Λογοτεχνικός ο τίτλος σήμερα.

Καταρχάς, καλή χρονιά σε όλους! Ήθελα να ρωτήσω κάτι περί πτυχιακής (βλέπετε που σπουδάζω δεξιά). Στη σχολή μου (λογικά δεν πάει έτσι παντού) ο κάθε φοιτητής, μετά την ανακοίνωση των θεμάτων πτυχιακής, ταξινομεί τους καθηγητές που τον ενδιάφερουν κατά σειρά προτεραιότητας σε ένα excel. Επιλέγουμε καθηγητή και όχι θέμα, τα οποία μοιράζονται λίγο πολύ τυχαία ανάλογα ποιον πετύχεις. Ο προέδρος του τμήματος μου είπε ότι δεν γίνεται "μηχανική" επιλογή, αλλά ότι με βάση τις επιλογές των φοιτητών μπαίνουν τα δεδομένα σε έναν ειδικά κατασκευασμένο αλγόριθμο και μοιράζονται έτσι οι φοιτητές (μου είπε κιόλας ότι δεν ασχολείται αυτός με αυτή τη διαδικασία αλλά άλλοι; τέλοσπάντων...) στους αντίστοιχους καθηγητές. Τώρα ρωτάω εγώ: πώς γίνεται αυτό δίκαια και τι στο καλό κάνει αυτός ο αλγόριθμος; Πάει ανάλογα με το ποιος έκανε αίτηση πρώτος; Με τον βαθμό; Μου φαίνεται περιέργο να είναι απλά τυχαία με βάση δημοτικότητας καθηγητή δεδομένου ότι ένας καθηγητής μου πρότεινε προσωπικά να συνεργαστώ μαζί του, αν θέλω, αλλά αν πάει έτσι πως θα το σιγουρέψει ο ίδιος καν;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!