Σπουδές εγκληματολογίας στη Γαλλία

Guest 302501

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλησπέρα σε όλους, ελπίζω να είστε όλοι καλά 🤗🤗🤗.

Σκέφτομαι τις σπουδές στη Γαλλία και παρόλο που το έψαξα λιγάκι, δεν έχω βρει ξεκάθαρη απάντηση για τα παρακάτω, οπότε αν μπορείτε να απαντήσετε έστω σε ένα θα βοηθούσε πολύ :
1) Το πτυχίο εγκληματολογίας στη Γαλλία υπάγεται στην κατηγορία των νομικών σπουδών? Όταν κοιτούσα για άλλες χώρες έβρισκα ξεκάθαρα την εγκληματολογία, τώρα όμως όχι.
2) Χρειάζονται οι βαθμοί των Πανελληνίων? Ένα σαιτ έλεγε ότι χρειάζονται, ένα άλλο έλεγε μόνο για τους βαθμούς του λυκείου.
3)Τι είναι αυτά? (αναφέρονται στα απαραίτητα έγγραφα) :

A completed application form signed by the official authorities

Campus France authorization

A civil liability certificate
4) Είναι απαραίτητο να κάνω αιτήσεις στα πανεπιστήμια στην τρίτη λυκείου ή μπορώ από τώρα (είμαι δευτέρα λυκείου)?
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Η εγκληματολογία, απ ό,τι έχω δει, διδάσκεται σε μεταπτυχιακό επίπεδο μόνο. Κατά κύριο λόγο σε νομικές σχολές, αλλά νομίζω και σε σχολές κοινωνιολογίας και μαλλον ψυχολογίας. Εξαρτάται από την κάθε σχολή πάντα, καθώς φτιάχνει δικό της πρόγραμμα σπουδών. Πάντως σε προπτυχιακό επίπεδο δεν έχω δει κατι.

Το πότε θα κάνεις την αίτηση(β ή γ λυκείου) εξαρτάται από το πότε ανοίγουν οι αιτήσεις και από το ποιο ακαδημαϊκό έτος σε ενδιαφέρει. Αν τώρα, 2022-2023, είσαι β λυκείου, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 θα είσαι Γ, άρα πανεπιστήμιο θα μπεις το ακαδ. έτος 2024-2025. Δες σε κάθε πανεπιστήμιο για ποιο έτος αφορούν οι αιτήσεις. Φαντάζομαι πως θα ανοίξουν όταν εσύ θα πηγαίνεις Γ λυκείου.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top