Πώς τα Ρουμανικά Πανεπιστήμια κερδίζουν τους Ευρωπαίους φοιτητές εν μέσω κρίσης;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

GlobalEdu.gr

Νεοφερμένος

Ο Γιώργος Παπαδάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 72 μηνύματα.
Η Ρουμανία βγαίνει κερδισμένη από την κρίση ποικιλοτρόπως.

1. Το χαμηλό κόστος διαβίωσης και σπουδών που παρατηρείται εκεί, αξιοπρόσεκτα μικρότερο από το αντίστοιχο που παρατηρείται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, λειτουργεί προς το συμφέρον της. Είναι αυτονόητο ότι πολλοί φοιτητές επιλέγουν τη φτηνότερη χώρα, ειδικά όταν οι χαμηλές τιμές συνοδεύονται και από σπουδές υψηλού επιπέδου (κάτι που συμβαίνει στη Ρουμανία).

2. Στη Ρουμανία προσφέρονται πολλά αγγλόφωνα και γαλλόφωνα, καθώς και κάποια γερμανόφωνα τμήματα που προσελκύουν έναν μεγάλο αριθμό φοιτητών της δυτικής Ευρώπης. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτά τα προγράμματα καλύπτουν έναν μεγάλο αριθμό επιστημονικών πεδίων, όπως είναι η ιατρική, η φαρμακευτική, οι πολυτεχνικές σπουδές, η φιλοσοφία, τα οικονομικά, η χημεία, κ.ά.

Αυτοί οι δύο παράγοντες, σε συνδυασμό με τη σχετική «κόπωση» που παρατηρείται στις χώρες που αποτελούσαν παραδοσιακούς προορισμούς για τους Ευρωπαίους φοιτητές (κυρίως Αγγλία, αλλά και Γαλλία, Γερμανία), καθιστούν τη Ρουμανία δελεαστικό και συμφέροντα προορισμό για τους απανταχού Ευρωπαίους φοιτητές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top