Καλησπέρα! Ας ξεκινήσω καλύτερα με ενα μικρό background (προετοιμαστείτε για σεντόνι

).
Πέρσι 2022(3η λυκ) έκανα κλασσικά προετοιμασία για πανελλήνιες στο 3ο πεδίο, τον φεβρουάριο δυστυχώς διαγνώστηκα με κερατοκκωνο 3ου σταδίου και οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να κάνω άμεσα τις επεμβάσεις για να σταματήσουν την εξέλιξη του. Έχοντας ενημερωθεί πως η ανάρρωση είναι μικρή κλπ τα έκανα, δυστυχώς από 1μηνα εύκολης ανάρρωσης πήγα στους 3.5-4 δύσκολους μηνες με αλλά 1002 ψυχολογικά ζόρια.
Πήγα το 22 φυσικά για να εχω την εμπειρία καθως και για να γραφτώ στην οποιαδήποτε σχολή για να έχω ασφαλιστική ικανότητα. Ήξερα ότι θα ξαναδώσω, δυστυχώς δεν είχα καθίσει να το αναλύσω περισσότερο όμως…
(στόχος μου ήταν (οδοντιατρική προέκυψε αργότερα)-βιολογικό-χημικό)
Όλο το καλοκαίρι έλειπα (δούλευα) και ξεκίνησα τον σεπτέμβρη μαθήματα
προετοιμασίας. Οταν ξεκίνησα άρχισα να έχω κάποιες αμφιβολίες για το πεδίο μου καθώς σχολές όπως πληροφορική κ διάφορες πολυτεχνικές (μηχανικές) με ενδιαφέρουν αρκετά. Ιδανικά εγώ θα ήθελα να εχω την δυνατότητα οπως μέχρι πριν λίγα χρόνια να ανοίξω 2 πεδία, αλλά δεν γίνεται πλεον.
Σκεπτόμενη ρεαλιστικά (και με έλλειψη σιγουριας/πείσματος) αποφάσισα να μείνω με βιολογία γιατί και χωρίς σχολείο το να καταφέρω σε 9 μηνες να καλυψώ μεγάλα κενα λόγω έλλειψης επαφής με τα μαθηματικά ΚΑΙ να γράψω καλά ήταν πολύ πιο αβέβαιο (τώρα όμως σκέφτομαι πως θα άξιζε να το έκανα κ ότι γίνει...)
Πλέον που φτάνουμε στο τέλος δεν είμαι ιδανικά εκεί που θέλω να βρίσκομαι, έχω τώρα 2μηνες και κάτι πολύ ζόρι για να φτάσω εκεί, παρόλα αυτά η πιθανότητα να μην περάσω κάπου που επιθυμώ υπάρχει φυσιολογικά.
Κοιτώντας τις σχολές του πεδίου μου, κάτω από 15-16.000 μόρια φεύγεις από το αντικείμενο ενδιαφέροντος, έχω βρει 2 σχολές (φυσικοθεραπεία, διαιτολογια) με τις οποίες θα ήμουν κουτσά στραβά οκευ αν περνούσα αλλά τίποτα άλλο. Από την άλλη, κοιτάω αντίστοιχες σχολές από το 2ο πεδίο και με ελκύουν πολύ περισσότερο….
(Να προσθέσω πως άλλη μια σχολή που θα με ενδιέφερε παρά πολύ από 2ο πεδίο είναι η αρχιτεκτονική, και αν πράξω όπως θα εξηγήσω παρακάτω πιθανών να κάνω και τα ειδικά μαθήματα με στόχο αυτή)
Είπα να τα αφήσω αυτά όλα να τα σκεφτώ αφού γράψω και να πάω τώρα μόνο με στόχο το υψηλότερο δυνατόν βαθμό (και εν μέρη αυτό θα κάνω αλλά με καίει και θέλω να ακούσω την άποψη άλλων.)
Έχω αποφασίσει πως όπου περάσω φέτος θα πάω (δεν συμφέρει να ξαναδωσω συνεχόμενα καθολου λογω κάποιων καταστάσεων).
Θα δοκιμάσω και θα δώσω μια ευκαιρία σε οποία σχολή κ αν αυτή είναι αλλά αν μετά από λίγο καιρό (1ετος; 3εξαμηνα ; 2ετη; ποιος ξέρει τότε θα καταλάβω) δω πως δεν είναι καθόλου για εμένα σκέφτομαι την (εντατική) προετοιμασία από το προηγούμενο καλοκαίρι ΜΕ μαθηματικά για το 2ο πεδίο (και ποιος ξέρει αν τότε γίνεται 2&3).
Το 10% δυστυχώς δεν με συμφέρει καθώς μιλάμε για αλλο πεδίο όποτε η μόνη επιλογή είναι να ξαναδωσω.
Έψαχνα πολύ εδώ πέρα για άτομα με τέτοια εμπειρία κλπ αλλά μόνο για 10% κλπ έβρισκα όποτε ήθελα να ρωτήσω η ίδια, αν έχει κανένας κάτι να πει για τέτοιου είδους αλλαγή σχολής, με πανελλήνιες ξανά στη μέση της φοίτησης του.
Δεν το βλέπω πλέον ως σπατάλη χρόνου γιατί μπορεί η σχολή που πάω αν δεν πετύχω τον στόχο μου τώρα να μου αρέσει, αλλά πάλι θα έχω την ευκαιρία να ξεκινήσω κάτι άλλο χωρίς να έχει περάσει καμία δεκαετία εκτός επαφής.
Αξίζει λοιπόν κάτι τέτοιο; Ή να τελειώσω την χ σχολή και να κοιτάξω κατατακτήριες/εξωτερικό/ΙΕΚ κλπ…;