Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Αιγαίου (Σάμος)

μαρακι139

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 177 μηνύματα.
Παιδια περναω σε αυτο το τμημα στη σαμο και θα ηθελα να δω αν θα εχω κανενα συμφοιτητη απο δω :) Η εστω αν περναει καποιος Σαμο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WoodyWoodperker

Νεοφερμένος

Ο WoodyWoodperker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σάμος (Σάμος). Έχει γράψει 100 μηνύματα.
Εδω ο ενας!!Ποτε πας για σπιτι\?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μαρακι139

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 177 μηνύματα.
Εδω ο ενας!!Ποτε πας για σπιτι\?
σορρυ αλλα τωρα το διαβασα :) εκλεισα σπιτι κοντα στο κεντρο σχεδον 5 λεπτα με τα ποδια, ειναι συγκροτημα που μενουν μονο φοιτητες.. εσυ βρηκες;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Artech

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Artech αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 251 μηνύματα.
To επάγγελμα του αναλογιστή θα ασκείται πλέον από οποιονδήποτε πτυχιούχο Α.Ε.Ι. με βάση το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 53 Προσόντα και πιστοποίηση αναλογιστή ασφαλιστικών επιχειρήσεων (ΦΕΚ Α' 96/26-04-2013), που κυκλοφόρησε σήμερα λέει μεταξύ άλλων:

Άρθρο 2
Η πιστοποίηση του άρθρου 1 χορηγείται σε πολίτη οποιουδήποτε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πληροί όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου γενικής χρήσης, το οποίο θα ανανεώνεται κάθε δύο έτη με επιμέλεια της Αρμόδιας Διοικητικής Αρχής. Ο αιτών θα πρέπει να μην έχει καταδικαστεί αμετακλήτως για οποιοδήποτε κακούργημα ή για πλημμέλημα για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, πλαστογραφίας, απιστίας, ψευδορκίας, δόλιας χρεοκοπίας, καταδολίευσης δανειστών, τοκογλυφίας ή για κάποιο άλλο οικονομικής φύσεως έγκλημα.
β) Τους τίτλους σπουδών, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 3 του παρόντος.
Άρθρο 3 «Απαιτούμενα προσόντα για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος αναλογιστή ασφαλιστικών επιχειρήσεων» (Α' 21), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει:
Για τη χορήγηση της πιστοποίησης του άρθρου 1 του παρόντος, είναι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος να κατέχει πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, της οποίας η ισοτιμία έχει αναγνωρισθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Ενώ μέχρι σήμερα το Άρθρο 3 έλεγε:

Άρθρο 3.
Άδεια άσκησης επαγγέλματος αναλογιστή ασφαλιστικών εταιρειών χορηγείται εφόσον ο ενδιαφερόμενος ικανοποιεί μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) 'Έχει πτυχίο Μαθηματικού τμήματος Πανεπιστημίου της ημεδαπής.
β) 'Έχει πτυχίο Μαθηματικού τμήματος Πανεπιστημίου της αλλοδαπής, εφόσον η ισοτιμία που έχει αναγνωρισθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
γ) . Έχει πτυχίο Ανώτατης Σχόλής της ημεδαπής ή ισότιμης Σχολής της αλλοδαπής, της οποίας η ισοτιμία έχει αναγνωρισθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, εφόσον διδάχθηκε σ' αυτή σαν κύρια μαθήματα, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών, διαφορικό και ολοκληρωτικό λογισμό, γραμμική άλγεβρα, θεωρία πιθανοτήτων και μαθηματική στατιστική και πέτυχε στις σχετικές εξετάσεις των μαθημάτων αυτών.
δ) Έχει πτυχίο ή μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών Αναλογιστικής Επιστήμης από Πανεπιστήμιο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Τα Πανεπιστήμια αυτά θα καθορισθούν με απόφαση του Υπουργού Εμπορίου.
ε) Είναι μέλος Ένωσης Αναλογιστών της αλλοδαπής. Οι Ενώσεις αυτές καθώς και οι κατηγορίεςτων μελών τους που ικανοποιούν τις προϋποθέσεις του παρόντος άρθρου θα καθορισθούν με απόφαση του Υπουργού Εμπορίου
Η πιστοποίηση χορηγείται επίσης σε πολίτη οποιουδήποτε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον:
α) έχει αναγνωριστεί ως αναλογιστής από τις αρμόδιες αρχές οποιουδήποτε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής ένωσης ή ότι είναι τακτικό μέλος (fully qualified actuary) οποιασδήποτε από τις εθνικές ενώσεις αναλογιστών που έχουν την αναγνώριση του Groupe Consultatif Actuariel Europeen (σε περίπτωση κατά την οποία η ιδιότητα ως μέλους μιας από τις προηγούμενες ενώσεις έχει προκύψει από τη διαδικασία αμοιβαίας αναγνώρισης, για την πιστοποίηση αξιολογείται η ιδιότητα ως μέλους στην αρχική ένωση) ή
β) είναι τακτικό μέλος (fellow) μίας εκ των Ενώσεων: Society of Actuaries, Casualty Actuarial Society, Isntitute of Actuaries of Australia, Istitute of Actuaries of Japan και Actuarial Society of South Africa.

Άρθρο 4
1. Για την απόκτηση του πιστοποιητικού άσκησης του επαγγέλματος του Αναλογιστή ο υποψήφιος υπόκειται σε εξετάσεις που διενεργούνται δύo (2) φορές το χρόνο, τους μήνες Ιανουάριο και Ιούνιο, ενώπιου εξεταστικής επιτροπής του άρθρου 5 του παρόντος.
2. Για πιστοποιητικά που χορηγούνται μέχρι και την 31.12.2013, ήτοι συμμετοχή στις εξετάσεις μέχρι και του Ιουνίου 2013, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται στην επιτυχή εξέταση των ακολούθων οχτώ (8) μαθημάτων
α) Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά
β) Συμβάντα ζωής και θανάτου
γ) Θεωρία των κινδύνων
δ) Στοιχεία ασφαλιστικής νομοθεσίας και αναλογιστικής πρακτικής.
ε) Μαθηματικά γενικών ασφαλίσεων.
στ) Συνταξιοδοτικά σχήματα και Κοινωνική ασφάλιση
ζ) Πρότυπα επιβίωσης και πίνακες
η) Θεωρία επενδύσεων και διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

3. Για πιστοποιητικά που χορηγούνται από την 01.01.2014 και έπειτα, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) επιτυχή εξέταση στα ακόλουθα έξι (6) μαθήματα:
αα) Αρχές Οικονομίας και Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά
ββ) Αρχές Αναλογιστικής Προτυποποίησης, Κατασκευή και Αξιολόγηση Αναλογιστικών Προτύπων
γγ) Αναλογιστικά Πρότυπα Συμβάντων Ζωής και Θανάτου
δδ) Αναλογιστικά Πρότυπα Επιβίωσης
εε) Χρηματοοικονομικά Πρότυπα
στστ) Ποσοτικοποίηση και Αναλογιστική Διαχείριση των Κινδύνων και Φερεγγυότητα
β) επιτυχή εξέταση σε δύο (2) εκ των ακολούθων τεσσάρων (4) μαθημάτων:
αα) Συνταξιοδοτικά σχήματα και Κοινωνική ασφάλιση
ββ) Ασφαλίσεις Ζωής
γγ) Ασφαλίσεις κατά ζημιών
δδ) Ασφαλίσεις Υγείας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top