Firebolt
Νεοφερμένο μέλος

Γνωρίζετε, μήπως, κάτι για τις σπουδές και τα πανεπιστήμια στη Σκωτία; Πώς είναι από άποψη επιπέδου, αναγνωρισιμότητας των πτυχίων, φοιτητικής ζωής και κόστους; Έχουν τις ίδιες απαιτήσεις για εισδοχή με τα αγγλικά πανεπιστήμια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dragonver
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb
Επιφανές μέλος

Firebolt
Νεοφερμένο μέλος

Τις τελευταίες μέρες έχω ξεκινήσει να σκέφτομαι τη Σκωτία για προπτυχιακές σπουδές και επειδή δεν έχω πάει ακόμα σε σύμβουλο είπα να ρωτήσω εσάς που ξέρω ότι κάποιοι θα το ζείτε/ζήσατε από πρώτο χέρι.
Μια ερώτηση για τις προϋποθέσεις εισαγωγής (ας πάρουμε για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, που μέσα από τα link της Viktoria, το έχω ψάξει κάπως περισσότερο):
Θέλω να παρακολουθήσω προπτυχιακό στο Computer Science (Informatics). Λογικά στο απολυτήριο μου θα δούνε τους βαθμούς της Πληροφορικής, των Μαθηματικών, της Φυσικής και των Αγγλικών (για το επίπεδο γλώσσας). Μήπως ξέρετε τι γίνεται με τα IGCSE και τα GCSE στα σκωτζέζικα πανεπιστήμια; Έχω ήδη IGCSE στο Applied Information and Communication Technology (A' Level) με βαθμό C και GCSE στο Core Mathematics με βαθμό A (As Level). Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχω και ένα IGCSE στο English as a Second Language (O' Level) και GCSE στα Further Pure Mathematics (A' Level). Αυτά λαμβάνονται το ίδιο υπόψη στην εισδοχή στα πανεπιστήμια της Σκωτίας όπως στην Αγγλία;
gogo1995
Νεοφερμένο μέλος

θα ηθελα την βοηθεια σας οσον αφορα την ενημερωση γαι τις σπουδες στο εξωτερικο
τι γνωριζετε για τις σπουδες στην σκωτια?
οσον αφορα την εισαγωγη και τα ετησια διδακτρα???
διαβασα για την χρηματοδοτηση του κρατους, αλλα δεν γνωριζω κατα ποσο ισχυει.
θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν καποιος παρεθετε τις γνωσεις του
ευχαριστω
Guest 278211
Επισκέπτης

irbal
Νεοφερμένο μέλος

θα ηθελα μια βοηθεια αν καποιος γνωριζει να μου πει τι παιζει με δανεια στην σκωτια!
bettina
Εκκολαπτόμενο μέλος

παιδια καλησπερα,
θα ηθελα μια βοηθεια αν καποιος γνωριζει να μου πει τι παιζει με δανεια στην σκωτια!
Ρίξε μια ματιά εδώ...
https://www.student-support-saas.gov.uk/
-AnnaGeo-
Νεοφερμένο μέλος

schooliki
Δραστήριο μέλος

Οι μη Σκωτσέζοι του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2012 θα πληρώνουν 9.000 λίρες και θα ισχύει ένα σύστημα υποτροφιών. Για τους Σκωτσέζους και τους Ευρωπαίους δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.
Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Εδιμβούργου https://www.ed.ac.uk/schools-departme...e/tuition-fees
Leooo21
Νεοφερμένο μέλος

Mercury
Επιφανές μέλος

Υπαρχουν βεβαια και υποτροφιες και διαφορες διευκολυνσεις για τους αριστουχους φοιτητες που εχουν οικονομικα προβληματα.
Leooo21
Νεοφερμένο μέλος

Mercury
Επιφανές μέλος

hidd
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εαν καταλαβα καλα στην σελιδα του SAAS για να παρεις δανειο/βοηθεια για τα εξοδα διαβιωσης πρεπει η να μεινεις τουλαχιστον 3 χρονια στο Ηνωμενο Βασιλειο η να ειναι οικονομικος μεταναστης, η να εχει καποιον συγγενη που να ειναι οικονομικος μεταναστης στο Ηνωμενο Βασιλειο.
Είναι αλήθεια ότι για να πάρεις δάνειο η grant πρέπει να έχεις μείνει UK 3 χρονια.
Όμως παρόλα αυτά το SAAS πληρώνει τα δίδακτρα του πανεπιστημιου σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες(Εκτος από τους βρετανούς).
Συνεπώς τα σκοτσέζικα πανεπιστήμια δεν έχουν δίδακτρα για τους έλληνες!!
What financial support can I get?
If your main reason in coming to Scotland from an EU country outside the UK is to study, we will pay your tuition fees only.
EU Tuition fees only award
To be eligible to apply for payment of EU tuition fees only, you must meet the following conditions
You are a non-UK EU national, an EU overseas territories national or the family memeber of either.
You have been ordinarily resident in the EU, the EU overseas territories, elsewhere in the EEA or Switzerland for the three years immediately before the first day of the first academic year of your course (the relevant date*).
You are taking a course of full-time study in Scotland and you plan to graduate in Scotland.
You do not already have a degree for which you received support from your home country or another EU member state.
https://www.saas.gov.uk/student_support/eu_students/2001_or_later/financial_support.htm
rainbow.
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ζαννα
Εκκολαπτόμενο μέλος

ενας ελληνας φοιτητης για να παει να σπουδασει Σκωτια (θετικες επιστημες

μην με βρισετε αλλα με μπερδεψε το ποστ του hidd απο πανω

https://www.tovima.gr/society/article/?aid=353867
εδω στην εικονα γραφει "Σκωτια-Ουαλλια : οι προπτυχιακες σπουδες ειναι δωρεαν για πολιτες της Ε.Ε. "
στο σάιτ του πανεπιστιμιου του Εδιμβουργου στα φιις γράφει περιπου 1.800 (!!!????)
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑΑΑΑΑ

mati
Νεοφερμένο μέλος

Σπουδαζω στο Πανεπιστημιο του Εδιμβουργου και δεν νομιζω οτι ισχυει οτι οι πολιτες τησ ΕΕ δεν πληρωνουν διδακτρα..Εγω προσωπικα πηρα υποτροφια για τα διδακτρα μου(πληρωσα μονο 100 λιρες) αλλα τα αλλα παιδια απο το master μου πληρωνουν κανονικοτατα...
hidd
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γεια σου,
Σπουδαζω στο Πανεπιστημιο του Εδιμβουργου και δεν νομιζω οτι ισχυει οτι οι πολιτες τησ ΕΕ δεν πληρωνουν διδακτρα..Εγω προσωπικα πηρα υποτροφια για τα διδακτρα μου(πληρωσα μονο 100 λιρες) αλλα τα αλλα παιδια απο το master μου πληρωνουν κανονικοτατα...
https://www.saas.gov.uk/student_support/eu_students/2001_or_later/financial_support.htm
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.