Μόνο ο
@J.Cameron και ο
@Ryuzaki απάντησαν στοχευμένα. Ο Viedo μας δίνει πληροφορίες σε κάτι που δεν είναι κλασική επαγγελματική προοπτική. Θέσεις εργασίας τέτοιου τύπου που μπλέκει πολύ η γραφειοκρατία (και πάνε στο σφυριχτό) δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες του θεματοθέτη. Θυμάμαι κάτι παρόμοιες θέσεις εργασίας στη Μετεωρολογία Στρατού που επίσης πάνε ...βολευτοί γαλονάδες (και όχι τόσο πολιτικό προσωπικό).
Όπως πολύ σωστά είπε ο
@J.Cameron δεν μοιράζουν πουθενά λεφτά. Οπουδήποτε να πάει κάποιος και να ζητήσει δουλειά ακόμη και στο δημόσιο του εξωτερικού, θα πρέπει να αποδείξει έργο τον πρώτο καιρό για να μην φάει πόδι στην 5μηνη δοκιμαστική περίοδο. Να το ξαναπώ; Στη Γερμανία και Αυστρία σε μια θέση του δημοσίου (οποιασδήποτε βαθμίδας) αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχει 5μηνη δοκιμαστική περίοδος όπου εκεί κρίνονται όλα.
Το θέμα δεν είναι τόσο τα λεφτά αν θα είναι 800 ή 1500 ευρώ, όσο η αδήλωτη εργασία (μηδενικό ένσημο) και η εργασιακή παραβατικότητα της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα. Στην Ελλάδα αυτό περνάει. Αν ξεκινήσει κάποιος με ένα σταθερό 800άρι το μήνα και πλήρη εργοδοτική κάλυψη για τον πρώτο χρόνο μόνο, δεν θα ήταν άσχημα. Τα 300 ευρώ συγγνώμη αλλά είναι μποναμάς και όχι μισθός με βάση το ημερήσιο κόστος ζωής (πάγια έξοδα, διατροφή, συγκοινωνία / κόστη καυσίμου) στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με ακριβό επίπεδο ζωής αναλογικά των μισθών που δίνει (χωρίς να μιλάμε για παράλογες σπατάλες). Μόνο στην Κούβα συναντούμε κάτι μισθούς ισοδύναμους 5 ευρώ το μήνα! Βάση νόμου, μετά την πρώτη πενταετία υπολογίζονται τα ένσημα εργασίας (όπως συμβαίνει και στη Γερμανία). Άρα και ένα άλλο πρόβλημα είναι η εργασιακή σταθερότητα. Με τρίμηνες συμβάσεις αεριτζήδικες πώς να συμπληρώσει κάποιος 5ετία;
Επίσης δεν έχω μεταπτυχιακό ούτε ειδικά κοινωνικά κριτήρια οπότε υστέρων όλων των άλλων
Υστερώ
Εγώ να δεις πόσο υστερούσα και υστερώ. Σε πτυχία, μέγεθος, σωματοδομή κτλ.

Δεν πληρώ την χαρτολαγνεία του Ελληνικού κράτους ενώ ποιοτικά με αξιολόγησαν σε άλλη χώρα επαρκή πτυχιούχο με αξιόλογα προσόντα χωρίς πολλά πολλά και εννοείται ότι βρήκα δουλειά στο Πανεπιστήμιο.
Λυπάμαι που ζω στο εξωτερικό, με την έννοια ότι η ίδια μου η αγαπημένη χώρα μου με τον τρόπο της και την υποκρισία της, με έδιωξε. Δυστυχώς, ζoύμε σε έναν καπιταλισμό όπου κινούμαστε με βάση την ειλικρινή ανταπόκριση για τα προσόντα μας. Δεν έχουμε δεθεί σε κανένα σύστημα χώρας. Δεν θέλει η Ελλάδα κανέναν επιστήμονα, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ας κρατήσει αυτούς που έχει και ας τους ταϊζει με επίδομα ανεργίας για να κάνουν ατελείωτα μεταπτυχιακά (με την πολιτική της μοριοδότησης). Οι πόρτες είναι ανοιχτές... και η αξιοπρέπεια πάει παρακάτω. Πάμε εκεί που ο κόσμος μιλάει για δουλειά και όχι για δεύτερο μεταπτυχιακό, επειδή δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε στην καθημερινότητά μας.
Το αποτέλεσμα ήταν και είναι μια πλήρης απαξίωση των σπουδών μου, του κόπου μου, των ατελείωτων ξενυχτιών στα βιβλία, καθώς οι "προϋποθέσεις" είναι γενικόλογες και άστοχες με βάση την επιστήμη μου. Δεν υπάρχει καμία διασύνδεση της επιστήμης μου με την χώρα μας. Νιώθω σαν να είμαι απόφοιτος δημοτικού ή ακόμη κακώς σπούδασα (γιατί τους είμαι και βάρος στον ΟΑΕΔ). Ή για να είμαι πιο σαφής: το πιο συναφές επάγγελμα είναι ή να μαζεύω ροδάκινα (δεν το υποτιμώ) ή να διδάσκω σε φροντιστήριο με 2.5 ευρώ την ώρα (το υποτιμώ ως κοροϊδία στα μούτρα) και να μου λέει ο νταγλαράς 17χρονος μαθητής
άντε γ$&#σου ρεεεε δάσκαλεεεε με φωνή μαστουρατζή επειδή μπορεί. Τα μάζεψα και δρόμο για να μην νιώθω τον οίκτο της υποκρισίας των άλλων, ότι είμαι και εγώ ένας άνεργος - χωρίς ένσημο αλλά με πτυχίο για να κάνουν στατιστικές καριέρες στην ΕΛΣΤΑΤ με την δυστυχία μου. Έχουμε και μια αξιοπρέπεια.
Φιλικά
@JungLawyer, μάθε στη ζωή να μην είσαι η τελευταία επιλογή των άλλων και φυσικά να μην σε λυπούνται επειδή δεν αφομοιώνεσαι σε ένα σύστημα. Η ζωή μας είναι ότι εμείς θέτουμε ως στόχους. Πάλεψέ το!