Θα σου μιλήσω ως κάποιος που έβγαλε το Μαθηματικό Ιωαννίνων σε 4,5 χρόνια ακριβώς.
Μερικά τιπς από αυτά που έκανα εγώ:
- Δίνεις μάθημα κάθε εξεταστική. ΔΕΝ παρατάς εξεταστικές λέγοντας "εεε δεν είμαι επαρκώς προετοιμασμένος, ας μην δώσω".
- Βαθμός μεγαλύτερος του 5 = 10. Εννοείται πως δεν βάζουμε ρήτρες ποτέ.
- ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. Τα βιβλία δεν μού χρησίμευσαν ποτέ. Βρες από παλιούς φοιτητές και ΜΑΘΕ τες, ακόμη και παπαγαλία.
- ΘΕΜΑΤΑ.
- Ποτέ δεν θα είσαι έτοιμος να δώσεις μάθημα. Η ύλη είναι αμέτρητη. Το δέχεσαι και πηγαίνεις δίνεις, δίνοντας ό,τι έχεις.
- Μάλλον τα εργαστήρια είναι πιο εύκολα από τα καθαρά θεωρητικά μαθήματα. Χρησιμοποίησέ το όταν έρθει η ώρα για να διαλέξεις μάθημα επιλογής.
- Δίνεις μέχρι να περάσεις. Δεν τα παρατάς. Τέτοιου είδους σχολές είναι mind game.
- Πάρε επάρκεια καθώς τα μαθήματα μετράνε σαν κανονικά, υποκαθιστώντας κάποιο πιο δύσκολο. Στο Μαθηματικό Ιωαννίνων μάς επέτρεπαν ένα μάθημα ψυχολογίας και ένα μάθημα παιδαγωγικών.
- Να διαβάζεις με ένα "πρόγραμμα". Καλό θα ήταν 3-4 την εβδομάδα. Παρακολουθήσεις δεν είναι απολύτως απαραίτητες. Εγώ για 2.5 χρόνια δούλευα και ανέβαινα μόνο για να δώσω.
- Μίλα με καθηγητές. Οι περισσότεροι είναι ευέλικτοι και κατανοητικοί.
- Άντεξε. Τέτοιου είδους σχολές είναι μόνο πόνος, δυστυχώς.