Καλησπέρα, παιδιά! Είμαι στην Φιλολογία Αθηνών στο 2ο έτος και σκέφτομαι να μετακομίσω από τέλος Σεπτέμβρη σε κάποια περιοχή κοντά στην σχολή μου. Μένω δυτικά προάστια κι είναι κάπως δύσκολο για μένα να παρακολουθώ τα μαθήματα όταν πρέπει να κάνω καθημερινά 1-1,5 ώρα να πάω στην σχολή κι άλλη τόση να επιστρέψω.Είναι βέβαια εφικτό και ξέρω πως το ίδιο βιώνουν και πολλά άλλα παιδιά, αλλά εμένα ο δρόμος με κουράζει αρκετά και θέλω όσο μπορώ να τον αποφύγω. Επίσης, δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο για χάσιμο, κάνω παράλληλα πολλά πράγματα ( γράφω, αρθρογραφώ, παίρνω συνεντεύξεις για ένα μεγάλο μπλογκ, έχω δυο ιδιαίτερα κοκ).
Θα ξεκινήσω την αναζήτηση κατοικίας μετά τα μέσα Σεπτέμβρη ( μάλλον κακή εποχή, αλλά τότε μπορώ) και ακούω διάφορα για τις περιοχές που έχω στο μυαλό μου. Είμαι ανάμεσα σε Ζωγράφου/ Ιλίσια, Αμπελοκήπους και Γκύζη και θα ' θελα αν κάποιος από εσάς μπορεί να μου πει τα θετικά ( ή και τα αρνητικά) της κάθε περιοχής για να μην προβώ σε μία κίνηση που δεν θα με εξυπηρετήσει ιδιαίτερα στο κοντινό μέλλον. Πού έχει πχ τα πιο φθηνά ενοίκια, σε ποια περιοχή από αυτές έχει καλύτερες συγκοινωνίες, είναι πιο ήσυχα κτλ.
Υγ: Πόσα τετραγωνικά είναι καλά για έναν φοιτητή; Σε πόσα, δλδ, δεν θα νιώθει σαν ασβός, αλλά ούτε και σαν να ' ναι στο ευρύχωρο πατρικό του;
Όπως και να χει, ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.