φίλε μου μακάρι να φτάσω κάποια στιγμή να έχω πολύ καλό όνομα καθηγητή μαθηματικών και φυσικής λυκείου και να παίρνω την ώρα όσο θέλω (γιατί θα πουλάω γνώση και εμπειρία) αλλά και να ρυθμίζω το πελατολόγιό μου
εγώ...και όχι η ανάγκη της επιβίωσης
ξέρω "καθηγητές" μαθηματικών ...που ενώ είναι διορισμένοι στην μέση εκπαίδευση κάνουν ιδιαίτερα με 60 € την ώρα
επίσης δες εκτός Ελλάδας που απασχολούνται πτυχιούχοι με βασικό πτυχίο πάνω σε μαθηματικές επιστήμες: από προγραμματιστές, ειδικοί κατασκευής μοντέλων σε βιομηχανίες και στην τεχνολογία, σε θέσεις εργασίας σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον ή την βιολογία...κτλ
προσωπικά με κεντρίζει ο κλάδος των περιβαλλοντικών σπουδών (οικοτοξικολογίας, περιβαλλοντικής χημείας, βιολογίας κυττάρου, φωτοβολταϊκά συστήματα, βιομηχανικά απόβλητα,...κτλ) μέσω μαθηματικής μελέτης
καταλαβαίνω την θέση σου και όλα αυτά που λες, αλλά ρε Μάκη εμείς είμαστε η νέα γενιά να αλλάξουμε τις λάθος αντιλήψεις
ο πατέρας σου και ο κάθε πατέρας, στον καθηγητή των μαθηματικών δεν κάθεται σούζα σε ότι του πει σχετικά με την πρόοδο του παιδιού;

δεν νομίζω οι γονείς να έχουν λεφτά για πέταμα και να τα δίνουν σε φροντιστές μαθηματικών, φυσικής, χημείας...κτλ
οπότε μην μπλέκουμε το επιστημονικό γόητρο με το γόητρο του επαγγέλματος
ο γιατρός είναι σε άλλο εργασιακό πεδίο...
εκτός από το γόητρο που βλέπει ο μέσος Έλληνας και το Ελληνόπουλο της εφηβείας, ο γιατρός έχει ευθύνες ζωής! σε ένα λάθος του, ο ασθενής ή θα μείνει ανάπηρος εφ' όρου ζωής ή θα πεθάνει
εκεί μετά τι λέμε;

μετά κοιτάμε το γόητρο ή απλά θέλουμε να σαπίσουμε στο ξύλο τον γιατρό που έκανε την "βλάβη";
και ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνες απλά στην Ελλάδα δεν τις βλέπουμε γιατί έχουμε μάθει να δουλεύουμε αρπακόλα και ότι πάρει η πρώτη
νομίζουμε ότι ο εκπαιδευτικός "ξύνεται" ή ότι είναι "καθηγητάκος" ή κάτι μπας κλας..
αν ήταν μπας κλας, γιατί οι θετικές επιστήμες όπως μαθηματικά, φυσική, χημεία,...κτλ δεν ανήκουν στο ΤΕΙ ή στο ΙΕΚ;
εξαιτίας λανθασμένων και ανίκανων εκπαιδευτικών (επιστημονικώς και παιδαγωγικώς ανεπαρκών,...κτλ) οδηγηθήκαμε στο χάλι που αντιμετωπίζει η μέση εκπαίδευση με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές για παράδειγμα να μην γνωρίζουν βασικά μαθηματικά, φυσική,...κτλ και μετά οι σπουδές τους να έχουν προβλήματα ασυνέχειας με παλιές "αμαρτίες"
ο κάθε επιστήμονας έχει ένα κύρος και μια κοινωνική ευθύνη
εκτός από το κύρος, να κοιτάτε και το μέγεθος της κοινωνικής ευθύνης
προσωπικά νιώθω υπεύθυνος σαν επιστήμονας αν θα μπορέσω να μεταδώσω τις γνώσεις μου από τις εργατο-ώρες μελέτης μου...
άλλοι το βλέπουν σαν γνώσεις μαθηματικών ή φυσικής...κτλ τετριμμένες ή μπανάλ
περί ορέξεως κωλοκυθόπιτα
γιατί έχω βαρεθεί πλέον να δίνω εξήγηση γιατί προτίμησα αυτήν την επιστήμη και όχι κάποια άλλη εφόσον είχα πολλά μόρια..
Έλληνες ξυπνείστε...