Πτυχιούχος Ψυχολογίας - μεταπτυχιακό ή μετεκπαίδευση;

iwsmm

Νεοφερμένος

Η iwsmm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Έχω τελειώσει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Κρήτης ,και μόλις τελειώσα μεταπτυχιακό Κλινικής νευροψυχολογίας (σε κολλέγιο).
Σκέφτομαι το επόμενο μου βήμα και θα ήθελα και άλλες απόψεις,
είμαι ανάμεσα στο να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην ψυχοθεραπεία ή στο να επιχειρήσω να κάνω ένα δεύτερο μεταπτυχιακό (σε δημόσιο πανεπιστήμιο αυτή τη φορά).
Από τη μία η μετεκπαίδευση είναι σημαντική και σίγουρα στα 3-4 χρόνια αναπτύσσεσαι ως επαγγελματίας ψυχολόγος, από την άλλη σκεφτομαι ότι με το δεύτερο μεταπτυχιακό αποκτάς περισσότερη εξειδίκευση και δίνεις λιγότερα χρήματα και χρόνο.
Μακάρι να μπορούσα να κάνω και τα δύο αλλά δεν είναι εφικτό.
Ποια είναι η άποψη/οι εμπειρίες σας;
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Γεια σου!

Μετεκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία να κάνεις (η οποία διαρκεί χρόνια), και όχι άλλο μεταπτυχιακό. Στο δημόσιο το μεταπτυχιακό θα δώσει περισσότερα μόρια, στον ιδιωτικό τομέα η μετεκπαίδευση θα είναι πιο χρήσιμη και για εσένα και γενικότερα στην επαγγελματική σου πορεία.

Ψυχολόγος δεν γίνεσαι με 3, 4, 5 χρόνια σπουδών. Σε καμία των περιπτώσεων. Διαρκώς βελτιώνεσαι και προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος. Πλήρως καταρτισμένος δεν θα είσαι ποτέ. Ποτέ, επίσης, δεν θα είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις σε όλες τις περιπτώσεις. Με τα χρόνια και την πρακτική, σιγά σιγά συνηθίζει και το μάτι σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών, αν και κάθε περίπτωση είναι μοναδική, ωστόσο, γίνεσαι καλύτερος χρόνο με χρόνο.
 
Top