Η χρηση pomodoro timer με εσωσε απ το καψιμο των πανελληνιων. Η εφαρμογη που χρησιμοποιω οταν θελω να διαβασω εντατικα ειναι η παρακατω, η οποια ειναι λιτη και απεριττη. Δοκιμασα διαφορες παραλλαγες χρονου και κατεληξα στο οτι η πιο αποδοτικη για μενα ειναι 50 λεπτα διαβασμα, 10 λεπτα διαλειμμα. Ανα 4 ωρες αν θυμαμαι καλα, εκανα ενα διαλειμμα 15-20 λεπτων και συνεχιζα με το ιδιο μοτιβο για αρκετες ωρες. Στα διαλειμματα κλειδωνα τον υπολογιστη, εκλεινα το βιβλιο και εβγαινα κατευθειαν εξω στη βεραντα, δεν ακουμπουσα το κινητο για κανενα λογο περαν του timer και κοιτουσα το υπερπεραν για να ξεκουρασω τα ματια και το μυαλο μου. Οταν χτυπουσε το timer, εμπαινα ξανα στο δωματιο και συνεχιζα χωρις καθηστερησεις.
Η διαφορα στην αποδοση μου σε συγκριση με το σερι διαβασμα μεχρι να εξαντληθω, το οποιο εκανα πριν ανακαλυψω τη μεθοδο pomodoro, ηταν τεραστια. Πριν οταν εκλεινα κανα 2-3 ωρες συνεχομενες, ενιωθα κομματια τελειως και δε μπορουσα να αποδωσω αλλο, πιεζα τον εαυτο μου αλλα δεν... ενω με τη μεθοδο αυτη εβγαζα 10ωρα μελετης ανετα.
Μινιμαλιστικός χρονοδιακόπτης εστίασης για βαθιά εργασία και μελέτη | pomodoro και παρακολούθηση χρόνου
play.google.com
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 28 Μαρτίου 2022
Αυτοι ομως δεν εχουν κενα απο προηγουμενα ετη να καλυψουν, βαδιζουν εκ του ασφαλους, αρα ειναι παιχνιδακι οι πανελληνιες για καποιον που ειναι στην ουσια αυτο που λεμε φυτο...