Λοιπόν, είμαι φοιτήτρια Φιλολογίας, 3ο έτος, και σκέφτομαι μετά να πάω για δεύτερο πτυχίο στη Νομική.
Αν και το πιθανότερο είναι να δώσω κατατακτήριες ή να ψάξω πανεπιστήμια στην Ευρώπη, στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω και την Αμερική ως επιλογή. Τον τελευταίο μισό χρόνο κάθισα και έψαξα αρκετά πράγματα (με βοήθησαν και πολύ απαντήσεις σε αυτό το site) σχετικά με τη διαδικασία των αιτήσεων, τα qualifications κλπ.
Το δικό μου θέμα είναι ότι τα πανεπιστήμια που με ενδιαφέρουν από Αμερική είναι σχετικά δύσκολα προσβάσιμα (έχω στο νου μου μερικά της Ivy League), κάτι το οποίο με αποθαρρύνει συνεχώς. Προσπαθώ να έχω όσο το δυνατόν καλύτερους βαθμούς στη σχολή και μεγάλη achievements list αλλά, και πάλι, δε νομίζω να τα καταφέρω να μπω επειδή η επιλογή είναι πολύ-πολύ αυστηρή.
Θα ήθελα ορισμένες συμβουλές από άτομα που γνωρίζουν πράγματα για τη διαδικασία των αιτήσεων στην Αμερική, σχετικά με το πώς θα μπορούσα να αυξήσω τις πιθανότητές μου να γίνω δεκτή σε κάποιο καλό Law School (δεν είναι ανάγκη να είναι Ivy League, πολλά άριστα Law Schools δεν είναι Ivies).
Ευχαριστώ προκαταβολικά.