Θέλω να σας μεταφέρω κάτι που με έχει στενοχωρήσει πολύ (ίσως το στενοχωρήσει δεν είναι η κατάλληλη λέξη).
Λόγω του αντικειμένου του διδακτορικού μου, έχω κάποιες επαφές με ανθρώπους από την ομάδα του πρωθυπουργού που τρέχουν όλα τα σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Το ξέρετε ότι χτες θριαμβολογούσαν...; Σαν τιμωρία. Έλεγαν ότι τόσο καιρό ο λαός παραπονιόταν και ζητούσε δημοψήφισμα και επιτέλους ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας (ο λαός). Έλεγαν ότι πλέον θα πέσουν οι φερετζέδες. Παιδιά, εκδικητικά πράγματα.
Μπήκα στη διαδικασία να απαντήσω γιατί πραγματικά ένοιωσα ότι προσβλήθηκα και είπα το απλούστατο: Πώς ζητάνε από τον λαό να πάρει μια απόφαση τόσο σοβαρή, όταν δεν γνωρίζει πολύ σοβαρές παραμέτρους και στοιχεία; Πώς θα αποφασίσουμε στα τυφλά όταν ακόμα και ειδικοί μιλάνε για γκρίζες ζώνες και ασάφειες; Δέχτηκα επίθεση ότι υποτιμώ τον ελληνικό λαό λοιπόν και ότι αν είναι έτσι τα πράγματα δεν θα έπρεπε να ψηφίζουμε καν. Επίσης, μου είπαν ότι θα γίνει διαβούλευση πιο πριν , σύμφωνα με τον νέο νόμο. Άρα η γιαγιούλα μας ή ακόμα και η μητέρα μας, θα πρέπει να μπει στο διαδίκτυο για να καταλάβει τι πρέπει να ψηφίσει.
Δεν απάντησα παραπέρα γιατί είναι ο καθηγητής μου στην μέση και δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα. Αλλά, ειλικρινά, δεν συνειδητοποιούν πόσο εκβιαστικό είναι αυτό που κάνουν. Πανηγυρίζουν στο όνομα της "Δημοκρατίας τους".