Danahh81
Νεοφερμένο μέλος
Η Danahh81 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έδωσαν Πανελλήνιες δεύτερη φορά αλλά τελικά δεν πέτυχαν τον στόχο τους και πήγαν στη σχολή που είχαν περάσει την πρώτη φορά που έδιναν.Πώς καταφέρατε να μαζέψετε τα μαθήματα; Καταφέρατε να ενταχθείτε σε παρέες στη σχολή; Οποιαδήποτε συμβουλή θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!
Dr.Katalyst
Νεοφερμένο μέλος
Η Dr.Katalyst αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Χημείας Πατρών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.

Στο τμήμα μου είχα αρκετά άτομα που βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση. Θεωρητικά ήταν 2ο έτος, αλλά παρακολουθούσαν τα μαθήματα του πρώτου έτους. Επειδή δεν έχουμε μαθήματα αλυσίδες, αν κατάφερναν να μαζέψουν τα χαμένα εργαστήρια, πιθανόν να μπορούσαν να συμβάδιζαν, αλλά η σχολή είναι από μόνη της αρκετά απαιτητική (έχει μο φοίτησης γύρω στα 6 χρόνια, από κάτι στατιστικά που είχα δει), οπότε κανείς δεν το έκανε. Απλώς όταν ήμασταν πχ 4ο έτος, αυτοί ήταν επι πτυχιω (και μπορούσαν να δώσουν εξεταστικές επι πτυχιω) το οποίο ήταν αρκετά χρήσιμο.
Σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται άθλος, να ξεκινήσεις από το 2ο έτος και να βγάλεις τη σχολή σε (ν-1) χρόνια. Σε μερικές σχολές μπορεί να μη γίνεται καν (πχ λόγω προαπαιτούμενων μαθηματων, αλυσίδων, αργότερα για αρκετά ects για πτυχιακή κλπ), αλλά και να γίνεται, θα τρέχεις και δε θα φτάνεις με εργαστήρια και υποχρεωτικά (οι θεωρίες πάνε στο καλό) και πιθανόν να έχεις πολλά κενά, κυρίως σε εργαστηριακά μαθήματα.
Για τις παρέες, όταν ξεκινάς δεύτερο έτος οι περισσότεροι έχουν βρει το πάτωμα τους, οπότε δεν είναι τόσο εύκολο όσο στην αρχή (που όλοι ψάχνονται), αλλά με δικιά σου πρωτοβουλία, βρίσκεις κόσμο. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Ταπεινή μου γνώμη, ξεκίνα από πρώτο έτος. Ένας χρόνος δεν είναι τίποτα.
Σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται άθλος, να ξεκινήσεις από το 2ο έτος και να βγάλεις τη σχολή σε (ν-1) χρόνια. Σε μερικές σχολές μπορεί να μη γίνεται καν (πχ λόγω προαπαιτούμενων μαθηματων, αλυσίδων, αργότερα για αρκετά ects για πτυχιακή κλπ), αλλά και να γίνεται, θα τρέχεις και δε θα φτάνεις με εργαστήρια και υποχρεωτικά (οι θεωρίες πάνε στο καλό) και πιθανόν να έχεις πολλά κενά, κυρίως σε εργαστηριακά μαθήματα.
Για τις παρέες, όταν ξεκινάς δεύτερο έτος οι περισσότεροι έχουν βρει το πάτωμα τους, οπότε δεν είναι τόσο εύκολο όσο στην αρχή (που όλοι ψάχνονται), αλλά με δικιά σου πρωτοβουλία, βρίσκεις κόσμο. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Ταπεινή μου γνώμη, ξεκίνα από πρώτο έτος. Ένας χρόνος δεν είναι τίποτα.
Drscientist
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 133 μηνύματα.

Εάν περάσεις σε μια σχολή που σε ενδιαφέρει αλλά θες να κινηγησης κάτι άλλο καλύτερα να κάνεις αναστολή φοιτησης ώστε να μην έχεις το πρόβλημα των διαγραφων εάν επιστρέψεις
Kostpapas
Νεοφερμένο μέλος
Ο Kostpapas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.

Απο Χημικο για Φαρμακευτικη κατατακτηριες είναι αθλος;γινεται η θελει τιποτα γνωριμιες για θεματα;;;
despoina13
Νεοφερμένο μέλος
Η despoina13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 38 μηνύματα.

Γνωρίζω άτομα που πέρασαν απο Χημικό σε Φαρμακευτική με κατατακτηριες. Δεν είχαν γνωριμίες για θέματα. Γενικά οι δυο σχολές ειναι πολυ κοντα και τα περισσότερα αν όχι όλα τα μαθήματα που θα δώσεις θα τα έχεις ξαναδεί και θα τα ξέρεις και πολυ καλα μαλιστα τουλάχιστον για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Στην Πάτρα τα μαθήματα απο ο,τι ξέρω ειναι πιο εξειδικευμένα, αλλα και παλι με τις γνώσεις του χημικού λογικά δεν θα δυσκολευτείς
Kostpapas
Νεοφερμένο μέλος
Ο Kostpapas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.

Εχω περασει Χημικο και θελω Φαρμακευτικη και λεω να ξαναδωσω ευχαριστώ
despoina13
Νεοφερμένο μέλος
Η despoina13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 38 μηνύματα.

Αν το θέλεις πολυ να το προσπαθήσεις. Καλή επιτυχία!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 86 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- SKG
- katia.m
- Hased Babis
- gaidouri
- Hmmytheos
- Schlimazel
- st.krf
- thenutritionist
- Dr. Gl. Luminous
- Kate1914
- Kafkinos
- Dr.Katalyst