Εγώ δύο μαθήματα ΤΝ βλέπω στην ιστοσελίδα τους, που είναι τα άλλα 3 ή 4 μπορείς να με διαφωτίσεις? Επίσης Πόσα επιλογής έχει να πάρει κάποιος από την κάθε κατεύθυνση, δεν μπορεί να τα πάρει όλα φαντάζομαι. Επιπλέον το λέω ξανά το ότι κατάφερες εσύ να αντεπεξέλθεις σε έναν συγκεκριμένο τομέα δεν σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε με γνώσεις παρόμοιες με τις δικές σου θα τα κατάφερνε τελικά. Αν εσένα με τις zero γνώσεις σε τεχνητή νοημοσύνη σου έλεγαν να μπεις στην ομάδα να φτιάξετε ένα LLM τύπου chat gpt θα μπορούσατε? Αντίθετα εμείς έχουμε εδώ και χρόνια μάθημα ολόκληρο σχετικό με LLM's (επιλογής λέγεται "Γλωσσική Τεχνολογία" ). Και οι τηλεποικοινωνίες ένας συνδυασμός Η/Μ είναι με πολλά μαθηματικά και διάφορα άλλα κομμάτια φυσικής, αλλά αμφιβάλλω ότι ένας φυσικός με τέλεια γνώση Η/Μ θα μπορούσε να κάνει πληρως την δουλειά ενός μηχανικού τηλεποικοινωνιών. Γενικά η εικονίτσα με τις μαριονέτες που έχεις δει πιθανώς στο insta μόνο αληθινή δεν είναι, η κάθε επιστήμη έχει την δική της θέση και διαφορετικές επιστήμες δεν μπορούν σχεδόν ποτέ να υπερκαλύπτονται όσο και αν συνεργάζονται.
1. Μηχανική Μάθηση Κορμού 7 εξάμηνο
2. Νευρωνικά Δίκτυα και Βαθιά Μάθηση, 8ο εξάμηνο, ροή Υ
3. Τεχνητή Νοημοσύνη, 6ο εξάμηνο ροή Λ
4. Προηγμένα Θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, 9ο εξάμηνο, ροή Λ
5. Όραση Υπολογιστών, 8ο εξάμηνο, ροή Σ
6. Αναγνώριση Προτύπων, 9ο εξάμηνο, ροή Σ
7. Νευρο-ασαφής Έλεγχος και Εφαρμογές, 9ο εξάμηνο, ροή Σ
Και πολλά άλλα έμμεσα:
Αλληλεπίδραση Ανθρώπου Μηχανής, Ρομποτική Ι, Ρομποτική ΙΙ, Μαθηματική Λογική, Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων, Στοχαστικές Διαδικασίες, Εφαρμογές της Λογικής στην Πληροφορική κτλ.
Και πάλι στα ίδια πράγματα γυρνάει η συζήτηση. Η σχολή δεν θα σου μάθει τις γραφειοκρατίες του backend, αλλά θα σου μάθει τα πιο προχωρημένα μαθηματικά. Δηλαδή εγώ είμαι κατά της μηχανικής μάθησης να διδάσκεται ως μάθημα. Να στο πω αλλιώς. Τι προχωρημένα μαθηματικά έχουν στο Deep Learning και το AI; Απλή στατιστική Γ Λυκείου χρησιμοποιούν στο 90% των περιπτώσεων. Από εκεί και πέρα μόνο γραφειοκρατίες, γιατί να διδάσκονται σαν μαθήματα;
Γενικά ο σκοπός της σχολής δεν είναι να μην κουραστείς στην πρώτη δουλειά που θα βρεις. Προφανώς θα κουραστείς να μαθαίνεις νέα πράγματα στην πρώτη δουλειά. Σκοπός της σχολής είναι να σου έχει διδάξει τα πιο προχωρημένα μαθηματικά και να αντέξεις την εξέλιξη μισού αιώνα.
Πιστεύω οτι η ceid Πάτρας καλύπτει το 30% των ΗΜΜΥ ΕΜΠ, ενώ οι ΗΜΜΥ ΕΜΠ μπορούν να καλύψουν το 90% των ceid Πάτρας.
Από εκεί και πέρα η πολύ πληροφορική βλάπτει. Η πληροφορική και το Deep Learning είναι καλά εργαλεία που πρέπει να ξέρεις να τα χρησιμοποιήσεις έξυπνα κάπου αλλού, δεν είναι καλό να εστιάζεις 100% στο Deep Learning και την Πληροφορική. Εγώ θέλω να τα χρησιμοποιήσω αυτά στο engineering και σε άλλα πράγματα, δεν θέλω να κολλήσω σε default εφαρμογές πληροφορικής, όπως το NLP. Εκεί πιστεύω είναι που θα χάσουν οι ΗΠΑ από την Κίνα. Στο ότι οι ΗΠΑ έχουν κολλήσεις στις πρώτου βαθμού default εφαρμογές και δεν πάνε στο επόμενο βήμα. Τι να το κάνεις το Chatgpt που απλά σου γλιτώνει 20% γκουγκλάρισμα, όταν η Κίνα ετοιμάζει 100% αυτόνομα υποβρύχια;