Στεγαστικό επίδομα - απορίες

s93060

Νεοφερμένο μέλος

Ο s93060 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 109 μηνύματα.
Καλησπέρα μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος να απαντήσει
Παίρνω για το γιο μου στεγαστικό επίδομα το σπίτι το νοικιάζω εγώ στο όνομα μου
Φέτος όμως το καλοκαίρι θα δουλέψει ο γιος μου σεζόν για 2 μήνες οπότε του χρόνου θα κάνει φορολογική δήλωση το ποσό θα είναι κάτω από 3000€
Του χρόνου θα θεωρείται προστατευόμενο μέλος για να πάρω πάλι το στεγαστικό επίδομα
Ή πρέπει το ενοικιαστήριο να είναι πια στο όνομα του και να κάνει αυτός την αίτηση εφόσον θα κάνει φορολογική δήλωση ;
Ευχαριστώ !

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.397 μηνύματα.
Καλησπέρα μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος να απαντήσει
Παίρνω για το γιο μου στεγαστικό επίδομα το σπίτι το νοικιάζω εγώ στο όνομα μου
Φέτος όμως το καλοκαίρι θα δουλέψει ο γιος μου σεζόν για 2 μήνες οπότε του χρόνου θα κάνει φορολογική δήλωση το ποσό θα είναι κάτω από 3000€
Του χρόνου θα θεωρείται προστατευόμενο μέλος για να πάρω πάλι το στεγαστικό επίδομα
Ή πρέπει το ενοικιαστήριο να είναι πια στο όνομα του και να κάνει αυτός την αίτηση εφόσον θα κάνει φορολογική δήλωση ;
Ευχαριστώ !
Καλημερα
Με εισοδημα κατω των 3000€ θεωρηται προστατευομενο μελος και θα παραμεινη στην δηλωση σας και εσεις θα κανετε την κινηση για το στεγαστικο φοιτητικο επιδομα.
Αν το παιδι κανει δηλωση τοτε μπορει (δεν ειναι σιγουρο) η πλατφορμα να προσθεσει τα εισοδηματα τα δικα σας και του παιδιου, τα οποια πρεπει και να τα βρει κατω του οριου ( το οριο νομιζω ειναι 30.000 + 3.000 για καθε παιδι...εκτος αγαιου ,δημοκριτειου και δυτ μακεδονιας οπου ειναι 40.000+3000 ) για να συνεχισει την διαδικασια.
Κατω των περιστασιακων 3000€ μπορειτε και εσεις να τα βαλεται στην δικης δηλωση και να μη κανει δηλωση το παιδι... ( ακριβεια ξερουν οι λογιστες).
Αλλα και στην περιπτωση που κανει το παιδι κινηση με τα εισοδηματα του η πλατφορμα θα αναζητησει και τα δικα σας εισοδηματα.
Η ανεξαρτοποιηση του παιδιου ωστε να κανει μονο του κινηση με οτι λευτα εχεις ειναι για παιδια ανω των 25 ετων..( γεννημενα 1-1-1999 και προς τα πισω)

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια