Σκέψεις και γνώμες για την απερχόμενη (και ξανά επερχόμενη (;)) ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Μαθητής του 15

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μαθητής του 15 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 303 μηνύματα.
Άυριο ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας, μία ημέρα μετά την ορκομωσία του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, μέχρι τις δευτερές εκλογές της 25 Ιουνίου. Αυτο σημαίνει οτι απο Αύριο παύουν τα καθήκοντα της Νίκης Κεραμέως ως Υπουργού Παίδειας και Θρησκευμάτων. Στο πέρασμα της έκανε αρκετά πράγματα, τα οποία μπορούν να χαρακτηρίστουν είτε καλά είτε κακά. Εγω θα παραθέσω κάποια απο αυτά και θα κάνω τα δικά μου σχόλια.


Webex και λοιπά

Οτι έπρεπε να αναπληρωθούνε τα μαθήματα κατά την διάρκεια της κορόνας ήταν αυτονόητο, τα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση όμως ήταν δύο.
Η επιλογή της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης ήταν λάθος κάθως έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί πλατφόρμες όπως το Zoom και το Discord που είναι κλάσεις ανώτερες θαρρώ, και το δεύτερο ήταν οτι ουσιαστικά τα δεδομένα μας πουλήθικαν με αποτέλεσμα να γνωρίζουν τις προτιμήσεις μάς χώρις την συγκατάθεση μας.

Η ΕΒΕ και ο πόλεμος με την Αντιπολύτευση

Οι πανελλαδικές των ετών 2021 και 2022 σημαδεύτηκαν απο την θέσπιση της του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Είσαγωγης, ή οποία οδήγισε σε μία -κατα την γνώμη μου άσκοπη διαμάχη με την αντιπολιτευσή- καθώς το μέτρο αύτο βοηθάει άτομα που προσπάθησαν να "μπούν" εκεί που θέλουν, και όσους δεν έχουν το υπόβαθρο είτε να ξαναπροσπαθήσουν είτε να κάνουν κάτι άλλο, επιπλέον ενα κάλο είναι οτι τα τμήματα ορίζουν αυτά τους συντελεστές βαρύτητας.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ένα απο τα επιτεύγματα της απερχόμενης ηγεσίας ήταν η Πανεπιστήμιακη Αστυνομία η οποία αποτελείται τόσο απο Αστυνομικούς όσο και απο (άν δεν κάνω λάθος) απο εθελοντές φοιτητές, ίσως το προβλήμα ξεκινάει απο το γεγονός οτι οι πολλοί μπήκαν στο σώμα επείδη ήταν φιλικά προσκείμενοι στην κυβέρνηση, νομίζω οτι οι καλύτερη λύση είναι την φύλαξη να αναλάβει ιδιωτική εταιρία όπως στο εξωτερικό, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα βίας απο τους Αστυνομικούς προς τους Φοιτητές.

Κοινωνιολογία μου... Αμαρτία μου

Αίσθηση είχε προκαλέσει η μείωση ωρών ή κατάργηση των μαθημάτων Κοινωνικού ενδιαφέροντος, Η Αλήθεια είναι οτι το μάθημα της Κοινωνιολογίας στην Ανθρωπιστικών ήταν στην ουσία "Ιστορία Κατέυθυνσης vol.2" μιας και είχε την ίδια παπαγαλία. Αλλά όλοι μας ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο πήρε έκταση το θέμα, που ήταν οι δηλώσεις Άδωνι για την Κοινωνιολογία δύο χρόνια πρίν.

Λοιπόν


Χρισμοποιείται το μάθημα και κατ' επέκταση το γνωστικό αντικείμενο της Κοινωνιολογίας καθώς και τα όσα λένε οι Καθηγητές στα αντοίστιχα τμήματα για να κάνουν συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες κατήχηση;


ΝΑΙ

Κάνει το μάθημα της Κοινωνιολογίας τα παιδία Αριστερά;


Φυσικά και ΟΧΙ!


Το μάθημα θα έπρεπε να διδάσκεται στο πρόγραμμα της Όμαδας Προσανατολισμού Οικονομίας -οπού σε μία ιδεεατή Ομάδα Δέν περιλαμβάνονται τα τμήματα Πληροφορικής και μαζί με τα τμήματα Οικονομικής Επιστήμης, ΟΔΕ και Λογιστικής θα περιλαμβάνονται και τα τμήματά Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας και ΜΜΕ (όπως στην 4η δέσμη)- , ως εργαλείο (μεταξύ άλλων) και για τις σπουδές οικονομικής επιστήμης.

Το Μέλλον

Σε περίπτωση που επανεκλογής της Νέας Δημοκρατίας, με ή χωρίς την Κεραμέως στο υπουργείο έχουμε το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που ταλανίζει την εκπαιδευτική κοινότητα, το άρθρο 16 το οποίο λέγεται οτι θα άνοιξει τον δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων καθώς και τα νέα σχολκά βιβλία, αναμένουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,848 μηνύματα.
Δυστυχώς, φίλε μου, απλά η κάθε ηγεσία του Υπουργείου είναι μια κομματική επιτροπή όπου ο επικεφαλής είναι πολιτικός που εκλέγεται και συνήθως μέλος κόμματος. Αυτό λέει πολλά για το είδος της κάθε εκπαιδευτικής πολιτικής που ασκείται. ;) Με την ανάγνωση του post σου φαίνεται ότι δεν υπάρχει ενιαία εκπαιδευτική πολιτική αλλά σπασμωδικές πολιτικές εντυπωσιασμού. Αυτό φαίνεται καθώς δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Τελείωσε η εκτελεστική πολιτική της Κεραμέως λόγω εκλογών οπότε μετά τι γίνεται; Ο νέος εκλεγμένος υπουργός σίγουρα θα κάνει κάτι άλλο και έτσι η ζωή συνεχίζεται. Γενικά δεν θυμάμαι να υπάρχει συνέχεια εκπαιδευτικής πολιτικής καθώς για κομματικούς λόγους πολλές μεταρρυθμίσεις καθυστερούν στην υλοποίησή τους ώστε να μην υπάρχει πολιτικός χρόνος εφαρμογής τους.

Για παράδειγμα, ιδεολογικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επί τελευταίας κυβέρνησης Σαμαράς το 2014, τι σχέση έχει με την πολιτική ηγεσία του ίδιου Υπουργείου επί πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top