Σειρά ιατρικών στο μηχανογραφικό

Huener

Νεοφερμένο μέλος

Η Huener αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 68 μηνύματα.
Καλησπέρα,
Φέτος έδωσα πανελλήνιες, Δόξα τω Θεώ πήγε πολύ καλά και τώρα είμαι σε φάση που, έχοντας επιλέξει τη σχολή που θέλω να ακολουθήσω, προσπαθώ να βρω τη σειρά με την οποία θα δηλώσω τις 7 σχολές Ιατρικής στο μηχανογραφικό. Σίγουρα πρώτα θα βάλω την Αθήνα (πόλη διαμονής). Από εκεί και μετά, η σειρά αποτελεί έναν γρίφο για εμένα γιατί, συνεκτιμώντας τους παρακάτω παράγοντες, βρίσκομαι σε ένα μικρό "αδιέξοδο":
- Όχι τρομερά μακριά από Αθήνα
- Όχι ιδιαίτερα απαιτητικό τμήμα - σε σχέση με τα υπόλοιπα (πιο ελαστικοί καθηγητές και ίσως λιγότερες απαιτήσεις)
- Ωραία φοιτητική ζωή
Έχω ακούσει για παράδειγμα ότι της Θεσ/νίκης η Ιατρική είναι παλούκι, της Πάτρας οι καθηγητές πολύ αυστηροί κλπ

Τι έχετε να προτείνετε;

Τελευταία επεξεργασία:

konan

Νεοφερμένο μέλος

Ο konan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα,
Φέτος έδωσα πανελλήνιες, Δόξα τω Θεώ πήγε πολύ καλά και τώρα είμαι σε φάση που, έχοντας επιλέξει τη σχολή που θέλω να ακολουθήσω, προσπαθώ να βρω τη σειρά με την οποία θα δηλώσω τις 7 σχολές Ιατρικής στο μηχανογραφικό. Σίγουρα πρώτα θα βάλω την Αθήνα (πόλη διαμονής). Από εκεί και μετά, η σειρά αποτελεί έναν γρίφο για εμένα γιατί, συνεκτιμώντας τους παρακάτω παράγοντες, βρίσκομαι σε ένα μικρό "αδιέξοδο":
- Όχι ιδιαίτερα απαιτητικό τμήμα - σε σχέση με τα υπόλοιπα (πιο ελαστικοί καθηγητές και ίσως λιγότερες απαιτήσεις)
- Ωραία φοιτητική ζωή
Έχω ακούσει για παράδειγμα ότι της Θεσ/νίκης η Ιατρική είναι παλούκι, της Πάτρας οι καθηγητές πολύ αυστηροί κλπ

Τι έχετε να προτείνετε;
Καλημέρα και συγχαρητήρια!
Η κόρη μου βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θεση. Θέλει πολλή σκέψη. Κάπου διάβασα ότι διαφέρουν αρκετά και ως προς τον αριθμό των μαθημάτων. Π.χ στην Αθήνα 66 μαθήματα στη Θεσσαλονίκη 81?!?

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 604 μηνύματα.
Καλημέρα και συγχαρητήρια!
Η κόρη μου βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θεση. Θέλει πολλή σκέψη. Κάπου διάβασα ότι διαφέρουν αρκετά και ως προς τον αριθμό των μαθημάτων. Π.χ στην Αθήνα 66 μαθήματα στη Θεσσαλονίκη 81?!?
Στη Θεσσαλονίκη νομίζω έγινε έτσι λόγω καθετοποιησης των μαθημάτων, δηλαδή αντί να δώσουν μια φορά φαρμακολογία με όλη την ύλη την δίνουν σταδιακά πχ όταν κάνουν καρδιολογία θα κάνουν και φαρμακολογία καρδιάς. Γενικά δεν έχει σημασία ο αριθμός των μαθημάτων είναι διαφορετικό να έχεις 5 εύκολα και διαφορετικό να έχεις 2 παλούκια.

Καλησπέρα,
- Ωραία φοιτητική ζωή

Τι έχετε να προτείνετε;
Δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά τα τμήματα μεταξύ τους, μόνο στην Αθήνα είναι αισθητά πιο εύκολη και οφείλεται κυρίως στο ότι δεν υπάρχουν συντελεστές και υπάρχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε παλιά θέματα, δηλαδή το 8 είναι πιο εφικτό σε σχέση με τις άλλες σχολες. Το ΑΠΘ θεωρείται μέτριας δυσκολίας. Πάτρα / Λάρισα και Γιάννενα λένε ότι είναι πιο δύσκολα.
Καλύτερα απλά να δηλώσει με βάση απόστασης τόπου διαμονής.

Huener

Νεοφερμένο μέλος

Η Huener αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 68 μηνύματα.
Γνώμη για Ιατρική Κρήτης;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια