Ηλίας
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα κεφαλαία που βλέπετε μπροστά από κάθε κίνηση σημαίνουν το κομμάτι που παίζεται:Πύργος, Ιππος, Αξιωματικός, Βασίλισσα, Ρήγας, και όταν δεν αναγράφεται τίποτα σημαίνει πιόνι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντώνης
Δραστήριο μέλος

Πως μπορώ να μάθω Σικελική Άμυνα ;
Κάνα tutorial παίζει , online.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν με λες.
Πως μπορώ να μάθω Σικελική Άμυνα ;
Κάνα tutorial παίζει , online.
Τη Σικελική την ξεκινάει αυτός που έχει τα μαύρα...
Εγώ πάντως όταν ήμουν στον σκακιστικό όμιλο δεν την προτιμούσα

Ηλίας
Πολύ δραστήριο μέλος

Αντώνης
Δραστήριο μέλος

Όχι ανοίγματα , αφού δεν ξέρω τίποτα από σκάκι!
Τώρα άρχισα.

Ηλίας
Πολύ δραστήριο μέλος

Στο σκάκι εν υπάρχουν στρατηγικές το μόνο που μπορείς να βρεις είναι ανοίγματα και φινάλε της παρτίδας. Και αφού λες πως τώρα ξεκινάς πάρε το βιβλίο των Σιαπέρα και Τριανταφύλλου. Είναι το καλύτερο βιβλίο που μπορείς να αγοράσες. Εξηγεί τα πάντα, μόλις το τελειώσεις και είσαι σίγουρος ότι τί[οτα δεν σου ξέφυγε πάρε τον δεύτερο τόμο και το βιβλίο του Φίσερ το οποίο έχω αναφέρει πολλές φορές. Εδώ θα βρείτε πολλά καλά βιβλία. Τεκάρετε αυτά του Γρίβα ειδικά ένα που λέγεται φωτεινές σκέψεις και ιδέες για το σκάκι.Θα ήθελα να ανεβάζεις διάφορες στρατηγικές.
Όχι ανοίγματα , αφού δεν ξέρω τίποτα από σκάκι!
Τώρα άρχισα.![]()
Αντώνης
Δραστήριο μέλος

Κι τους 2 τόμους.
Αλλά μετά Φίσερ ή Καπάροφ ;
Ηλίας
Πολύ δραστήριο μέλος

zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ariana
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο αδερφός μου είναι πολύ καλός και παίρνει συχνά μέρος σε τουρνουά και άλλες διοργανώσεις και παίζει και σε ομάδα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος

Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος

andreas157
Εκκολαπτόμενο μέλος

Όποτε έχω χρόνο βάζω όμως παίζω καμια παρτίδα στα vista...
Grabeel Lucas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Guest 292010
Επισκέπτης

filipaster
Νεοφερμένο μέλος

Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος

εχουμε παρει τα τελευταια 3 πρωταθληματα που διοργανωσε ο δημος αιγαλεω για τα λυκεια της περιοχης. Σκεφτομαι να γραφτω στον ομιλο του αιγαλεω ομως το εχω ψιλοαφησει τον τελευταιο χρονο.
Ο πυργος μπορει να κινηται οριζοντια και καθετα οσα τετραγωνα θελει
ο αξιωματικος μπορει να κινηται διαγωνιως οσα τετραγωνα θελει
ο ιππος (το αλογακι) κινηται σε σχημα Γ(2 τετραγωνα προς μια κατευθυνση και μετα 1 προς την αλλη, που ειναι καθετη προς την αρχικη δεν μπορει να κινηθει οριζοντιως)
η νταμα(βασιλισσα) κινηται οπως ο αξιωματικος και πυργος μαζι
ο βασιλιας ενα μονο τετραγωνο προς ολες τις κατευθυνσεις. αν και αδυναμος ειναι το πιο σημαντικο κομματι στη σκακιερα
τα πιονια κινουνται ενα τετραγωνο τη φορα(εκτος αν κινουνται για πρωτη φορα. τοτε μπορουν να κινηθουν δυο τετραγωνα αλλα μονο τοτε) επισης κοβουν αλλα κοματια διαγωνιως
αλλη φορα το επομενο μαθημα

~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος

the japanese
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.