s93060
Νεοφερμένο μέλος
Ο s93060 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 109 μηνύματα.

30-06-25

08:06
Καλησπέρα μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος να απαντήσει
Παίρνω για το γιο μου στεγαστικό επίδομα το σπίτι το νοικιάζω εγώ στο όνομα μου
Φέτος όμως το καλοκαίρι θα δουλέψει ο γιος μου σεζόν για 2 μήνες οπότε του χρόνου θα κάνει φορολογική δήλωση το ποσό θα είναι κάτω από 3000€
Του χρόνου θα θεωρείται προστατευόμενο μέλος για να πάρω πάλι το στεγαστικό επίδομα
Ή πρέπει το ενοικιαστήριο να είναι πια στο όνομα του και να κάνει αυτός την αίτηση εφόσον θα κάνει φορολογική δήλωση ;
Ευχαριστώ !
Φέτος όμως το καλοκαίρι θα δουλέψει ο γιος μου σεζόν για 2 μήνες οπότε του χρόνου θα κάνει φορολογική δήλωση το ποσό θα είναι κάτω από 3000€
Του χρόνου θα θεωρείται προστατευόμενο μέλος για να πάρω πάλι το στεγαστικό επίδομα
Ή πρέπει το ενοικιαστήριο να είναι πια στο όνομα του και να κάνει αυτός την αίτηση εφόσον θα κάνει φορολογική δήλωση ;
Ευχαριστώ !
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.717 μηνύματα.

30-06-25

08:40
ΚαλημεραΚαλησπέρα μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος να απαντήσει
Ευχαριστώ !
Με εισοδημα κατω των 3000€ θεωρηται προστατευομενο μελος και θα παραμεινη στην δηλωση σας και εσεις θα κανετε την κινηση για το στεγαστικο φοιτητικο επιδομα.
Αν το παιδι κανει δηλωση τοτε μπορει (δεν ειναι σιγουρο) η πλατφορμα να προσθεσει τα εισοδηματα τα δικα σας και του παιδιου, τα οποια πρεπει και να τα βρει κατω του οριου ( το οριο νομιζω ειναι 30.000 + 3.000 για καθε παιδι...εκτος αγαιου ,δημοκριτειου και δυτ μακεδονιας οπου ειναι 40.000+3000 ) για να συνεχισει την διαδικασια.
Κατω των περιστασιακων 3000€ μπορειτε και εσεις να τα βαλεται στην δικης δηλωση και να μη κανει δηλωση το παιδι... ( ακριβεια ξερουν οι λογιστες).
Αλλα και στην περιπτωση που κανει το παιδι κινηση με τα εισοδηματα του η πλατφορμα θα αναζητησει και τα δικα σας εισοδηματα.
Η ανεξαρτοποιηση του παιδιου ωστε να κανει μονο του κινηση με οτι λευτα εχεις ειναι για παιδια ανω των 25 ετων..( γεννημενα 1-1-1999 και προς τα πισω)