Πτυχιακές και Αλγόριθμοι

nimbus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nimbus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 272 μηνύματα.
Λογοτεχνικός ο τίτλος σήμερα. :clapping:
Καταρχάς, καλή χρονιά σε όλους! Ήθελα να ρωτήσω κάτι περί πτυχιακής (βλέπετε που σπουδάζω δεξιά). Στη σχολή μου (λογικά δεν πάει έτσι παντού) ο κάθε φοιτητής, μετά την ανακοίνωση των θεμάτων πτυχιακής, ταξινομεί τους καθηγητές που τον ενδιάφερουν κατά σειρά προτεραιότητας σε ένα excel. Επιλέγουμε καθηγητή και όχι θέμα, τα οποία μοιράζονται λίγο πολύ τυχαία ανάλογα ποιον πετύχεις. Ο προέδρος του τμήματος μου είπε ότι δεν γίνεται "μηχανική" επιλογή, αλλά ότι με βάση τις επιλογές των φοιτητών μπαίνουν τα δεδομένα σε έναν ειδικά κατασκευασμένο αλγόριθμο και μοιράζονται έτσι οι φοιτητές (μου είπε κιόλας ότι δεν ασχολείται αυτός με αυτή τη διαδικασία αλλά άλλοι; τέλοσπάντων...) στους αντίστοιχους καθηγητές. Τώρα ρωτάω εγώ: πώς γίνεται αυτό δίκαια και τι στο καλό κάνει αυτός ο αλγόριθμος; Πάει ανάλογα με το ποιος έκανε αίτηση πρώτος; Με τον βαθμό; Μου φαίνεται περιέργο να είναι απλά τυχαία με βάση δημοτικότητας καθηγητή δεδομένου ότι ένας καθηγητής μου πρότεινε προσωπικά να συνεργαστώ μαζί του, αν θέλω, αλλά αν πάει έτσι πως θα το σιγουρέψει ο ίδιος καν;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

tsiobieman

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 848 μηνύματα.
Καλησπέρα, φαντάζομαι ο "αλγόριθμος" θα δουλεύει ως εξής: θα λαμβάνει όποιος ασχολείται με το εξελ υπόψιν το γενικό μέσο όρο σου και φαντάζομαι τους βαθμούς σου σε αντίστοιχα μαθήματα κατεύθυνσης που έχει ο εκάστοτε καθηγητής. Για αυτόν που σου πρότεινε συνεργασία αν ενδιαφέρεσαι και εσύ απλά βάλτον στην πρώτη θέση στο εξέλ και θα συννενοηθεί αυτός φαντάζομαι με όποιον ασχολείται με το αρχείο ώστε να κάνεις πτυχιακή μαζί του. Όντως δεν πάει έτσι παντού, μόνο σε ένα τμήμα χημείας έχω ακούσει παρόμοιο σύστημα που έχουν υποχρεωτική πτυχιακή. :)

nimbus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nimbus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 272 μηνύματα.
Ευχαριστώ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια