A propos
Διάσημο μέλος

Πόσοι έχετε εμπειρία από τη συγκεκριμένη γλώσσα; Σας αρέσει η προφορά της; Σας έχουν βοηθήσει τα γαλλικά ή ιταλικά σας; Σας φαίνεται πανεύκολη; Συναντήσατε κάποιες δυσκολίες;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tntqaz
Εκκολαπτόμενο μέλος

Υποτίθεται, πλέον και επίσημα, οτι δεν υπάρχουν σαν γλώσσα, απλά είναι διάλεκτος των Ρουμανικών
Οπότε, τελικά μιλάω και Ρουμανικά..

τωρα γιατι όσους Ρουμάνους έχω γνωρίσει δεν μπορουν να καταλάβουν τι λέω δεν ξέρω..
Στην Μολδαβία έχουν "πάρει" και πολλές λέξεις απο τα ρώσσικα και τους έχουν δώσει χωριάτικες-ντοπιες-ρουμανικες κεταληξεις (μιλάω γενικά, για όλη την διαρκεια της ιστορίας της ως "εθνος-κράτος", και προ τουρκοκρατιας, που τα παρε-δωσε με τους Ρώσους ήταν πολλά)
παντος καλή γνώσσα είναι, πιστεύω ευκολη για κάποιον που ξέρει ιταλικα και αγγλικά, μιας και πάρα μα πάρα μολλές λέξεις έχουν κοινές "ρίζες", ως λατινογενείς.. εχω την εντυπωση πως λόγω αυτών τα καταφερνω τοσο καλά στα αγγλικά
αλλά ακόμα δεν ξέρω αν χρησημεύουν κάπου.. απλά κάνεις ενα πιο γεματο βιογραφικο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KeepOnDreaming
Εκκολαπτόμενο μέλος

Επίσης σχεδόν όπως γράφεται μια λέξη, έτσι και διαβάζεται .. Είναι η μόνη γλώσσα που έχει επηρεαστεί περισσσότερο από τα Λατινικά..
Είμαι και λίγο τυχερή γιατί πηγαινα Θεωρητική και όσες Λατινικες λεξεις θυμαμαι που μοιάζουν με Ρουμανικες προσπαθώ και βγάζω το νόημα

Επίσης και η Αγγλική γλώσσα με έχει βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην εκμάθηση των Ρουμανικων...
Μπορεί ως λαός γενικά οι Ρουμάνοι να είναι λιγάκι ''ωμός'' λόγω κοινωνικών συνθηκών κτλ, αλλά έχουν πολύ όμορφες φράσεις για να δηλώσουν ομορφα πράγματα..

Το έχω βάλει στόχο να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pequeño
Τιμώμενο Μέλος

Μου αρέσει όμως σαν γλώσσα και έχει πιο "ξεκάθαρους" φθόγγους σε σχέση με άλλες, δηλαδή δεν στραμπουλίζεις την γλώσσα σου όταν τα μιλάς...
Θα ήθελα κάποια στιγμή να τα μάθω...
KeepOnDreaming
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τα μόνα Ρουμάνικα που ξέρω (αλλά τα ξέρω τέλεια) είναι κάτι φράσεις που άκουγα από τα μεγάφωνα της κατασκήνωσης όταν έβγαζαν ανακοινώσεις για τα παιδιά από τη Ρουμανία...
χεχε
Μου αρέσει όμως σαν γλώσσα και έχει πιο "ξεκάθαρους" φθόγγους σε σχέση με άλλες, δηλαδή δεν στραμπουλίζεις την γλώσσα σου όταν τα μιλάς...
Θα ήθελα κάποια στιγμή να τα μάθω...
Η αλήθεια έιναι αυτή , αλλα είναι μερικες λεξεις και φθόγγοι που ακομα με τυραννάνε στη προφορά..

Queen of Hearts
Δραστήριο μέλος

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

A propos
Διάσημο μέλος

εμενα μ'αρεσουν τα ρουμανικα και εχω αρχισει ήδη να μαθαινω μερικα μεσω ιντερνετ!
Eύκολα;
KeepOnDreaming
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σε συγκριση με αλλες γλωσσες πιστευω ειναι πολύ πιο ευκολη ..Eύκολα;
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

εμενα μου φαίνεται ευκολη. ειναι και λατινογενης γλωσσα οποτε μπορω να τα μαθω ευκολοτερα μιας και ξερω ιταλικαEύκολα;

...και πολυ ωραια!!!Σε συγκριση με αλλες γλωσσες πιστευω ειναι πολύ πιο ευκολη ..

tntqaz
Εκκολαπτόμενο μέλος

δώσε κανα link!
Wrong
Δραστήριο μέλος

alex2395
Δραστήριο μέλος

ArminVanBuuren
Εκκολαπτόμενο μέλος

tntqaz
Εκκολαπτόμενο μέλος

ArminVanBuuren
Εκκολαπτόμενο μέλος

α και fata frumoasa και fata draguta η κατι τετοιο και απτις χρησιμες παλι sugi pula χαχαχαχαχ
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

noapte bine είναιεμαθα απο κατι ρουμανες μερικα [...] 'buone notta' [...]

για όποιον ενδιαφέρεται:
Εδώ είναι μια σειρά με βιντεάκια για να μάθετε ρουμάνικα(είναι 12 βιντεάκια) . κλικ εδώ
Εδώ θα βρείτε πολύ λεξιλόγιο. Κάθε λέξη μπορείτε να την ακούσετε πώς προφέρεται. κλικ εδώ
tntqaz
Εκκολαπτόμενο μέλος

noapte buna ή buna noapte
bun = καλός ή "καλά" ( like "ok")
bine = καλά
buna = καλή
αλλά η προφορά στις λέξεις αλλάζει ( τα διαφορετικά "ιωτα" και αλφα..)
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

καλαnoapte buna ή buna noapte
bun = καλός ή "καλά" ( like "ok")
bine = καλά
buna = καλή
αλλά η προφορά στις λέξεις αλλάζει ( τα διαφορετικά "ιωτα" και αλφα..)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.