όλα αυτά από τον κύριο "κάνω ελεύθερη κι ανεξάρτητη ζωή"
Ad hominem much?Inside joke με την artemaki είναι,gimme a break.
~ Off Topic ~
Ναι οκ Crowley, αλλά πάει μακριά με το παράδειγμα του 1984. Κι εγώ όταν είχα διαβάσει τον Orwell (και άλλοι δηλαδή, φαντάζομαι) έβλεπα παντού 'ενδείξεις' του 1984 γύρω μου και χαιρόμουν μόνος μου...τελικά δεν είναι έτσι. Το να συγκρίνεις μια heated συζήτηση περί σεκς (και την 'προσπάθεια' κάποιων να εντάξουν μια στο ^^σωστό^^ δρόμο) με μια totalitarian regime που βασίζεται στο φόβο, doublethink, αλλάζει εχθρούς με συμμάχους από τη μία στιγμή στην άλλη και σφηνώνει στο κεφάλι πράγματα ενάντια στην κοινή λογική (όπως το 2+2=5
ή ότι δεν υπάρχει βαρύτητα), ε δεν κολλάει ακριβώς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ischool κάνει gang-up σε ένα μεμονωμένο άτομο *coughdeutschlovercough*, αλλά όσο αυτό το ωραίο angry mob που σχηματίζεται μένει πίσω απ' την οθόνη, είναι πρακτικά ακίνδυνο. Το κακό αρχίζει όταν οι πρακτικές αυτές γίνονται the norm...αλλά ξεφεύγω.
~ /Off Topic ~
Maybe it was a bit too much?Maybe.Πάντως έπιασες το πνεύμα του σχολιασμού μου.Το θέμα μου δεν ήταν το συγκεκριμένο comment που έκανα quote καθ'αυτό,αλλά η συνολική συμπεριφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών εδώ μέσα,που με απολυτότητα και δεσποτισμό κατέφυγαν πολύ γρήγορα σε τελεσίδικες καταδίκες.My personal opinion,έχουμε ξεπεράσει ανεπιστρεπτί τις εποχές των γενικευμένων διώξεων και βασανισμών.Έχουμε όμως ξεπεράσει και τον ρατσισμό προς το διαφορετικό,την περιθωριοποίηση αυτού που "ξεφεύγει",τον στιγματισμό και την αυτόματη αποστροφή απέναντί του?Όχι.
Sure,I know,people can't harm you through a computer screen.Αλλά αντιστοιχούν σε πραγματικά άτομα,στον πραγματικό κόσμο,πίσω απ'τα προφίλ.Αν κάποιος,όσο ελαφρά την καρδία,καταδικάζει την "αιρετική" συμπεριφορά ενός αγνώστου,και βγάζει τόση χολή,σκέψου λίγο πως θα φερόταν π.χ. αν επρόκειτο για κάποιο άτομο κοντινό σε αυτόν.Και σκέψου ότι μιλάμε για νεαρά άτομα,που ακόμα δεν έχουν κάποιον "underneath" them (π.χ. παιδιά,υφισταμένους στη δουλειά κλπ),φαντάσου τι έχει να γίνει στο μέλλον.
Στεκομαι εδω, αν και σε γενικες γραμμες μια χαρα τα λες απλα μου ηρθε κι εμενα μια φλασια με την φραση της στρεβλωσης. Λογικα βγαινω off-topic, αλλα το ιδιο και οι τελευταιες σελιδες. Οντως, ασχημο πραμα η μαζοποιηση σε σκεψεις και αντε πες επιλογη σου να μαζοποιηθεις αλλα αμα ξεφυγεις απο το συνολο εστω και λιγακι ,οσο καλο παιδι κι αν εισαι, ξαφνικα κατι δεν παει καλα. Κακως,αλλα το δεχομαστε.
Με την εννοια την ''στρεβλωσης'' λοιπον πηγε το μυαλο μου σε βιαστες, παιδοφιλους, νεκροφιλους και μη χειροτερα που λεμε. Αυτοι οι ανθρωποι ειναι σαφως διαφορετικοι απο το συνολο. Γιατι ομως θεωρειται αρρωστια το να αρεσουν σε καποιον για παραδειγμα τα παιδακια; Κι εγω συμμεριζομαι αυτη την αποψη, αλλα οταν το καλοσκεφτομαι γιατι; Ευκολα μπορει κανεις να πει γιατι η δικη τους διαφορετικοτητα μπορει να αποβει ειτε να πληγωσει σωματικα/ψυχολογικα καποιον ειτε να τον σκοτωσει ειτε, ειτε, ειτε. Ναι αλλα οπως ενας ανθρωπος συνειδητοποιει καποια στιγμη οτι ειναι ομοφυλοφιλος (που πλεον εθεωρειται φυσιολογικα απο τους περισσοτερους τουλαχιστον) γιατι η παιδοφιλια ή αλλα περιεργα να θεωρουνται αρρωστιες; Φταιει το ατομο που του αρεσουν τα μικρα παιδια; Και στην αρχαια Ελλαδα οι ανδρες συνηθιζαν να πηγαινουν με ανδρες και μαλιστα συχνο φαινομενο ηταν οι δασκαλοι να εχουν σεξουαλικες σχεσεις με τους νεαρους μαθητες τους. Τοτε ομως δεν υπηρχε η εννοια της ''αδερφης'', ''κουνιστουλας'' και λοιπα. Οπως εδω ειναι δεδομενη η κλεψια ετσι εκει ηταν δεδομενα αλλα πραγματα. Και επανερχομαι στο αρχικο μου ερωτημα. Πώς οριζουμε τελικα την στρεβλωση; Ποτε κατι παυει να ναι προτιμηση και ξεκινα να πλησιαζει/αγγιζει την αρρωστια;
Γενικότερα,προσωπικά πιστεύω that the criteria are predominantly social,not biological.Γιατί ορισμένες συμπεριφορές διαταράσσουν τον κοινωνικό ιστό,by definition,γι'αυτό.Το τι κάνεις στο κρεβάτι σου,δεν είναι δουλειά κανενός.Όταν όμως η απόλαυσή σου περνά μέσα απ'την επιβολή στους άλλους,χωρίς τη συναίνεσή τους (βιαστές,παιδόφιλοι,κλπ),τότε δημιουργείς πρόβλημα σε ολόκληρη την κοινωνία,αντικειμενικά.
Anyway,ίσως
εδώ να λέει περισσότερα.