ΣΣΑΣ Ιατρικό vs Πολιτική Ιατρική

dimious200

Νεοφερμένος

Ο dimious200 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 15 μηνύματα.

Alessandra

Διάσημο μέλος

Η Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 2,716 μηνύματα.
= Εμότικον που δηλώνει τη συμφωνία μου με το παραπάνω σχόλιό σου, ότι οι μεταθέσεις είναι το μελανό σημείο της ΣΣΑΣ.


Δεν είναι και πολύ άσχημα τα πράγματα ως προς αυτό, πάντως. Έχω την εντύπωση ότι μπορούν να επιλέξουν, ως ένα βαθμό, πού θα πάνε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimious200

Νεοφερμένος

Ο dimious200 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
κοίτα επειδή το έχω ψάξει πολύ το θέμα και επειδή έχουμε γνωρίσει πολλούς γιατρούς και των δύο κλάδων όλοι μου λένε καλύτερα να μην πάω ΣΣΑΣ.Παύεις να έχεις επιλογες.Οι μεταθέσεις είναι πολλέςς,στην αεροπορία βέβαια είναι καλυτερα αλλα πλέον θα αλλάξει αυτο γιατί τα νοσοκομεία πλέον θα γίνουν των ενόπλεων δυνάμεων μάλλον και έτσι θα εχουν ολοι πολλες μεταθέσεις.επιπλέον υπογράφτηκε συνθήκη με το νατο και όπου πηγαινει αυτό θα στελνουμε βοηθεια παντος είδους.Ηδη ενας γνωστος μου παει αφγανισταν μαζι με αλλους 40γιατρούς(και δεν πηγαν και μονο αυτοι,από όλα τα τμήματα πήγαν).Αλλοι εχουν παει σομαλια,αλλοι υεμένη αλλοι ειχαν παει κοσσοβο και αυτα δε θα σταματησουν ποτε εννοειται.Οσο για τα μεταπτυχιακα ξερω οτι θελεις γερο βυσμα για να τα παρεις ακομα και αν αξιζεις και εκτος αυτου για καθε χρονο μεταπτυχιακου αναγκαζεσαι να παραμεινεις στο σωμα ακόμα 3 χρόνια(και μην πει κανεις ε τι 45 τι 48,κανεις δε φευγει πριν τα 50κατι,ρωτήστε όποιον θέλετε.Δηλαδή θέλω να πω ότι το ιατρείο και η αποστράτευση πηγαίνουν όλο και πιο μακριά).Σίγουρα όποιος πάει στρατο δε θα πλουτίσει αλλά και δε θα πεινάσει.Όλα έχουν τα αρνητικά τους.Το θέμα είναι ποια αρνητικά θεωρείς οτι σου είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις.Προσωπικά δε μπορω ουτε να φανταστω τις μεταθέσεις.Ενας αλλος μου ειχε ρωτησει γιατι δε μαρεσει απο τη στιγμη που μου δίνουν την ευκαιρια να γνωρισω τόσα μερη της ελλαδας(????).Ο καθένας έχει το χαρακτήρα του.Εδω δε μιλάμε απόλυτα,γνώμες λέμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alessandra

Διάσημο μέλος

Η Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 2,716 μηνύματα.
Ο καθένας έχει το χαρακτήρα του.Εδω δε μιλάμε απόλυτα,γνώμες λέμε.

Έτσι ακριβώς, demious200.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

genetics_75

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο genetics_75 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 210 μηνύματα.
Loanna έχεις δίκιο, περιγράφεις τα πράγματα ρεαλιστικά κ σορυ αν ημουν λίγο επιθετικός σε ενα προηγούμενο μύνημα........ απλά προσωπικά νομίζω πως βλέπεις παραπάνω τις δυσκολιες απο οσο θα πρεπε.....υπερβολική απαισιοδοξια ρε παιδι μου...... εγώ εχω 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα κοντινών μου ανθρώπων ο ενας λονδίνο κ ο άλλος αμερική , μεσαίας οικονομικής κατάστασης, που απλά επειδή ειχαν πείσμα καταφεραν πολλά απο αυτά που ήθελαν....... εχουν τελειώσει με ειδικότητες κ οι 2, κ τώρα εργάζονται κανονικά......... ο ένας ειναι 28 και μια άλλη κοπελιά 30............

εγώ μόλις μπήκα στην ιατρική..........την εβαλα επειδη πάνω απο ολα μ αρέσει!!! θεωρώ βλακεία να σταθεί εμπόδιο η ανησυχία του τύπου "τι θα κάνω μετά".... άλλοι ανθρωποι τα παρατανε κ δεν κανουνε ποτε τίποτα............ εμεις τουλάχιστον θα εχουμε ενα χαρτί......

είναι η αιδιοδοξία των πρωτοετών!!!! την οποία ομως αν χασουμε θα χασουμε κ την όρεξη να βγάλουμε τη σχολή............ συγχωρεστε την!!! :P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Loanna

Νεοφερμένος

Η Loanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Αλοίμονο αν πάψουμε να ονειρευόμαστε για το μέλλον μας (απόδειξη αυτά που είπα για τα δικά μου τα σχέδια. Τέλος του μηνός φεύγω για ΗΠΑ)!
Τα όποια όνειρα όμως του καθενός καλό θα είναι να στηρίζονται σε κριτήρια τα οποία εξ' ορισμού υπαγορεύονται απ' το ερώτημα : ''Τι θα κάνω μετά?''. Αν π.χ κάποιος θέλει να κάνει μια ειδικότητα με ελάχιστη αναμονή, εννοείται ότι δεν θα αντιμετώπισει κανένα πρόβλημα να μείνει Ελλάδα, και μάλιστα σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αθήνας! Αν, όμως, δεν συμβεί αυτό, τότε θα ανακύψουν προβλήματα (τα είπαμε, μην τα ξαναπούμε). Επίσης, δεν έχει νόημα να στηρίζουμε αυτά που λέμε σε βιώματα γνωστών, όχι γιατί δεν είναι πιστευτά, απλά γιατί η σύγκριση είναι εξ' ορισμού άτοπη. Ο λόγος; 1) Αν ο γνωστός είναι 28, 29, 30 τότε μιλάμε ότι ξεκίνησαν ειδικότητα πριν από 4 μιση με 6 μιση χρόνια (το συντομότερο που μπορεί να ξεκινήσει κάποιος ειδικότητα είναι στα 23 μισο εκτός ΗΠΑ και 25 για ΗΠΑ). Τα πράγματα δεν είχαν καμία απολύτως σχέση τοτε με τωρα, όπως δεν θα έχουν καμία σχέση τώρα που ξεκινάω εγώ (και τόσοι άλλοι) την προσπάθειά μου και σε 6 χρόνια που θα αποφοιτήσετε εσείς με το καλό! (και τουλάχιστον για ΗΠΑ που γνωρίζω από επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται, οι θέσεις που θα είναι διαθέσιμες για ξένους θα αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά από το 2011 και θα μειωθούν σημαντικά από το 2015 και μετά). Το παν για το εξωτερικό είναι 1. πού θα επιλέξεις να πας και 2. τι ειδικότητα θα επιλέξεις να κάνεις . Δεν είναι λίγα τα προγράμματα Παθολογίας, Παιδιατρικής και Ψυχιατρικής στις ΗΠΑ που δίνουν μέχρι και πράσινη κάρτα στους ξένους ειδικευόμενους. Αλλά και πάλι, αυτά ισχύουν τώρα, με το δεδομένο αριθμό θέσεων και τη δεδομένη ανταγωνιστικότητα μεταξύ των διαφόρων ειδικοτήτων. Περαιτέρω ανάλυση δεν έχει νόημα, γιατί είναι άλλο το θέμα του thread.
Πάντως σίγουρα κι αυτά βοηθούν πολύ στις συγκρίσεις μεταξύ ΣΣΑΣ και πολιτικής ιατρικής (για να επανέλθω στην αρχική ερώτηση ;) )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giwrgos123

Νεοφερμένος

Ο giwrgos123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Kαλησπέρα.
Ψάχνοντας τυχαία στο διαδίκτυο ανακάλυψα το φόρουμ σας και τη συζήτησή σας, ομολογουμένως με μεγάλη έκπληξη, καθότι τέτοια πράγματα στα χρόνια μου δεν υπήρχαν.
Είμαι απόφοιτος της ΣΣΑΣ, νέος γιατρός και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ορισμένα από τα ερωτήματα που θέσατε γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερα για όλους να υπάρχει μια σαφέστερη δημόσια εικόνα του τι γίνεται στη σχολή.

Το κεντρικό μήνυμα που μπορώ να σας περάσω είναι ότι η απόφαση για την επιλογή της ΣΣΑΣ ή όχι, είναι μια αυστηρά προσωπική υπόθεση για τον καθένα και δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί πλήρως για όλους... Έχει σημασία να γνωρίζουμε ότι άλλος άνθρωπος μπορεί να μπει και να περάσει τέλεια και είναι ευτυχισμένος και άλλος να είναι δυστυχισμένος με την επιλογή του. Σημασία έχουν οι προσδοκίες του καθενός, τα πιστεύω του, η οικογένειά του, η ικανότητα προσαρμογής και οι αντοχές.

Η ΣΣΑΣ δεν είναι μια δύσκολη στρατιωτική σχολή ως προς το στρατιωτικό κομμάτι. Η δυσκολία της έγκειται στο ότι πρόκειται ουσιαστικά για 2 σχολές. Ο φοιτητής συμμετέχει πλήρως στην εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο και στη στρατιωτική εκπαίδευση μέσα στη σχολή. Το στρατιωτικό κλίμα και ο τρόπος ζωής υπάρχει στη σχολή και είναι νομίζω η σημαντικότερη πρόκληση. Η διεκπεραίωση των υποχρεώσεων (για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε στο site της σχολής καθώς και από το σχολείο σας ενδεχομένως) δεν είναι πάντα τόσο εύκολη. Με την έννοια ότι συμπίπτουν μαζί πολλά διαφορετικά πράγματα, καινούρια για τον φοιτητή (ή μαθητή όπως αρέσκονται να μας λένε οι αξιωματικοί) τα οποία τον φθείρουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τόσο δύσκολο αλλά εν πάσει περιπτώσει ότι ο μαθητής της ΣΣΑΣ κουράζεται. Κουράζεται πολύ περισσότερο από τους άλλους φοιτητές. Η κούραση και πίεση είναι μεγαλύτερη τα πρώτα 1-2 χρόνια και μειώνεται σταδιακά όσο περνάει ο καιρός.
Πάντως η κατάσταση στη σχολή έχει εξελιχθεί προς το ηπιότερο, απ' όσο θυμάμαι τα πρώτα χρόνια που ήμουν μέσα. Τώρα οι μισοί μαθητές είναι...μαθήτριες (τελευταία αρκετές προικισμένες θα έλεγα ;) ) και οι οποίες μάλιστα τείνουν να καταλαμβάνουν και τις πρώτες θέσεις στις βαθμολογίες... Πολλά στερεότυπα έχουν αμβλυνθεί αν όχι πάψει και νομίζω ότι έχει γίνει πολύ καλή η σχολή.

Το σημαντικότερο πρόβλημα κατ' εμέ είναι η στέρηση χρόνου και ελευθεριών που υφίσταται ο μαθητής στην αρχή. Αυτό σε άμεση σύγκριση με τους συμφοιτητές μας στο πανεπιστήμιο ορίζει μια πιεστική κατάσταση. Για κάποιους λιγότερο για άλλους περισσότερο. Γενικά ο μαθητής καλείται να ωριμάσει απότομα. Όμως τόσα χρόνια δεν έχω δει πολλά άτομα να παραιτούνται. 3-4 από 120 ας πούμε. Πάντως ο μαθητής έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί χωρίς να πληρώσει νομίζω μέσα στον 1ο χρόνο. Αλλά τώρα να περάσεις όλη αυτή τη διαδικασία του 1ου έτους και να φύγεις...


Η σχολή θεωρητικά μπορεί να προσφέρει στέγη, στην πράξη όμως επειδή δεν δικαιούσαι να έχεις και να διαμορφώνεις όπως θες, προσωπικό χώρο κι επειδή η σχολή λειτουργεί με συγκεκριμένο ημερήσιο πρόγραμμα... όλοι νοικιάζουν το σπίτι τους έξω. Είτε μόνοι είτε με συγκάτοικο. Το σπίτι είναι εντελώς απαραίτητο και για τις ώρες που ο μαθητής είναι έξω (δηλαδή Τετάρτη βράδυ και ΠΣΚ αν δεν έχεις υπηρεσία καθώς ενδεχομένως και ορισμένες ώρες τις καθημερινές).
Πέρα απ την "στέγη" η σχολή προσφέρει και καλό φαγητό κάθε μέρα, 24/7 ακόμα και στις εξόδους αν θες. Λεφτά στο χέρι δεν παίρνουν οι μαθητές παρά λίγα περί τα 120 ευρώ.

Τώρα για το μετά. Προσωπικά θεώρησα ότι ακόμα κι αν γίνω ένας πολύ καλός γιατρός στο εξωτερικό, θα ήταν πολύ δύσκολο να μπω στην αγορά όταν θα επέστρεφα. Ο στρατός σου προσφέρει σίγουρη ειδικότητα σε πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Χωριζόμαστε στα 3 σώματα και έχω την αίσθηση ότι αυτό θα διατηρηθεί παρόλο που από πολλά χρόνια όλο ακούμε ότι θα γίνουμε ενιαίο σώμα. Σαφέστατα το καθεστώς μεταθέσεων σε Ναυτικό και Αεροπορία είναι διαφορετικό από τον Στρατό Ξηράς. Όμως τα μικρά σώματα έχουν και λιγότερες θέσεις για ειδικότητες. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να κληθείς να κάνεις μια ειδικότητα που απαιτεί η υπηρεσία. Δηλαδή διαλέγεις από τις διαθέσιμες και έχεις δικαίωμα να το καθυστερήσεις 2 φορές νομίζω. Οι εξετάσεις για την ειδικότητα είναι καθεστώς στον ΣΞ ενώ στα άλλα σώματα γίνονται αν υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι. Τα μεταπτυχιακά εντός κι εκτός Ελλάδας είναι σαφώς διαθέσιμα, στο ΣΞ ίσως για λιγότερα άτομα αλλά πάντως υπάρχουν και επίσης υπάρχουν και κριτήρια για αυτά. Ο στρατιωτικός γιατρός έχει ένα σταθερό επάγγελμα και από κει και πέρα μπορεί να δουλέψει ιδιωτικά σε όποιο τομέα θέλει ανάλογα με τις ικανότητες και βλέψεις του. Θα πρέπει όμως ο υποψήφιος να γνωρίζει ότι θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της υπηρεσίας και ότι φυσικά υπάρχει μια πιθανότητα να υπηρετήσει σε θέση εξωτερικού, όπως το Αφγανιστάν. Εκεί οι γιατροί υπηρετούν για λίγους μήνες και πληρώνονται πολύ καλά.

Εν κατακλείδι... η δουλειά και η ζωή του στρατιωτικού δεν είναι εύκολη, αλλά αποτελεί μάλλον μεγάλη πρόκληση. Υπάρχουν πάντως οι δυνατότητες να αναδειχθεί, να καταξιωθεί και να επιτύχει όσα θέλει κάποιος. Δεν θα πρέπει φυσικά να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ο στρατιωτικός γιατρός προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στους οπλίτες, τα στελέχη και τις οικογένειές τους και στο κράτος και τη πατρίδα εν γένει. Γι' αυτό και δικαιούται να είναι περισσότερο υπερήφανος από τους πολίτες συναδέλφους του. Όλα είναι θέμα προσδοκιών, προτεραιοτήτων και θέλησης.

Καλή επιτυχία στην επιλογή σας, νομίζω ότι θα σας βοηθήσουν όσα σας γράφω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

argymeg

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αργύρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 123 μηνύματα.
Δεν έχουν όλα τα παιδιά την οικονομική δυνατότητα να πάνε στο εξωτερικό για ειδικότητα...Ούτε θέλουν όλα τα παιδιά να εξαρτώνται απ' το πορτοφόλι της μαμάς και του μπαμπά μέχρι τα 35...Αν δεν έχεις δικό σου πορτοφόλι δεν έχεις δική σου ζωή... Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω...

Ενώ στο στρατό που υπακούς τυφλά διαταγές έχεις δική σου ζωή ας πούμε;:what:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alessandra

Διάσημο μέλος

Η Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 2,716 μηνύματα.
Συγχαρητήρια, Γιώργο-giwrgos123-. Ήταν περιεκτικότατο το μήνυμα σου και σημαντικός ο κόπος σου για να το γράψεις. Ελπίζω να εκτιμηθεί δεόντως γιατί δίνει απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί εδώ μέσα, αν και μάλλον δε θα γίνει αυτό ευρέως κατανοητό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alessandra

Διάσημο μέλος

Η Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 2,716 μηνύματα.
Στο νοσοκομείο έμαθα ότι μια στρατιωτική οδοντίατρο την έστειλαν για 3 μήνες στη Σομαλία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lorinser

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο lorinser αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 127 μηνύματα.
και εμενα 2 γνωστους μου στο αφγανισταν. σκετη απογοητευση η ΣΣΑΣ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alessandra

Διάσημο μέλος

Η Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 2,716 μηνύματα.
Mέχρι πριν από λίγο καιρό ήμουνα θετικά διακείμενη, υπέρ της στρατιωτικής σχολής.
Αυτό που έχω να πω τώρα είναι το εξής: στο νοσοκομείο που παρακολουθώ θεωρείται δεδομένο ότι θα προηγηθεί στην εκπαίδευση η στρατιωτική οδοντίατρος κι εγώ απλά θα παρακολουθώ κάνοντας λάντζα και από περιστατικά ό, τι περισσεύει. Ουσιαστικά, ανοίγουν θέση για τους πολίτες για δήθεν εκπαίδευση ενώ αυτό που γίνεται είναι να βοηθάς την κλινική με σκοπό την εκπαίδευση της στρατιωτικής γιατρού που υπάρχει εκεί, η οποία θέλει να κάνει εκείνη τα πάντα - εσύ υποχρεούσαι να κάθεσαι και να παρακολουθείς, εκείνη καρπώνεται τη δουλειά που κάνεις εσύ κι έχει και αξιώσεις. Τα έχω πάρει ήδη στο κρανίο και θα κάνω μια συζήτηση με τον υπεύθυνο που, μάλλον, θα έχει ως κατάληξη να φύγω από εκεί. Αν και μου πρότεινε να μείνω για ακόμα ένα εξάμηνο.
Ο στρατός θέλει γερές αντοχές. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το δικαίωμα να φύγουν νωρίς και, έτσι, αποστρατεύονται στα 38 και στα 40 γιατί δεν αντέχουν την κατάσταση.
Λέω τον πόνο μου κι εγώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dess209

Νεοφερμένος

Η Dess209 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας, είμαι μαθήτρια της 2ας Λυκείου και με δελεάζει πάρα πολύ το ενδεχόμενο να ακολουθήσω Ιατρική...πρόσφατα άκουσα για την σχολή ΣΣΑΣ και μπορώ να πω οτι ενδιαφέρομαι αρκετά.Από τη μια σκέφτομαι πως τα έξοδα των σπουδών περιορίζονται στα ελάχιστα (παραγοντας πολύ σημαντικός αφού η οικογενειά μου ειναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση και θα είναι πολυ δύσκολο να μπορέσουν να με εξασφαλίζουν για το μεγάλο χρονικό διάστημα των 6 χρόνων το λιγότερο..), αλλά και την πολύ καλή και άμεση επαγγελματική απόκατασταση.Από την άλλη όμως ,εγώ δεν είμαι και πολύ του στρατου, δεν μπορώ όλα αυτα με τις παρελάσεις και την ένστολη καθημερινότητα...Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να κάνω την επιλογή μου δίνοντάς μου μερικές πληροφορίες...???Ευχαριστώ πολύ!!:D :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νάγια Τ.

Διάσημο μέλος

Η Νάγια Τ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,317 μηνύματα.
Γεια σας, είμαι μαθήτρια της 2ας Λυκείου και με δελεάζει πάρα πολύ το ενδεχόμενο να ακολουθήσω Ιατρική...πρόσφατα άκουσα για την σχολή ΣΣΑΣ και μπορώ να πω οτι ενδιαφέρομαι αρκετά.Από τη μια σκέφτομαι πως τα έξοδα των σπουδών περιορίζονται στα ελάχιστα (παραγοντας πολύ σημαντικός αφού η οικογενειά μου ειναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση και θα είναι πολυ δύσκολο να μπορέσουν να με εξασφαλίζουν για το μεγάλο χρονικό διάστημα των 6 χρόνων το λιγότερο..), αλλά και την πολύ καλή και άμεση επαγγελματική απόκατασταση.Από την άλλη όμως ,εγώ δεν είμαι και πολύ του στρατου, δεν μπορώ όλα αυτα με τις παρελάσεις και την ένστολη καθημερινότητα...Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να κάνω την επιλογή μου δίνοντάς μου μερικές πληροφορίες...???Ευχαριστώ πολύ!!:D :D
Επιλέγεις...'Η κάποια χρόνια στην τσίτα αλλά άμεση αποκατάσταση,ή ελεύθερη αγορά με ο,τι θετικό ή αρνητικό αυτό συνεπάγεται...;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gregory nub

Διάσημο μέλος

Ο gregory nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,619 μηνύματα.
Πάνε ΣΣΑΣ, όσοι βγάζουν τα μόρια από θετική ΣΣΑΣ πάνε! Είσαι και γιατρός και μισθό σίγουρο έχεις! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christosxanthi

Δραστήριο μέλος

Ο christosxanthi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 456 μηνύματα.
Απορία στο αρχικό ερώτημα: ο άλλος πέρασε ιατρικη απθ.. κανει εκει το 1ο ετος , περναει κάποια μαθήματα και μετά την επόμενη χρονιά κάνει 10% και περνάει ΣΣΑΣ Ιατρικό. Ματαφέρονται τα ιατρικά μαθήματα ή πρέπει να τα περάσει όλα ξανά από την αρχή;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,413 μηνύματα.
Απορία στο αρχικό ερώτημα: ο άλλος πέρασε ιατρικη απθ.. κανει εκει το 1ο ετος , περναει κάποια μαθήματα και μετά την επόμενη χρονιά κάνει 10% και περνάει ΣΣΑΣ Ιατρικό. Ματαφέρονται τα ιατρικά μαθήματα ή πρέπει να τα περάσει όλα ξανά από την αρχή;

ολα απο την αρχή. Για να γραφτείς σε μια άλλη σχολή, πρεπει να διαγραφείς απ' την παλιά. Δε γίνεται να "μεταφέρεις" μαθήματα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

StratosRIP

Δραστήριο μέλος

Ο StratosRIP αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 467 μηνύματα.
Απορία στο αρχικό ερώτημα: ο άλλος πέρασε ιατρικη απθ.. κανει εκει το 1ο ετος , περναει κάποια μαθήματα και μετά την επόμενη χρονιά κάνει 10% και περνάει ΣΣΑΣ Ιατρικό. Ματαφέρονται τα ιατρικά μαθήματα ή πρέπει να τα περάσει όλα ξανά από την αρχή;
10% για Τεφαα ασε τη ΣΣΑΣ χαχαχα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,413 μηνύματα.

papas

Διάσημο μέλος

Ο papas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 2,371 μηνύματα.
ολα απο την αρχή. Για να γραφτείς σε μια άλλη σχολή, πρεπει να διαγραφείς απ' την παλιά. Δε γίνεται να "μεταφέρεις" μαθήματα

Ουτε καν!

ΣΣΑΣ ιατρικο και ιατρικη ΑΠΘ κανουν μαζι μαθημα,οποτε οτι μαθηματα περασει στο πρωτο ετος,θα του τα αναγνωρισει η σχολη,γτ ο φοιτητης εχει αυτο το δικαιωμα.

Στη νοσηλευτικη,εχουμε παιδια που εκαναν το πρωτο ετος και μετα μπηκαν ΣΑΝ και τους αναγνωριστηκαν τα μαθηματα που χαν περασει. Το μονο που αλλαζε ηταν οτι στο στρατο ηταν πρωτακια και επρεπε να περασουν τα μαθηματα που δεν ειχαν δωσει/κοπει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top