.
Τόσα χρόνια στα πανεπιστήμια, έναν ταλαίπωρο από αυτή την παράταξη να πήρε πτυχίο κανονικά στην ώρα του δεν γνώρισα.

Τώρα εάν το πάμε εργασιακά, προσανατολισμένα στην επαγγελματική κατεύθυνση υπάρχουν τα Ι.Ε.Κ. και τα ΕΠΑΛ, οποιος θέλει να πάει εκεί.
Η γνώση πρώτα από όλα εξυπηρετεί τη γνώση και την προαγωγή του πολιτισμού, όπως ανά τους αιώνες έχουν δείξει τόσα και τόσα παραδείγματα επιστημόνων, και έπειτα το μικρόκοσμο του εργασιακού στίβου.
Ξαναλέω, όποιος ενδιαφέρεται να "σπουδάσει" καθαρά για να έχει κάποια επαγγελματικά δικαιώματα, ας πάει στην επαγγελματική εκπαίδευση.
Όντως δεν γίνεται να σπουδάζουμε όλοι.

Φιλικά.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.
Η πρακτική είναι προεραιτική, με εξαίρεση ελάχιστα τμήματα. Εξακολουθείς να μην απαντάς τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσει ένας φοιτητής και να μην μπορέσει να βγάλει μια τετραετή σχολή σε 6 έτη.
Και, εάν θες να αρχίσεις να συγκρίνεις τα Ελληνικά με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, πες μου 1 Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που η αστυνομία δεν μπορεί να μπει, γιατί υπάρχει νομοθετημένο άσυλο ανομίας. Και μετά θα σου πω εγώ ποιες προοδευτικές δυνάμεις έσκουζαν όταν πέρασε με νόμο η κατάργηση του ασύλου.
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4485 ΦΕΚ Α’ 114/04.08.2017
3. Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι δημόσιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


Αυτός ο νόμος ίσχυε το 2017. Εγώ βλέπω ανικανότητα των κυβερνήσεων να τον εφαρμόσουν.
Ωστόσο ακόμη και τώρα τα μπλε στρουμφάκια διαστρεβλώνουν την αλήθεια.


Η ερώτηση πρέπει να απαντηθεί από τους φοιτητές των φυσικομαθηματικών σχολών. πχ.Μαθηματικό Θεσ/νικης έχουν μο κοντά στα 6 χρόνια. Θες όριο σπουδών ; Χρηματοδότησε και άλλαξε τους οδηγούς σπουδών. Θες όριο σπουδών ; Κάνε 2 πραγματικά 6 μηνα με διακοπές Χριστούγεννα, Πάσχα και 15 μέρες το καλοκαίρι.

ΥΓ : TU Dortmund, υπήρχαν φύλακες που κυκλοφορούσαν με κίτρινα γιλέκα στο campus του πανεπιστημίου. Η αστυνομία έμπαινε και μπαίνει κατόπιν εντολής. Το ίδιο επιτρεπόταν και στην Ελλάδα, αλλά κάποιοι ήταν και είναι ανίκανοι.

ΥΓ1 : Το ότι η πρακτική είναι προαιρετική, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παράγουμε φοιτητές που έιναι σπίτι-σχολή - σπίτι. Εκτός και εάν είναι αυτός ο στόχος της κυβέρνησης. Στις φοιτητικές ομάδες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς επιτρέπεται να συμμετέχουν φοιτητές ; Εκείνοι αφιερώνουν χρόνο σε ένα πρότζεκτ είναι λογικό να τελειώσουν αργότερα.
Πάντως η σύγκριση ενός φοιτητή που τελείωσε στα 5 χρόνια με την σύγκριση κάποιου που τελείωσε στα 6 χρόνια με 1 χρόνο πρακτική ή κάποιο πρότζεκτ είναι σαν να κλέβεις εκκλησία. Εννοείται ότι ο δεύτερος έχει προβάδισμα.
Ολόκληρος οργανισμός στην Γερμανία, DAAD , επιδοτεί τις πρακτικές.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Όσο για τα χρόνια φοίτησης, ο άλλος μπορεί να θέλει να κάνει ό,τι του καπνίσει δεν θα δώσει σε εμένα ή εσένα λογαριασμό.
Σε εμένα και εσένα δεν θα δώσει λογαριασμό. Στο Πανεπιστήμιο θα δώσει. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι το "ό,τι θέλω κάνω και λογαριασμό δεν δίνω" δεν αποτελεί σοβαρό επιχείρημα.
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4485 ΦΕΚ Α’ 114/04.08.2017
3. Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι δημόσιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


Αυτός ο νόμος ίσχυε το 2017. Εγώ βλέπω ανικανότητα των κυβερνήσεων να τον εφαρμόσουν.
Ωστόσο ακόμη και τώρα τα μπλε στρουμφάκια διαστρεβλώνουν την αλήθεια.


Η ερώτηση πρέπει να απαντηθεί από τους φοιτητές των φυσικομαθηματικών σχολών. πχ.Μαθηματικό Θεσ/νικης έχουν μο κοντά στα 6 χρόνια. Θες όριο σπουδών ; Χρηματοδότησε και άλλαξε τους οδηγούς σπουδών. Θες όριο σπουδών ; Κάνε 2 πραγματικά 6 μηνα με διακοπές Χριστούγεννα, Πάσχα και 15 μέρες το καλοκαίρι.

ΥΓ : TU Dortmund, υπήρχαν φύλακες που κυκλοφορούσαν με κίτρινα γιλέκα στο campus του πανεπιστημίου. Η αστυνομία έμπαινε και μπαίνει κατόπιν εντολής. Το ίδιο επιτρεπόταν και στην Ελλάδα, αλλά κάποιοι ήταν και είναι ανίκανοι.

ΥΓ1 : Το ότι η πρακτική είναι προαιρετική, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παράγουμε φοιτητές που έιναι σπίτι-σχολή - σπίτι. Εκτός και εάν είναι αυτός ο στόχος της κυβέρνησης. Στις φοιτητικές ομάδες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς επιτρέπεται να συμμετέχουν φοιτητές ; Εκείνοι αφιερώνουν χρόνο σε ένα πρότζεκτ είναι λογικό να τελειώσουν αργότερα.
Πάντως η σύγκριση ενός φοιτητή που τελείωσε στα 5 χρόνια με την σύγκριση κάποιου που τελείωσε στα 6 χρόνια με 1 χρόνο πρακτική ή κάποιο πρότζεκτ είναι σαν να κλέβεις εκκλησία. Εννοείται ότι ο δεύτερος έχει προβάδισμα.
Ολόκληρος οργανισμός στην Γερμανία, DAAD , επιδοτεί τις πρακτικές.
Εάν δεν έχεις πρόβλημα να μπαίνει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια, να σταματάει και να διώκει αξιόποινες πράξεις, εάν δεν σε ενοχλεί να σταματήσει το ναρκεμπόριο στα πανεπιστημιακά campus, τι ακριβώς σε ενοχλεί στην πανεπιστημιακή αστυνόμευση; Περιγράφεις ότι είσαι εντάξει με ό,τι συνεπαγέται η ψήφιση και εφαρμογή του νόμου, αλλά διαφωνείς με το νόμο; :hehe:

Το επιχείρημα, "εάν θέλουν να κάνουν αυτό, πρώτα ας διορθώσουν εκείνο" το έχουμε ακούσει, κάθε φορά που πάει να εφαρμοστεί μεταρρύθμιση, οποιουδήποτε είδους. Είναι το ίδιο με το να λες "μια χαρά είναι η κατάσταση, δεν θέλω να αλλάξει τίποτα".

Και εγώ, και εσύ και ο @Ryuzaki ξέρουμε πάρα πολύ τι ενέργειες μπορούν και γίνονται άπαξ κάποιος φοιτητής γίνει επί πτυχίω. Απεριόριστα μαθήματα στις δηλώσεις μαθημάτων, κόντρα εξεταστικές, "κατ' ιδίαν επίδειξη γραπτών". Πέντε χρόνια στη σχολή, δεν θυμάμαι να υπήρξε μία χρονιά που δεν έγιναν συνδικαλιστικές δράσεις για την "καθηγητική αυθαιρεσία", τα "μαζικά κοψίματα", τον "κόπο και τον ιδρώτα των γονιών μας". Όταν μου λες ότι το όριο φοίτησης δεν πρέπει να εφαρμοστεί, γιατί υπάρχουν καθηγητές που δεν καταλαβαίνουν, εγώ σου λέω ότι όταν εφαρμοστεί το όριο φοίτησες, ακόμα και οι καθηγητές θα καταλάβουν.

Το ότι η πρακτική είναι προαιρετική, σημαίνει ότι εάν θέλεις να κάνεις, οφείλεις να κοιτάξεις και να την εναρμονίσεις στο πρόγραμμά σου. Πέρα του ότι η πρακτική είναι 2-3 μήνες, συνήθως γίνεται το καλοκαίρι και, άρα, δεν επιδράει ουσιαστικά στη φοίτησή σου. Εκτός εάν θέλεις να μου πεις ότι οι φυσικομαθηματικές σχολές πάνε και κάνουν 72 εβδομάδες (1 χρόνο και κάτι) υποχρεωτική διδασκαλία σε σχολεία, πριν πάρουν πτυχίο....

Και, στην τελική, αφού φέρνεις παραδείγμα από Πανεπιστήμια σε άλλες χώρες, για το πώς είναι οι σπουδές εκεί, η αστυνομία, οι παροχές κτλπ, γιατί κάνεις γαργάρα ότι στα Πανεπιστήμια στο εξωτερικό όχι μόνο υπάρχει όριο φοίτησης, όχι μόνο είναι πολύ πιο αυστηρό από αυτό που νομοθετείται εδώ, αλλά στο εξωτερικό έχεις όριο στο πόσες φορές δικαίουσαι να εξεταστείς σε ένα μάθημα;
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,669 μηνύματα.
ολο αυτο ειναι παντελως κομπλεξικο.που επιβαρυνει το πανεπιστημιο ο αιωνιος??εχει δικαιωματα πασο??ουτε μισο.δικαιουται δωρεαν βιβλια??ουτε μισο??οι κολλες των θεματων οταν δινοταν κανονικα διαζωσης εξεταση??
αμα το πατε στο θεμα αναβαθμισης πανεπιστημιου και καλα τοτε προτεινω πολλα τεμπελοσκυλα που δουλευουν σε πολλες δημοσιες υπηρεσιες με πλαστα πτυχια και με μεσον να παρουνε δρομο.θα γινει κατι τετοιο και κει ή κανει τζιζ γτ ειναι παιδια κομματικου σωληνα?
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,891 μηνύματα.
@DumeNuke :hmm: μην παίζουμε με τις λέξεις. Το ότι δεν θα έχει το χαρτί στα χέρια του είναι ο "λογαριασμός" του. Οι γονείς του πλήρωσαν φόρους για τις σπουδές του, το αν αυτά θέλει να τα αφήσει να πάνε, σε επιδερμική ανάλυση έστω, "στο βρόντο", είναι καθαρά δικό του θέμα.

Με την ίδια λογική και καθαρά οικονομοτεχνικά αν το πάμε, καταλαβαίνεις ότι εφόσον διαγραφεί ένας "αιώνιος", αφού επιστρέψει τα βιβλία του, μπορεί να απαιτήσει αυτός ή οι γονείς του, να του επιστραφούν όλες οι εισφορές που τόσα χρόνια έχει πληρώσει.

---
Με το επιχείρημα που προβάλεις στον @Lancelot για την αστυνόμευση, γυρίζοντάς το πίσω, αφού οι "αιώνιοι" δεν έχουν καμία παροχή μετά το πέρας των σπουδών τους, τι σε ενοχλεί να υπάρχουν;
Στην καλύτερη, κάποιοι από αυτούς θα πάρουν το πτυχίο τους, δεν θα σε "απειλούν" εργασιακά, καθώς τα χρόνια αυτά δεν θα έχουν αποκτήσει κάποια προϋπηρεσία, και σε βάθος χρόνου θα έχεις πιο χαρούμενους και μορφωμένους πολίτες.
Όσο για το επιχείρημα που ακούω ότι κοστίζουν στα πανεπιστήμια και απαιτούνται περισσότερα μέλη ΔΕΠ για να διορθώνουν τα γραπτά, είναι τελείως ασόβαρο, αφενώς ας υπολογίζεται η χρηματοδότηση με βάση τα προβλεπόμενα έτη σπουδών, αφετέρου και επί του πρακτέου, ένας μεγάλος αριθμός αιωνίων απλά δεν προσέρχεται για εξέταση/εργαστήρια.

Γενικά το να έχεις τον άλλον με το "πιστόλι στον κρόταφο" μία ζωή, δεν είναι και το πιο αποτελεσματικό δείγμα προόδου.

Εκτός αυτού, το να υλοποιηθεί όλο αυτό, όπως και φυσικά και η πανεπιστημιακή αστυνομία, και συνεπακόλουθα η συντήρηση που απαιτείται, κοστίζει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων.
Να μην μιλήσω για την υπέρμετρη διόγκωση του δημοσίου.

Συμπερασματικά:
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές(διαγραφές, κολλέγια, βάση..) όχι μόνο δεν θα επιφέρουν κάποιο καλό στη μάζα, αλλά αντίθετα θα αμβλύνουν τις όποιες διαφορές.
Όπως έλεγαν και στην αρχή της κρίσης το μακρινό 2010, μπροστά μας θα τα βρούμε.
Το ίδιο και οι υποστηρικτές των σημερινών αλλαγών. Τα παιδιά τους θα τα βιώσουν όλα αυτά. Βέβαια, τότε θα είναι αργά.

(Μία προσωπική άποψη εδώ:

Σε βαθύτερη ανάλυση ούτε τους ίδιους τους σκληροπυρηνικούς δεξιούς τους συμφέρει.
Οποιοσδήποτε διαθέτει τα απαιτούμενα αναλυτικά εργαλεία της πραγματικότητας χωρίς να είναι αγκυλωμένος σε δόγματα αριστερής ηθικής, και έχει βέβαια μία οικονομική άνεση, μπορεί να "πατήσει στο λαιμό" εργασιακά σχεδόν οποιοδήποτε μικρομεσσαίο λουμπενάριο φιλελεύθερο. Κάνοντας χρήση μάλιστα, όλα τα επιχειρήματα που ο δεύτερος υιοθετεί.

Γενικά η κτηνωδία φέρνει κτηνωδία, σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να κοιτάει ποιος πρόσκειται πού πολιτικά)
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.
Σε εμένα και εσένα δεν θα δώσει λογαριασμό. Στο Πανεπιστήμιο θα δώσει. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι το "ό,τι θέλω κάνω και λογαριασμό δεν δίνω" δεν αποτελεί σοβαρό επιχείρημα.

Εάν δεν έχεις πρόβλημα να μπαίνει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια, να σταματάει και να διώκει αξιόποινες πράξεις, εάν δεν σε ενοχλεί να σταματήσει το ναρκεμπόριο στα πανεπιστημιακά campus, τι ακριβώς σε ενοχλεί στην πανεπιστημιακή αστυνόμευση; Περιγράφεις ότι είσαι εντάξει με ό,τι συνεπαγέται η ψήφιση και εφαρμογή του νόμου, αλλά διαφωνείς με το νόμο; :hehe:

Το επιχείρημα, "εάν θέλουν να κάνουν αυτό, πρώτα ας διορθώσουν εκείνο" το έχουμε ακούσει, κάθε φορά που πάει να εφαρμοστεί μεταρρύθμιση, οποιουδήποτε είδους. Είναι το ίδιο με το να λες "μια χαρά είναι η κατάσταση, δεν θέλω να αλλάξει τίποτα".

Και εγώ, και εσύ και ο @Ryuzaki ξέρουμε πάρα πολύ τι ενέργειες μπορούν και γίνονται άπαξ κάποιος φοιτητής γίνει επί πτυχίω. Απεριόριστα μαθήματα στις δηλώσεις μαθημάτων, κόντρα εξεταστικές, "κατ' ιδίαν επίδειξη γραπτών". Πέντε χρόνια στη σχολή, δεν θυμάμαι να υπήρξε μία χρονιά που δεν έγιναν συνδικαλιστικές δράσεις για την "καθηγητική αυθαιρεσία", τα "μαζικά κοψίματα", τον "κόπο και τον ιδρώτα των γονιών μας". Όταν μου λες ότι το όριο φοίτησης δεν πρέπει να εφαρμοστεί, γιατί υπάρχουν καθηγητές που δεν καταλαβαίνουν, εγώ σου λέω ότι όταν εφαρμοστεί το όριο φοίτησες, ακόμα και οι καθηγητές θα καταλάβουν.

Το ότι η πρακτική είναι προαιρετική, σημαίνει ότι εάν θέλεις να κάνεις, οφείλεις να κοιτάξεις και να την εναρμονίσεις στο πρόγραμμά σου. Πέρα του ότι η πρακτική είναι 2-3 μήνες, συνήθως γίνεται το καλοκαίρι και, άρα, δεν επιδράει ουσιαστικά στη φοίτησή σου. Εκτός εάν θέλεις να μου πεις ότι οι φυσικομαθηματικές σχολές πάνε και κάνουν 72 εβδομάδες (1 χρόνο και κάτι) υποχρεωτική διδασκαλία σε σχολεία, πριν πάρουν πτυχίο....

Και, στην τελική, αφού φέρνεις παραδείγμα από Πανεπιστήμια σε άλλες χώρες, για το πώς είναι οι σπουδές εκεί, η αστυνομία, οι παροχές κτλπ, γιατί κάνεις γαργάρα ότι στα Πανεπιστήμια στο εξωτερικό όχι μόνο υπάρχει όριο φοίτησης, όχι μόνο είναι πολύ πιο αυστηρό από αυτό που νομοθετείται εδώ, αλλά στο εξωτερικό έχεις όριο στο πόσες φορές δικαίουσαι να εξεταστείς σε ένα μάθημα;
Διαφωνώ με την πανεπιστημιακή αστυνομία εντός του campus. Κανένας δεν αφαίρεσε το δικαίωμα από την αστυνομία/πυροσβεστική να εισέλθουν εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Οι κυβερνήσεις δεν έπαιρναν το κοινωνικό κόστος να το κάνουν.

Μια μεταρρύθμιση οφείλει να εφαρμοστεί όταν αυτή θα προσφέρει σημαντικά και όχι για τα ψηφαλάκια. Αυτή τη στιγμή η Κεραμέως εκπληρώνει τις προσδοκίες των ακρο/δεξιών ψηφοφόρων. Τίποτα περισσότερο. Βαφτίστηκε εσφαλμένα ότι το μοναδικό πρόβλημα της τριτοβάθμιας είναι το άσυλο. Πόσο γελοίος μπορεί να είναι κάποιος ; ώστε να βαφτίστει μοναδικό πρόβλημα της παιδείας το άσυλο ! και μάλιστα να διστρεβλώνει και την αλήθεια ;
Αντ'αυτού δεν αναφέρεται κανένας στις εγκαταστάσεις που είναι από το 1970-1980, δεν αναφέρεται κανένας στις ελλείψεις μελών ΔΕΠ, δεν αναφέρεται κανένας στην καθυστερημένη ανταπόκριση του ΕΛΚΕ, δεν αναφέρεται κανένας στα ελλιπή κρατικά κονδύλια, δεν αναφέρεται κανένας στην έλλειψη εργαστηρίων και προφανώς και δεν αναφερθούν στους απαρχαιωμένους οδηγούς σπουδών και στην ανύπαρκτη ΑΔΙΠ.
Αλλά το μοναδικό πρόβλημα είναι το άσυλο !

Εγώ δεν βλέπω που επηρεάζει κάποιος αιώνιος φοιτητής. Για ποιον είναι ενοχλητικό να έχει κάποιος απεριόριστα μαθήματα στη δήλωσή του ; Που είναι το πρόβλημα στην επίδειξη γραπτων ; Με το όριο φοίτησης πετάς το μπαλάκι στους καθηγητές ! Επίσης ο αιώνιος δεν απολαμβάνει τις <<ανέσεις>> του φοιτητή όπως πάσο,βιβλία κλπ.

Η πρακτική μέσω ΕΣΠΑ είναι 2-3 μήνες, που ακόμα και αυτή είναι αμφιβόλου ποιότητας ! Υπάρχουν πρακτικές (μέσω iaeste) που σου προσφέρουν 8-72 εβδομάδες πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, πχ. volvo. Ο φοιτητής ετοιμάζει τα χαρτιά του (cv, συστατικές, βαθμολογίες) και περνάει συνέντευξη. Αν γίνει δεκτός, εργάζεται επί πληρωμή. Απαίτηση όμως της χώρας υποδοχής είναι να παραμείνει καθόλη τη διάρκεια της πρακτικής φοιτητής ! Εσύ υποστηρίζεις ότι θα πρέπει να απαγορευτεί κάτι τέτοιο, ώστε ο φοιτητής να τελειώνει στην ώρα του. Αυτό εξαρτάται από το τι είδους φοιτητές θέλει η κάθε χώρα να παράγει. Και η Ελλάδα με τέτοιου είδους νομοσχέδια δείχνει τις προθέσεις ότι επιδιώκει φοιτητές με παρωπίδες.

Δεν ισχύει σε όλα τα πανεπιστήμια αυτό που αναφέρεις, και το γνωρίζω από την μικρή εμπειρία μου στην Γερμανία. Θα ρωτήσω και στο ETH όμως και θα επανέλθω.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top