Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Να θυμίσω ότι η Σεξουαλική Αγωγή ήταν πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ αλλά τον σταμάτησε η εκκλησία

Ισχύει. Ήταν το 2002 νομίζω. Πάρθηκε η απόφαση και άρχισε η επιμόρφωση των καθηγητών. Όμως με επέμβαση του Χριστόδουλου Παρασκευαΐδη το θέμα σταμάτησε.

χρ σεξ.png
 

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.

Ισχύει. Ήταν το 2002 νομίζω. Πάρθηκε η απόφαση και άρχισε η επιμόρφωση των καθηγητών. Όμως με επέμβαση του Χριστόδουλου Παρασκευαΐδη το θέμα σταμάτησε.

View attachment 68164
Κάποιος γνωστός Κ.Κ. πρέπει να ευχαριστεί τον Χριστοδουλο, γιατί μια με ταυτότητες μια με αυτο έφτασε υψηλά
 

papiaa

Νεοφερμένος

Η papiaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα,καθώς διάβαζα τις απαντήσεις σας θέλησα να σας πω κι εγώ την δική μου γνώμη επί του θέματος.

Υποτίθεται ότι "σεξουαλική αγωγη" έχουμε στις μεγαλύτερες τάξεις και ότι ενημερωνόμαστε για όλα τα θέματα. Αυτό που έχω να πω είναι μπούρδες! Δεν μου έμαθαν ποτέ τις προφυλάξεις που μπορεί να πάρει μια κοπέλα πριν ή μετά το σεξ, παραμόνο μια απλή αναφορά για την σωστή τοποθέτηση προφυλακτικού και μετά όλα τα σχετικά με την εγκυμοσύνη. Είμαι 3η λυκειου και αρκετά "ώριμη",σωματικά και πνευματικά για να αντιληφθώ την όλη κατάσταση. Αυτό που έχω να πω εν ολίγοις είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν ότι το σεξ είναι κάτι "κακο" πριν τα 17-18 τους έτη. Έμαθα για το σεξ στο δημοτικό, από άτομα που δεν ήταν αρμοδιότητα τους να μου μιλήσουν γι'αυτό, και είχα μια Α ωριμότητα-όση μπορεί να έχει ένα παιδάκι με ενθουσιασμό- πάνω στο θέμα. Επίσης γνώριζα για το θέμα,και τις προφυλάξεις και όλα τα συναφή,αλλά δεν το βρήκα αφορμή να το δοκιμάσω στο Γυμνάσιο. Εφόσον ήμουν ενήμερη,ήξερα ότι οι υπόλοιποι συμμαθητές μου μπορεί να μην γνωρίζουν σωστά την διαδικασία και να πάει κάτι λάθος .Οπότε περίμενα μέχρι μια πιο ώριμη θα έλεγε κανείς ηλικία. Προφανώς και είχα τις ορέξεις, ειδικά μετά την πρώτη περίοδο στην πρώτη Γυμνασιου με απασχολούσε πολύ να μάθω γι'αυτό περισσότερα .

θεωρώ ότι αν μιλήσουν με αρκετή σοβαρότητα επί του θέματος,και από το σπίτι και στο σχολείο προπάντων, γιατί δεν μαθαίνουμε τίποτα εκεί, τα παιδιά θα το θεωρήσουν και σοβαρό το θέμα. Δηλαδή είναι τραγικό,να βλέπεις στην Δευτέρα νομίζω λυκειου καθηγητή να μας εξηγεί πως μπαίνει το προφυλακτικό και να είναι ολοκοκκινος. Πώς θα τον πάρω σοβαρά αυτόν και το θέμα;
Δεν θεωρώ ότι από το δημοτικό είναι σωστο να γίνει η σεξουαλική αγωγη στα σχολεία αλλά να ξεκινήσει από την οικογένεια για να μπορέσει να λάβει το θέμα πιο σοβαρά και "επαγγελματικα" στο Γυμνάσιο από σοβαρούς ανθρώπους.
 

Στέφανος-Ιάσωνας

Νεοφερμένος

Ο Στέφανος-Ιάσωνας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Θράκης (Ξάνθη). Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο εξωτερικό ξεκινάει πολλές φορές και στο νηπιαγωγείο. Στο νηπιαγωγείο που πήγαινα στην Γαλλία θυμάμαι πως μας έκαναν επίσημης ενημέρωση όταν ήμουν ήδη 5 χρονών! Και στην Ελλάδα κάνουν στο Γυμνάσιο-Λύκειο( κι'αν κάνουν!) Συνήθως από την βιολογία, αν θελήσει και αναφερθεί πιο αναλυτικά ο καθηγητής!!

Και έτσι θα έπρεπε να είναι, βασικά, όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο.Όπως μαθαίνουμε να περπατάμε,να μιλάμε έτσι πρέπει να γνωρίζουμε και για το σεξ. Τώρα για να μην παρεξηγηθώ:

α) Το σεξ από μόνο του δεν είναι βρώμικο. Αποτελεί βιολογική διαδικασία αναπαραγωγής, δηλαδή κάτι το φυσικό. Ένα ωάριο συναντά ένα σπερματοζωάριο κλπ Γιατί λοιπόν να πιστεύουν τα παιδιά στους γλάρους και τους πελαργούς και να μην γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει; Πόσα μικρά παιδιά αυνανίζονται; Πόσα παιδιά παίζουν τον γιατρό; Γιατί να μην τους πεις ξεκάθαρα τι συμβαίνει;

β) Το σεξ έχει γίνει βρώμικο γιατί συμφέρει κάποιους. Ποιούς; Θρησκείες και Βιομηχανίες πορνό και όχι μόνο.

Πολλές οικογένειες δεν θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν από μικρά τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί θεωρούν ότι θα τους σοκάρουν, συνεχίζοντας έτσι ωστόσο το στίγμα.

Ναι, το σεξ είναι μια προσωπική υπόθεση, δεν είμαστε ζώα να το κάνουμε μπροστά σε όλους όπως δεν κάνουμε και την ανάγκη μας μπροστά σε όλους.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με τόση σοβαροφάνεια, επισημότητα και υποκρισία θα προσέθετα.

Μου φαίνεται τραγικό, παιδιά 16 χρονών να μην γνωρίζουν πως να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό!

Πάντως, και το διαδίκτυο προσφέρει σεξουαλική παιδεια,δεν αναφέρομαι φυσικά σε ιστοσελίδες πορνό αλλά σε άρθρα και βίντεο πάνω στο θέμα που προσπαθούν να ενημερώσουν.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
Πάντα είχα απορία. Οι Έλληνες γονείς από πού έμαθαν για το σεξ όταν ήταν έφηβοι έτσι ώστε να σοκάρονται για τα παιδιά τους; Γιατί υπάρχει τέτοια υποκρισία;
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
α) Το σεξ από μόνο του δεν είναι βρώμικο. Αποτελεί βιολογική διαδικασία αναπαραγωγής, δηλαδή κάτι το φυσικό. Ένα ωάριο συναντά ένα σπερματοζωάριο κλπ Γιατί λοιπόν να πιστεύουν τα παιδιά στους γλάρους και τους πελαργούς και να μην γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει; Πόσα μικρά παιδιά αυνανίζονται; Πόσα παιδιά παίζουν τον γιατρό; Γιατί να μην τους πεις ξεκάθαρα τι συμβαίνει;

Το σεξ νομίζω ότι εμείς οι άνθρωποι πλέον το κάνουμε κυρίως για ευχαρίστηση κι όχι για να αναπαραχθεί το είδος. Όταν έρχεται η ώρα, μπαίνει κι αυτό στο παιχνίδι, αλλά το σεξ είναι κυρίως πηγή ευχαρίστησης/ικανοποίησης κ.λπ.. Επομένως, καλό είναι να αναδεικνύονται και οι δύο αυτές πτυχές κατά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών - ανάλογα με την ηλικία κ.λπ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top