Πότε κάνω διαγραφή από πανεπιστήμιο για πανελλήνιες ξανά

chocolate13

Νεοφερμένο μέλος

Ο chocolate13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα, ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα, είμαι καινούργιος εδώ. Είμαι γραμμένος σε πανεπιστήμιο, τμήμα πληροφορικής.
Με λιγα λόγια, είχα τελειώσει το πρώτο έτος και χρειάστηκε να το αφήσω για μερικά χρόνια (λόγω οικονομικής δυσκολίας) και τώρα που είμαι σε καλύτερη κατάσταση αποφάσισα να ξαναδωσω πανελλήνιες για το ίδιο πανεπιστήμιο και τμήμα ωστε να ξεκινήσω από την αρχή (γιατί υπερβαίνω το ν+2 όριο).
Έχω μιλήσει με το λύκειο που θα δώσω, ολα οκ με το κομμάτι αυτό.

Η ερώτηση μου είναι, μπορώ να κάνω διαγραφή τελευταία στιγμή?
Τελευταία στιγμή εννοώ άνοιξη προς το καλοκαίρι πριν τις πανελλήνιες.
Ή θα πρέπει να διαγραφτώ τώρα πριν κάνω αίτηση?
Υπάρχει κάποιος νόμος ή κάτι που πρέπει να ξέρω για την διαδικασία?
Ευχαριστώ.

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 503 μηνύματα.
Διαγραφεσαι μολις περασεις σε αλλο πανεπιστημιο γενικα. Δεν χρειαζεται να κανεις καποια αιτηση εσυ. Επισης οταν με το καλο ξαναπερασεις σου αναγνωριζονται ολα τα μαθηματα που περασες τοτε την πρωτη φορα.

chocolate13

Νεοφερμένο μέλος

Ο chocolate13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Διαγραφεσαι μολις περασεις σε αλλο πανεπιστημιο γενικα. Δεν χρειαζεται να κανεις καποια αιτηση εσυ. Επισης οταν με το καλο ξαναπερασεις σου αναγνωριζονται ολα τα μαθηματα που περασες τοτε την πρωτη φορα.
Πρώτη φορά ακούω αυτό με τα μαθήματα. Αν ισχύει θα με βοηθήσει πολύ. Θα το ρωτήσω στην γραμματεία, ευχαριστώ πολύ!
Πέρα από τα μαθήματα, η χρονιά φοίτησης μου θα ειναι 0 όταν ξαναμπώ έτσι? Γιατί όλο μου το πρόβλημα για το οποίο αποφάσισα να δωσω ξανα πανελληνιες είναι η υπέρβαση χρονών φοίτησης.

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 503 μηνύματα.
Πρώτη φορά ακούω αυτό με τα μαθήματα. Αν ισχύει θα με βοηθήσει πολύ. Θα το ρωτήσω στην γραμματεία, ευχαριστώ πολύ!
Πέρα από τα μαθήματα, η χρονιά φοίτησης μου θα ειναι 0 όταν ξαναμπώ έτσι? Γιατί όλο μου το πρόβλημα για το οποίο αποφάσισα να δωσω ξανα πανελληνιες είναι η υπέρβαση χρονών φοίτησης.
Ναι θα εισαι απο το μηδεν. Αυτο με τα μαθηματα ισχυει και λογικο σιγα μην σε βαλουν να τα ξαναδωσεις!

Leo komm

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Leo komm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 178 μηνύματα.
Νομίζω πως αν έχεις διαγραφεί και ξαναπερασεις στην ίδια σχολή ΔΕΝ σου αναγνωριζεται κανένα μάθημα.
Και έχω την εντύπωση πως από φετος ΔΕΝ μπορεις και να δηλώσεις την ίδια σχολή…

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις την γραμματεία της σχολής σου

chocolate13

Νεοφερμένο μέλος

Νομίζω πως αν έχεις διαγραφεί και ξαναπερασεις στην ίδια σχολή ΔΕΝ σου αναγνωριζεται κανένα μάθημα.
Και έχω την εντύπωση πως από φετος ΔΕΝ μπορεις και να δηλώσεις την ίδια σχολή…

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις την γραμματεία της σχολής σου
Σήμερα πήρα τηλ. και ρώτησα στην γραμματεία. Τους εξήγησα την κατάσταση μου αλλά δεν μου είπαν κάτι σχετικά με το να μην μπορώ να ξαναγράφω στην ίδια σχολή. Μου είπαν δεν χρειάζεται να κάνω κάτι και όταν έρθει η ώρα μετά τις εξετάσεις θα τα κάνουν αυτοί. Αλλά σίγουρα θα τους ξανα ενοχλήσω όταν έρθει η ώρα.

Όσο για την αναγνώριση των μαθημάτων, μου είπε οτι ναι γίνεται. Τουλάχιστον για εμένα που εχω περάσει μόνο 1 ετος, κάτι θα γίνει. Θα μιλήσω μαζί τους τον Σεπτέμβριο μετά που θα περάσω.

Είπες συγκεκριμένα από φέτος!? Αν δεν σου είναι κόπος, μπορείς να μου πεις που το έχεις ακούσει ή αν το διάβασες κάπου?
Αλλά από όσο κατάλαβα αυτο που μου είπες αν ισχύει θα είναι όταν κάνω το μηχανογραφικό.
Υποθέτω αν διαγραφτώ πιο μπροστά δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.

Τελευταία επεξεργασία:

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.377 μηνύματα.
Σήμερα πήρα τηλ. και ρώτησα στην γραμματεία. Τους εξήγησα την κατάσταση μου αλλά δεν μου είπαν κάτι σχετικά με το να μην μπορώ να ξαναγράφω στην ίδια σχολή. Μου είπαν δεν χρειάζεται να κάνω κάτι και όταν έρθει η ώρα μετά τις εξετάσεις θα τα κάνουν αυτοί. Αλλά σίγουρα θα τους ξανα ενοχλήσω όταν έρθει η ώρα.

Όσο για την αναγνώριση των μαθημάτων, μου είπε οτι ναι γίνεται. Τουλάχιστον για εμένα που εχω περάσει μόνο 1 ετος, κάτι θα γίνει. Θα μιλήσω μαζί τους τον Σεπτέμβριο μετά που θα περάσω.

Είπες συγκεκριμένα από φέτος!? Αν δεν σου είναι κόπος, μπορείς να μου πεις που το έχεις ακούσει ή αν το διάβασες κάπου?
Αλλά από όσο κατάλαβα αυτο που μου είπες αν ισχύει θα είναι όταν κάνω το μηχανογραφικό.
Υποθέτω αν διαγραφτώ πιο μπροστά δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.
Λοιπον ακου να δεις ποιο ειναι το στατους συμφωνα με τα περσινα δεδομενα (αναλογα και φετος με την εγκυκλιο να βγαινει κατα τελος νοεμβρη).
Αν κανεις 10% δεν μπορεις να ξαναγραφεις σε σχολη που εισαι, αναφερεται ρητα εκει
Αν δωσεις πανελληνιες μπορεις να γραφεις σε σχολη που εισαι...δεν αναφερεται καποια απαγορευση εκει οποτε σιωπηλώς γινετε και στην πραξη ....και παιδια το εχουν κανει, οσο και παραξενο να φαινεται.
Οταν ξεγραφεσαι απο μια σχολη το φοιτητολογιο σου δεν σβηνει... εκει ειναι με ολη την ιστορια σου, αλλα ενενεργο.
Οταν ξαναγραφεσαι το ιδιο φοιτητολογιο ενεργοποιητε ...οποτε τα περασμενα μαθηματα ειναι εκει και δεν θελουν αναγνωριση.