Πρώτοι των πρώτων 2017

fockos

Well-known member

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,854 μηνύματα.
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν και φανερώθηκαν σιγά σιγά στις τηλεοράσεις και φυλλάδες οι πρώτοι των πρώτων

Πάτρα-Πανελλαδικές: Οι πρώτοι των πρώτων μιλούν στο pelop.gr για την επιτυχία τους (Φωτο)Από τους κορυφαίους πανελλαδικά, ήταν ο τελειόφοιτος του 3ου ΓΕΛ Πατρών Πέτρος Λάζαρης, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 19.600 μόρια, αφού έγραψε 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18 στην Γλώσσα. Με αυτή την επίδοσή του ο Πέτρος Λάζαρης θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει όποια κορυφαία σχολή θέλει και όπως δήλωσε και ο ίδιος, η δουλειά που χρειάστηκε να κάνει, ήταν καθημερινή, με μεθοδικότητα και υπομονή. Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους καθηγητές του στο σχολείο ΚΑΙ στο φροντιστήριο, όπως και την οικογένειά του.
Ο Βασίλης Σπυρόπουλος είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Καστριτσίου και γιός του γνωστού καθηγητή πνευμονολογίας στο ΠΓΝΠ και εικαστικού Κώστα Σπυρόπουλου. Έδωσε εξετάσεις φέτος για δεύτερη φορά και απέσπασε 19.205 μόρια. Όπως δήλωσε στην "Π", με αυτή την βαθμολογία θα δηλώσει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο ίδιος είπε στην "Π": "Δεν θα πω τα συνηθισμένα που έχουν να κάνουν με τις πολλές εργατοώρες διαβάσματος. Θα πω μόνο ότι το Α και το Ω είναι η καλή ψυχολογία. Αν ζεις σε έναν χώρο και έχεις υποστήριξη, με την πάροδο του χρόνου οικειοποιείσαι αυτό τον στόχο και τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα υπέρ σου".
Ο Θαλής Ασημακόπουλος, τελειόφοιτος του 7ου Λυκείου Πατρών συγκέντρωσε 19.606 μόρια. «Η επιθυμία μου είναι η Ιατρική Αθήνας. Η χρονιά ήταν δύσκολη σε σχέση με τις προηγούμενες. Τα κατάφερα με πρόγραμμα και θυσίες. Χωρίς υπερβολές όλα είναι εφικτά. Το διάβασμα με σύστημα έπαιξε ρόλο, όμως το μεγαλύτερο έπαιξε το οικογενειακό μου περιβάλλον που με στήριξε θερμά. Η ψυχολογία είναι σημαντική σε αυτή την τάξη και ειδικά στην τελευταία περίοδο. Το αποτέλεσμα είναι απότοκο πολλών παραγόντων. Στερήθηκα τις βόλτες και τα ξενύχτια, όμως αυτά έρχονται. Νομίζω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν».
Η Κατερίνα Παΐσιου με 19.300 μόρια, είναι τελειόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου Λάγκουρα. «Δεν έχω αποφασίσει τη σχολή που θα φοιτήσω. Με ενδιαφέρουν τα ιατρικά επαγγέλματα και αυτός ήταν ο κλάδος που επέλεξα. Στοχεύω να μείνω στην Πάτρα και περνάω σε όλες τις σχολές της κατεύθυνσης αυτής. Η χρονιά ήταν δύσκολη και χρειάστηκε να θυσιάσω κάποια πράγματα για να διαβάσω. Με πρόγραμμα και οργανωμένο διάβασμα, τα κατάφερα. Έκανα βόλεϊ και από τα μέσα της χρονιάς σταμάτησα για να ρίξω το βάρος στο διάβασμα.»
Η Ευαγγελία Παπαϊωάννου τελειόφοιτη του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών συγκέντρωσε 19.128 μόρια. "Στόχος μου είναι η Ιατρική. Η επιτυχία δεν ήταν εύκολη, απαιτούσε προγραμματισμό και διάβασμα σε όλο το Λύκειο. Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο και η στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον και φίλους. Τα Σαββατοκύριακα διάβαζα αρκετά, τις καθημερινές 2 με 3 ώρες. Παίζει ρόλο και το στοχευμένο διάβασμα. Κάτι που στερήθηκα ήταν ότι κάποια πράγματα αναγκάστηκα να τα κάνω πέρα. Περισσότερο εκείνα που στερήθηκα ήταν τα χόμπυ μου».
Η Γιώτα Δανελλάτου είναι τελειόφοιτη του 5ου ΓΕΛ Πατρών με βαθμολογία 19.033 μόρια. «Με συστηματικό και αρκετό διάβασμα τα κατάφερα. Θέλω να μπω στην Ιατρική Πάτρας, όμως δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρω, όλα θα εξαρτηθούν από τις βάσεις και πού θα κυμανθούν. Πρέπει να σας πω ότι είχα μεγάλη στήριξη από την οικογένειά μου, τους γονείς μου και τους καθηγητές μου στην επιτυχία μου. Χρειάστηκε αρκετός κόπος για να τα καταφέρω, αλλά ανταμείφθηκα. Στερήθηκα πράγματα αλλά τώρα έχω όλο τον καιρό για να τα απολαύσω. Εκείνο που μου έλειψε ήταν βόλτα με τους φίλους μου.»
https://www.pelop.gr/?page=article&DocID=380580

 

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Global Health and Disaster Medicine και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 12,471 μηνύματα.
Φέτος βλέπω δεν έχουμε δηλώσεις "και έβγαινα κάθε βδομάδα, και διάβαζα και όλα τα προλάβαινα", αντίθετα όλοι λένε ότι στερήθηκαν πράγματα για να χτυπήσουν τους βαθμούς που χτύπησαν. Σαν να έγινε λίγο πιο ρεαλιστική η προσέγγιση, μ' άρεσε αυτό.
 

Νίκοs

Active member

Ο Νίκοs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 109 μηνύματα.
Ελπίζω να τα πάμε όσο καλά όσο τα πήγαν και αυτοί ♡ :P Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!
 

Volkswagen Fan

Well-known member

Ο Mein Name ist Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών , Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου (Αθήνα) και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,756 μηνύματα.
Σε εμάς ο πρώτος έβγαλε 18.050 μόρια και έβγαλε απολυτήριο 19 αντίθετα ο σημαιοφόρος μας που έβγαλε 19.9/10 απολυτήριο έβγαλε 15.100 μόρια, ποσό ψεύτικοι τελικά είναι οι βαθμοί του σχολείου.
Μπράβο στα παιδιά τους εύχομαι τα καλύτερα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

sofia10

New member

Η αυτο το ξερω μονο εγω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
παντως εμας ο πρωτος του σχολειου εβγαλε 18.820 , και ηταν και σημαιοφορος..ο περσινος σημαιοφορος ειχε την δευτερη υψηλοτερη βαθμολογια στο σχολειο μου 19.3κατι στις πανελ. ομως υπηρξαν αρκετα παιδια με 18800+ τα οποια δεν ειχαν τους τρομερους βαθμους ποτε στο σχολειο..νομιζω πως στην γ λυκειου απλα βαζεις πανω απόλα τις πανελληνιες και με το σχολειο οτι γινει...
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,377 μηνύματα.
Όλοι οι "άριστοι" Ιατρική θα επιλέξουν φέτος? Δεν έχουμε κάποιον με 19+ που να δηλώσει Φυσικομαθηματικά, να το παίξουμε σαν είδηση?
 

Volkswagen Fan

Well-known member

Ο Mein Name ist Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών , Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου (Αθήνα) και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,756 μηνύματα.
Στο σχολείο μου είναι το αντίθετο οι σημαιοφόροι το πολύ 15.500 πέρσι πάλι η σημαιοφόρος μας που είχε 19.7 έβγαλε 14.500.
 

sofia10

New member

Η αυτο το ξερω μονο εγω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
Όλοι οι "άριστοι" Ιατρική θα επιλέξουν φέτος? Δεν έχουμε κάποιον με 19+ που να δηλώσει Φυσικομαθηματικά, να το παίξουμε σαν είδηση?
και βεβαια εχουμε το παιδι που εστειλα απο πανω ! 19820 θα βαλει ναυπηγους!
 

gaspar

Well-known member

Ο gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,384 μηνύματα.
''Η αριστεία είναι ρετσινιά''
Α.Μπαλτάς.. υπουργός παιδείας

''Η καριέρα είναι χολέρα''
Ν.Καρανίκας.. σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού
 

Fast

Well-known member

Ο Θεόδωρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,724 μηνύματα.
Φέτος βλέπω δεν έχουμε δηλώσεις "και έβγαινα κάθε βδομάδα, και διάβαζα και όλα τα προλάβαινα", αντίθετα όλοι λένε ότι στερήθηκαν πράγματα για να χτυπήσουν τους βαθμούς που χτύπησαν. Σαν να έγινε λίγο πιο ρεαλιστική η προσέγγιση, μ' άρεσε αυτό.
Μήπως επειδή πλέον ξέρουν ότι θα φάνε δούλεμα επειδή δεν θα τους πιστέψει κανείς;
 

D.a.i.s.y

Member

Η D.a.i.s.y αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) . Έχει γράψει 32 μηνύματα.
Πάντως ειλικρινά μπράβο στα παιδιά. Εγώ θαυμάζω που όλα αποφοίτησαν από δημόσια λύκεια που ως γνωστόν έχουν τα προβλήματά τους και έθεσαν τόσο υψηλούς στόχους και τους πέτυχαν. Με δυσαρεστεί να βλέπω στις ειδήσεις τους ''πρώτους των πρώτων'' που φοιτούν από μικροί σε γνωστά ιδιωτικά πανεπιστήμια ή αυτούς που βγάζουν για προβολή τα φροντιστήρια. Χτες έβλεπα χαρακτηριστικά ένα παιδί που είχε συγκεντρώσει βαθμολογία περίπου 19.000 και λίγο λιγότερο και φαίνονταν ξεκάθαρα από πίσω τα βοηθήματα από γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων
 

Stickerbush

New member

Ο Πεισματάρης Γορίλας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 821 μηνύματα.
Κλασικά κάθε χρόνο. Θα διαφημίσουμε λίγο Μαντουλίδη και Ανατόλια, κανένα φροντηστήριο, για τη καλή προετοιμασία ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των "πολυπόθητων", "περιζήτητων", ιατρικών σχολών.

Ίσως λειτουργώ εντελώς άδικα και με μνησικακία αλλά με ενοχλούν απείρως αυτά τα άρθρα και οι μαθητές που παραθέτουν δηλώσεις σε μέσα όπως το Πρώτο Θέμα. Κι εις ανώτερα παιδιά! Ιατρική και ΗΜΜΥ όμως, μη πάνε χαμένα τα μόρια.

Γιατί είναι είδηση, και μεγάλη διάκριση, η υψηλή βαθμολογία στον διαγωνισμό αυτόν.
 

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,332 μηνύματα.
Ο Σπύρος Ζαφείρης, με 19.138 μόρια, κατάφερε να εισαχθεί 3ος στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανικών του ΕΜΠ.

«Δεν περίμενα να πάω πάνω από 19.000 μόρια. Περίμενα όμως να πιάσω τη σχολή που ήθελα επειδή η προετοιμασία ήταν πολύ καλή», τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων και πρόσθεσε ότι «ήμουν σίγουρος ότι δεν θα αποτύχω εάν παρέμενα χαλαρός και δεν αγχωνόμουν. Η έλλειψη άγχους δίνει τους καλούς βαθμούς κι αυτό πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι δίνουν εξετάσεις».

Το άλλο μυστικό της επιτυχίας, σύμφωνα με τον Σπύρο, είναι να ψάχνεις τις σχολές που σου αρέσουν. «Εγώ είχα επιλέξει πέντε σχολές που μου άρεσαν όλες πάρα πολύ. Η βάση στην τελευταία από αυτές ήταν 12.000 μόρια. Θα ήμουν ικανοποιημένος αν πέρναγα ακόμη κι εκεί κι αυτό μου επέτρεψε να πάω χαλαρός στις εξετάσεις. Το τρίτο που χρειάζεται είναι πολλά διαγωνίσματα, ώστε να αποκτήσεις εμπειρία», τονίζει.
Mπράβο στο παιδί αν και καλύτερα να διάλεγε Μηχανολόγων Μηχανικών που σου δίνει ευρύτερες γνώσεις.
Ο Παναγιώτης Μερτζάνης, με 19.068, κατάφερε να μπει 2ος στη Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και όπως λέει: «Ήξερα ότι θα περάσω στη σχολή που θέλω, αλλά πάντως δεν περίμενα αυτήν την επίδοση. Στα μαθηματικά έγραψα 19,5» (σσ: σχεδόν το 84% έγραψε κάτω από τη βάση).

«Νομίζω ότι πήγα τόσο καλά επειδή μου αρέσουν πολύ τα μαθηματικά και έδωσα όλο μου το βάρος σε αυτό το μάθημα, λόγω του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας. Νομίζω ότι πολλοί υποψήφιοι δεν πήγαν καλά σε αυτό το μάθημα επειδή τα θέματα ήταν πολλά φέτος και απαιτούσαν και γνώσεις από άλλες χρονιές», επισημαίνει και προσθέτει: «Διάβαζα ένα τρίωρο την ημέρα και έκανα και άλλες δραστηριότητες. Αυτό που θα έλεγα στα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου είναι να προσπαθήσουν πολύ για να πετύχουν τον στόχο τους αλλά χωρίς άγχος».
Mπράβο στο παιδί δύσκολος τομέα τα οικονομικά αλλά μπορεί να τα καταφέρει.

Βάσεις 2017: Η πρώτη των πρώτων αποκαλύπτεται – Σάρωσε η Ελευθερία Βλάχου...
Ο Νίκος Κουβάτσος, με 19.134 εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και λέει: «Ήξερα ότι θα περάσω σε αυτή τη σχολή χωρίς να έχω αγωνία για την επίδοση. Στις πανελλήνιες εξετάσεις μπορείς να πετύχεις είτε είσαι καλός μαθητής σε όλη σου τη μαθητική ζωή είτε «γκαζώσεις» τα δυο τελευταία χρόνια. Εάν όμως έχεις μεράκι και διαβάζεις δεν χρειάζεται να δώσεις όλες τις δυνάμεις σου στο τέλος».

Από αυτή την άποψη είναι σημαντικό να είσαι καλός μαθητής σε όλες τις τάξεις, λέει ο Νίκος και προσθέτει ότι «είναι σημαντικό επίσης να προσέχεις τον ύπνο σου και το φαγητό σου – δεν είναι καλό να κοιμάσαι υπερβολικά αργά. Θα έλεγα, τέλος, ότι δεν έχει τόση σημασία το φροντιστήριο όσο η προσπάθεια που κάνεις εσύ ο ίδιος και φυσικά η στήριξη που έχεις από την οικογένειά σου».
Μπράβο στο παιδί αλλά τα σχόλια του είναι άκυρα. Μόνο με φαί και ύπνο δεν παίρνεις πάνω από 19000 μόρια και έπρεπε να δείξει και σεβασμό στους καθηγητές του φροντιστήριου του.

Πρώτος στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατετάγη ο μαθητής του 32ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Παράσογλου, ο οποίος, αν και πέρασε και στη Νομική Κομοτηνής, δεν θα μπορέσει να πάει λόγω οικονομικών δυσκολιών.
«Η πρώτη μου επιλογή ήταν η Νομική, αλλά η οικονομική στενότητα της οικογένειας, δε μου δίνει τη δυνατότητα να μεταβώ στην Κομοτηνή για σπουδές. Ο πατέρας μου είναι εργάτης, σε εταιρία με γυαλικά και η μητέρα μου καθηγήτρια φυσικής, oπότε θα σπουδάσω στο ΑΠΘ, με στόχο να κυνηγήσω και το μεγάλο μου όνειρο που είναι το διπλωματικό σώμα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Παράσογλου, ο οποίος μάλιστα πλέκει το εγκώμιο των καθηγητών του στο Γενικό Λύκειο.

«Στο λύκειο είχα αξιόλογους καθηγητές οι οποίοι με βοήθησαν πολύ στην προσπάθειά μου και μόνο την τελευταία χρόνια πήγα σε φροντιστήριο» εξηγεί ο νεαρός, ο οποίος αγαπά πολύ το κολύμπι και είναι αθλητής κολύμβησης στον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.
Μπράβο στο παιδί αλλά δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Θες νομική πήγαινε νομική. Αν δεν μπορεί να σε βοηθήσει η οικογένεια σου βρες μια δουλειά.

Το… δίλημμα

Με μεθοδικότητα στο διάβασμα κατέκτησε την πρωτιά στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ ο Παναγιώτης Μυστακίδης, μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια.
Παράλληλα, έγινε δεκτός και στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, στα πεδία των Μαθηματικών, των Φυσικών Επιστημών και της Μηχανολογίας.

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα πού θα πάω, καθώς και τα δύο πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά. Αυτό που κυρίως θέλω είναι να ασχοληθώ με την έρευνα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεαρός αριστούχος, ο οποίος από μικρός είχε αποσπάσει διακρίσεις στα μαθηματικά και τη φυσική.
Mπράβο στο παιδί με διακρίσεις σε μαθηματικές ολυμπιάδες μπορεί να ασχοληθεί και να πετύχει στην έρευνα.
Προτιμά να… μπαρκάρει

Με 19.025 μόρια ο πρώτος των αποφοίτων του ΕΠΑΛ Βροντάδου Χίου μπορούσε να πάει σε όποια σχολή ήθελε.
Η ναυτική παράδοση του τόπου του, μαζί με τη σιγουριά της επαγγελματικής αποκατάστασης, αλλά προπάντων την αγάπη του για τη θάλασσα, τον έκαναν να διαλέξει την «χαμηλών βαθμολογικών απαιτήσεων» σχολή Αξιωματικών Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Ο λόγος για τον Μάρκο Μούνδρο, που σήμερα δηλώνει περήφανος για το ότι έκανε πράξη ένα παιδικό του όνειρο. Να μπαρκάρει…

«Από μικρός, από το γυμνάσιο ακόμα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ήξερα πως ήθελα να γίνω αξιωματικός στα καράβια. Αυτό σε συνδυασμό με την κατάσταση της ανεργίας και της ανασφάλειας στα άλλα επαγγέλματα με έκαναν μα αποφασίσω να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου. Ξέρω πως είναι δύσκολη η δουλειά του ναυτικού, αλλά τι δεν είναι δύσκολο στις μέρες μας πια;».

Όσον αφορά στα 19.025 μόριά του, ο Μάρκος Μούνδρος λέει πως «η προετοιμασία ξεκίνησε από το περσινό καλοκαίρι, πλην όμως δεν στερήθηκε πράγματα. Είχε πρόγραμμα και δεν ζορίστηκε». «Ακόμα και τα μαθήματα βαρύτητας μου άρεσαν κι έτσι είχα όρεξη να διαβάσω» καταλήγει.
Μπράβο αλλά σε λίγο θα βαρά το κεφάλι του στο τοίχο :p
Από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου στη Ιατρική Πατρών

Όταν πριν από τρία χρόνια, η Ελένη Παυλή περνούσε το κατώφλι του 2ο Επαγγελματικού Λυκείου, στον Πύργο, δεν φανταζόταν ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα την έφερναν στο κατώφλι ενός ΑΕΙ και μάλιστα σε μια Σχολή υψηλών απαιτήσεων, όπως η Ιατρική.

Με πείσμα, επιμονή και με τη στήριξη των καθηγητών της, η Ελένη Παυλή κατάφερε να συγκεντρώσει 19.205 μόρια και χάρη σε μια φετινή νομοθετική ρύθμιση που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές των ΕΠΑΛ να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις αποκαλούμενες πρωτοκλασάτες πανεπιστημιακές σχολές, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Πατρών, καταλαμβάνοντας την πρώτη από τις δύο θέσεις που προβλέπονται για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων.

«Ήταν μια ευκαιρία ζωής αυτό που συνέβη», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νεαρή -φοιτήτρια πλέον- και εξηγεί πως προτού ανοίξει ο δρόμος για την Ιατρική, στόχευε στην εισαγωγή σε κάποιο ΤΕΙ Μαιευτικής ή Νοσηλευτικής. «Είχα στο μυαλό μου ότι θα ασχοληθώ με τον τομέα Υγείας, αλλά τότε, λόγω του ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα εισαγωγής στην Ιατρική, σκεφτόμουν κάποιο ΤΕΙ Μαιευτικής ή Νοσηλευτικής», εξηγεί.

Την ευκαιρία που της δόθηκε, η νεαρή Ελένη δεν την άφησε να πάει χαμένη. «Έβαλα τα δυνατά μου για να πετύχω γιατί πιστεύω πως μπορώ να εκπληρώσω πολλούς στόχους μέσα από αυτή τη Σχολή που έχω επιλέξει», τονίζει.

Εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στο επαγγελματικό λύκειο, σημειώνει πως «τα ΕΠΑΛ δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά σε ό,τι αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση στο μέλλον», ενώ και οι συνθήκες «από άποψη μαθημάτων, είναι ευκολότερες σε σχέση με τα γενικά λύκεια».

Για να πετύχει το στόχο της, εκτός από την πολύ σκληρή προσωπική δουλειά που χρειάστηκε να καταβάλλει, είχε την αμέριστη συμπαράσταση των καθηγητών της στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, όπου φοιτούσε, αλλά και των καθηγητών της στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

«Οι καθηγητές μου και στο σχολείο και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, που έκανα κάποια μαθήματα τα απογεύματα, με βοήθησαν πάρα πολύ και χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω και να φτάσω τόσο ψηλά», υπογραμμίζει.

Μένοντας με τη μητέρα και τα άλλα τέσσερα αδέλφια της, λόγω του χωρισμού των γονέων της, η Ελένη Παυλή έθεσε ψηλά τον πήχυ για τον εαυτό της, ελπίζοντας να ανοίξει τον δρόμο και για τα υπόλοιπα, μικρότερα σε ηλικία, παιδιά της οικογένειας. «Ελπίζω πως θα με ακολουθήσουν και θα έχουν κι αυτή μια ευκαιρία ζωής, όπως αυτή που δόθηκε σε μένα», σημειώνει.
Mπράβο της. Ακόμα και στα ΕΠΑΛ 19000 δεν συγκεντρώνεις εύκολα


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[/quote]
https://www.newsit.gr/ellada/vaseis-2017-sygkinitikes-istories-ton-aristouxon-kai-mystiko-tis-epityxias/2194260/
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top