Είχα ψάξει και εγώ για την Δανία .Εμένα με ενδιαφέρει Bachelor στην Ψυχολογία,τέτοιο πρόγραμμα όμως στα αγγλικά δεν υπάρχει στην Δανία οπότε θα έπρεπε να μάθω πρώτα σε άριστο βαθμό τα Δανικά.Δεν βρήκα όμως ούτε κάποιο πρόγραμμα εντατικής εκμάθησης της γλώσσα που συνηθως αυτά κρατούν για 2 εξάμηνα δηλαδή 1 χρόνο. Ε αφού είδα ότι γενικά στην Δανία δεν μου είχαν μείνει και πολλές επιλογές,καμία για την ακρίβεια,στράφηκα προς την γειτονική Σουηδία,η οποία είναι μια εξίσου όμορφη χώρα με τρομερές παροχές στον πολίτη,πολύ καλό εκπαιδευτικό σύστημα και πολλά άλλα που πιστεύω γνωρίζεις και εσύ και όλοι για τις σκανδιναβικές χώρες.
Τελος πάντων εγώ πιστεύω ότι αν βρεις πρόγραμμα που να σε ενδιαφέρει και να είναι στα αγγλικά μην το σκέφτεσαι και κάνε τα αδύνατα δυνατά να πας.Για να σε ενδιαφέρει μια χώρα σαν την Δανία πιστεύω ότι έχεις ψάξει και έχεις εκτιμήσει τις παροχές και την ποιότητα και το επίπεδο ζωής εκεί.
-Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις ποιός τομέας σε ενδιαφέρει...Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση αφού θα καθορίσει το μέλλον σου για αυτό ακολούθα αυτό που αγαπάς,που σε ''γεμίζει'' και στο οποίο έχεις κλιση.
-στην συνέχεια αν έχεις αποφασίσει,σε συνεργασία και συννενόηση με τους γονείς σου πάντα, για την χώρα της Δανίας ξεκίνα να ψάχνεις ποια Πανεπιστήμια υπάρχουν και τι προγράμματα προπτυχιακών σπουδών προσφέρουν(στα αγγλικά αλλιώς είναι πολύ δύσκολο).
Στην συνέχεια θα βρείς τον δρόμο σου μόνος σου και αν υπάρχει θέληση,αγάπη και κάποια ('οχι πάντως πάρα πολλά) χρήματα στην άκρη δεν βλέπω γιατί να μην τα καταφέρεις.
ΥΓ:Αν έχεις πιο συγκεκριμένες απορρίες εδω είμαστε!