Τζένη7340
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Καλησπέρα..ειμαι φοιτητρια, πρωτοετης στην Αθηνα..οπου και μενω..θα ηθελα να βρω εργασια κυριως για λογους οικονομικης ανεξαρτησιας..ωστοσο το προγραμμα μου ειναι τετοιο που δυσκολα θα βρω ευκαρια να δουλεψω..μηπως θα μπορουσατε να μου προτεινετε λυσεις;; ευχαριστω εκ των προτερων.
Καλησπέρα. Οικονομική ανεξαρτησία και φοιτήτρια, λίγο δύσκολο. Συγχώρεσέ με αν σου κόβω τα φτερά, αν και αυτό είναι αυστηρά προσωπική μου γνώμη γιατί κάτω από χιλιάρικο δύσκολα τη βγάζει κανείς, και δύσκολα θα βρείς τέτοιο εισόδημα στην φάση σου. Αν δε σου αρέσουν τα σερβιτοριλίκια, ο ΟΤΕ είναι μια καλή λύση, όπως και συναφείς εταιρίες που προσλαμβάνουν τηλεφωνητές/τριες. Εκεί θα μπορείς να είσαι μερικώς ανεξάρτητη.
Και ξαναλέω, έτσι το βλέπω εγώ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ΟΤΕ είναι η καλύτερα αμοιβόμενη ημιαπασχόληση στην Ελλάδα αλλά πρέπει να έχεις υψηλό βαθμό απολυτηρίου και να περιμένεις μέχρι να έρθει η σειρά σου (για κάποιους δεν έρχεται ποτέ). Άλλη λύση είναι πάλι τηλεφωνήτρια/εξυπηρέτηση πελατών σε κάποια άλλη εταιρία αν και το θεωρώ αρκετά ψυχοφθόρο. Μετά έχουμε την κλασική πωλήτρια, με αρκετό ψάξιμο σίγουρα βρίσκεται κάτι καλό και ακόμα καλύτερα και με πολλή τύχη δουλειά γραφείου είτε εσωτερική είτε εξωτερική. Τέλος να αναφέρω τον τομέα προώθησης προϊόντων που σε απασχολεί είτε ως άτομο που αναλαμβάνει να κάνει γκάλοπ/ενημερώσεις είτε ως άτομο που μοιράζει δείγματα σε σούπερ μάρκετ ή σε εξωτερικούς χώρους.
Θέλει καλή τύχη γενικά νομίζω και όταν λέω τύχη είναι να βρεις κάτι αξιόλογο που δε χρειάζεται προϋπηρεσία (μα πώς να αποκτήσω προϋπηρεσία όταν ΟΛΟΙ ζητάτε προϋπηρεσία;!

Υπάρχουν και άλλα, όποιος τα θυμάται ας γράψει:
https://www.kariera.gr
https://www.xe.gr/
Τζένη7340
Νεοφερμένο μέλος

Α!ναι προσθέσω ότι μένω με γονείς και ο λόγος που ουσιαστικά θέλω να δουλέψω είναι για την κάποια οικονομική μου ανεξαρτησία.. πάντως νομίζω ότι αν έχουμε όρεξη όλα τα βολεύουμε..κάπως..
Mercury
Επιφανές μέλος

Σπουδαζα 5 χρονια και καθως δεν ειχε τους οικονομικους πορους να με στηριξει η οικογενεια δουλευα παραλληλα.
Οι δουλειες που μπορει να βρει ενα φοιτητης ειναι κυριως δουλειες του ποδαριου.Σερβις,μοιρασμα φυλλαδιων.
Εγω εκανα το πρωτο.Λογω conflict με τις ωρες μαθηματων δουλευα βραδυ.Στην αρχη δουλευα ΠΣΚ οποτε τα καταφερνα.
Βεβαια αργοτερα αρχισα να δουλευω παραπανω μερες(βλεπετε τα λεφτα ειναι γλυκα οταν εισαι νεος) με αποτελεσμα σιγα σιγα να αρχισω να κουραζομαι,και να χανω παραδοσεις.
Υπαρχει βεβαια και η δουλεια στη σχολη,αλλα ειναι πενταροδεκαρες..Κοντα στα 100κατι ευρω τον μηνα,για 10 ωρες την εβδομαδα.(Τα οποια μπορουσα να τα βγαλω σε περιπου 3 μεροκαματα).
Οποτε για να συνοψισω.Αν καποιος σκεφτει να πιασει δουλεια παραλληλα,να εχει ξεκαθαρισει απο πριν τα ορια του,το ποσο και ποτε μπορει να δουλεψει,για να αποφυγει στο τελος αντι να σπουδαζει να δουλευει.
P.S. Το πτυχιο ακομα να το παρω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
κατερω
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το ερώτημα είναι, γίνεται; Είναι εφικτό; Ή το διάβασμα και οι υποχρεώσεις το καθιστούν ...άπιαστο όνειρο;
Ευχαριστώ πολύ!
Σημείωση συντονιστή: Τα μηνύματα 46 και 47 προήλθαν από νήμα με πρόμοιο θέμα συζήτησης με το παρόν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
κατερω
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τέτοιες σχολές όπως η Ιατρική που θέλουν πολύ διάβασμα, δύσκολα συνδυάζονται με παράλληλη εργασία. Δεν είναι ακατόρθωτο αλλά δεν θα έχεις σχεδόν καθόλου προσωπική ζωή εφόσον είσαι συνεπής στις επαγγελματικές και φοιτητικές σου υποχρεώσεις έτσι ώστε να ολοκληρώσεις τις προπτυχιακές σπουδές σου σε 6-8 χρόνια.
Κατάλαβα... Ευχαριστώ!..

(με βλέπω να τη βγαζω σε παγκακι)
Eftapsuxos
Νεοφερμένο μέλος

Άντε τώρα να τον πείσεις ότι στο 2013 με σχολείο 8-2 και φροντιστήρια 5-10 δε μένει χρόνος για διάβασμα, πόσο μάλλον για δουλειά. Και πώς να τον κάνεις να καταλάβει πως όταν έχεις περάσει σε Πολυτεχνείο δεν έχεις την πολυτέλεια να δουλεύεις και κάθε βράδυ να βγαίνεις μπαρότσαρκες και να κυνηγάς πιπίνια και να βγάλεις τη σχολή σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ακόμα και να καταφέρεις να δουλέψεις κάπου, τα λεφτά που σου δίνουν δε φτάνουν ούτε για ζήτω. Τι να πρωτοπληρώσεις; Ενοίκιο, ίντερνετ, ρεύμα, νερό, θέρμανση ή φαγητό; Αλλά, όχι. Φταις, γιατί από μικρός «διάβαζες» αντί να δουλεύεις. Φταις, γιατί τώρα δεν έχεις ανεξαρτητοποιηθεί ακόμα και τρως τα λεφτά της μάνας σου. Βέβαια, δεν ρωτάει κανείς αν η μάνα μου θέλει να βάλω σε δεύτερη μοίρα τις σπουδές για να δουλέψω... Παρ'όλα αυτά, ο 40άρης καταφέρνει να μου δημιουργήσει τύψεις με μια μακακία που είπε.
Dark_Shadow
Εκκολαπτόμενο μέλος

orange23
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος

Γενικά μιλώντας ναι στο πρώτο, ναι/ίσως/όχι στο δεύτερο.Γίνεται να σπουδάζεις πχ. φιλολογία και να εργάζεσαι ταυτόχρονα? Μπορεί να επηρεάσει την πορεία σου στο πανεπιστήμιο?
Και πάλι γενικά μιλώντας, παρόμοιες δυνατότητες με αυτές ενός κάτοχου μεταπτυχιακού διπλώματος. Δηλαδή, ταμείο στα goodies, σερβιτόρος μικέλ φυλλάδια άντε και καμιά γραμματειακή υποστήριξη αν έχει τα "προσόντα".Τι δουλείες μπορεί να κάνει μία φοιτήτρια 18-19 χρονών?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstantinab199
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γίνεται να σπουδάζεις πχ. φιλολογία και να εργάζεσαι ταυτόχρονα? Μπορεί να επηρεάσει την πορεία σου στο πανεπιστήμιο? Τι δουλείες μπορεί να κάνει μία φοιτήτρια 18-19 χρονών?![]()
8αωρο κανονικα ,χμμ πολυ δυσκολο ..αλλα αν εισαι πολυ αφοσιωμενη φοιτητρια ολα γινονται...
Το πιο δυσκολο ειναι στις εξετασικες.
Δουλειες; Ενα σωρο κυριως ψαξε σε μικελ ,todaylicius κτλ..
Nick890
Επιφανές μέλος

Guest 875331
Επισκέπτης

Ρε παιδιά έχω ακούσει μερικούς πως σπουδάζουν και δουλεύουν , πως το κάνουν αυτό ? αφού στη μέση είναι η σπουδές ?(δεν ειμαι φοιτητής, άπλα ρωτάω για να ξέρω τι μου γίνεται )
Δεν είναι παράνομο...
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 209912
Επισκέπτης

Το ιδ;νικό εΐναι να βρεις μια δουλεια σχετικη με τη σχολη, οπως πχ freelancing αν είσαι πληροφορική, αλλά κατι τετοιο δεν ειναι εφικτο για τις περισσοτερες δουλειες. Αν ειχα οικονομικο θεμα προσωπικα θα προτιμουσα να δουλεψω καποια χρονοα και να μαζεψω λεφτα παρα να δουλευω παραλληλα με τις σπουδες.
cha0s
Περιβόητο μέλος

Όταν μιλάμε για κλασσικές δουλειές όπως σερβιτόρος, μπάρμαν κτλ, να δουλεύεις και να σπουδάζεις αναγκαστικά σημαίνει πως θα μίνεις πίσω στις σπουδές ( μιλάω για σοβαρές σχολές, όχι σχολές του δεν πατάω και περνάω με δυο μέρες διάβασμα στο τέλος).
Αν οργανωθεις, δε θα μεινεις πισω καθολου στις σπουδες. Εχω δουλεψει στο παρελθον και δεν πηγα πισω στις σπουδες μου. Στο χερι του καθενος ειναι να δουλευει και παραλληλα να σπουδαζει χωρις να μεινει πισω στις σπουδες του.

Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 209912
Επισκέπτης

Αν οργανωθεις, δε θα μεινεις πισω καθολου στις σπουδες. Εχω δουλεψει στο παρελθον και δεν πηγα πισω στις σπουδες μου. Στο χερι του καθενος ειναι να δουλευει και παραλληλα να σπουδαζει χωρις να μεινει πισω στις σπουδες του.![]()
Σορρυ αλλα αυτα ειναι παραμυθια. Αν εισαι σε σχολη θετικων επιστημων οπου δεν παρακολουθω διαλεξεις σημαινει κοβομαι η παρακαλαω για ενα πεντε στο τελος δεν μπορεις να δουλεψεις οσο οργανωμενος και να εισαι. Τι θα πεις δηλαδη στο αφεντικο, θα δουλεψω δυο ωρες το πρωι, μετα θα λειψω για ενα πενταωρο εχω μαθημα και θα ερθω για τα υπολοιπα μετα ενω θα πεταχτω και αλλες δυο ωρες για εργαστηριο? Επισης αν η σχολη σου εχει μελλον που εξαρταται απο το τι ξερεις οπως η πληροφορικη εισαι σε τραγικα δυσκολη κατασταση μολις αποφοιτησεις αν περνουσες 8 ωρες τη μερα σερβιροντας αντι να διαβαζεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.