Σπουδές εγκληματολογίας στο εξωτερικό

Mariek

New member

Η Mariek αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 15 ετών . Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα σας

Πηγαινω θεωρητικη κατευθυνση και σκεφτομαι να σπουδασω εγκληματολογία(θα προτιμουσα στο εξωτερικό).Επισης ξερω οτι για να το καταφερω αυτο θα πρεπει να κανω μεταπτυχιακό.Μηπως μπορω να παω κατευθείαν στο εξωτερικό χωρις να χρειαστει να παρευρεθώ σε σχολη στην Ελλαδα κατι που θα προτιμουσα πολυ περισσοτερο?
Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας!
 

Viedo

Well-known member

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,584 μηνύματα.
Καλησπέρα,

Μπορείς να σπουδάσεις απευθείας Εγκληματολογία στο εξωτερικό. Πολλά άτομα πηγαίνουν στην Αγγλία.

Ωστόσο, η Εγκληματολογία είναι κυρίως θεωρητικός κλάδος επιστήμης. Οι περισσότεροι ασχολούνται ερευνητικά με την Εγκληματολογία.

Οι περισσότεροι, που σπουδάζουν Χημεία, Βιολογία, Ιατρική σε πτυχιακό επίπεδο και μετά ειδικεύονται στην Εγκληματολογία, είναι αυτοί που βλέπεις συνήθως στην τηλεόραση (π.χ. CSI). Στα εργαστήρια, δηλαδή, που εξετάζουν το «έγκλημα» έχουν τέτοιο background.
Στo ντοκιμαντέρ Deadly Women, η DeLong, είναι εγκληματολόγος, σκιαγραφεί τα προφίλ των θυτών και των θυμάτων. Ωστόσο, δεν έχει σπουδάσει Εγκληματολογία. Έχει σπουδάσει, Ψυχιατρική και στο FBI.

Άτομα, που σπουδάζουν Ψυχολογία, Νομική, Κοινωνιολογία, Πολιτικές Επιστήμες, είναι μετά καθαρά θεωρητικό επίπεδο το μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία. Πάνε οι περισσότεροι για ακαδημαϊκή-ερεύνητική καριέρα. Εργοδοτούνται σε διάφορες δομές ή στην αστυνομία, αλλά περισσότερο σε ρόλους συμβουλευτικούς-καθοδηγητικούς, βοηθάνε με τα προφίλ των θυτών/θυμάτων.

Σε χώρες, όπως η δική μας, αυτό το επάγγελμα δεν φημίζεται για την αποκατάστασή του. Αν σκέφτεσαι να γυρίσεις πίσω.
 

airtrelomike13

Well-known member

Ο airtrelomike13 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 786 μηνύματα.
Θα συμφωνήσω με το Βιέντο. Είχα συμφοιτητή που τελειώσαμε μαζί και έκανε μάστερ ή πιστοποιίηση στην Εγκληματολογία. Δεν θυμάμαι ακριβώς. Στην Αγγλία πάντως το έκανε. Πρέπει να έχεις background άπό πίσω. Αυτός το έκανε στο Forenscic accounting και το κούμπωσε καλά. Οπότε ότι σου είπε ο Βιέντο
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top