Πρόσκληση ομιλητή στο σχολείο

Italian dream...

Well-known member

Η Italian dream... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 1,660 μηνύματα.
Γεια σας παιδιά! :hello: Μία ερώτηση...
Στα πλαίσια της Μαθηματικής Εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, ήθελα να πείσω την καθηγήτριά μου να κάνουμε σαν σχολείο (Λύκειο) μία παρουσίαση ή έστω να πάμε να παρακολουθήσουμε μία διάλεξη που θα προκαλούσε ενδιαφέρον (υπάρχουν πάρα πολύ ωραία πράγματα), όμως αρνήθηκε έμμεσα. Μου μπήκε στο μυαλό λοιπόν, αφού δεν μπορούμε να πάμε στη μαθηματική εβδομάδα, να τη φέρουμε εδώ! Θα ήθελα να καλέσουμε στο σχολείο τον Τεύκρο Μιχαηλίδη (μαθηματικό, συγγραφέα μαθηματικής λογοτεχνίας) του οποίου είμαι φαν, που είναι εξαιρετικός ομιλητής, εξαιρετικός μαθηματικός και ξέρω πως θα ενέπνεε πάρα πολλούς από όσους θα τον παρακολουθούσαν, και ξέρω πως θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εκείνο το διάστημα λόγω της μαθηματικής εβδομάδας. Όμως δεν έχω ιδέα πώς γίνονται αυτά, αν χρειάζεται άδεια από το υπουργείο or sth, αν και ποια έξοδα πρέπει να του καλύψουμε, αν γίνονται αυτά στο Λύκειο (!!!), πώς να πείσω το σχολείο... Έχει ασχοληθεί κανείς με κάτι παρόμοιο; Έχω πιθανότητες να δεχτεί το σχολείο; Ευχαριστωωω :D:D
 

xristaras9

Well-known member

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,186 μηνύματα.
Είναι παράνομο να έρχονται στο σχολείο άτομα για ομιλία πέραν των σχολικών συμβούλων που είναι προιστάμενοι και βασίζεται στην ανέκτικότητα του διευθυντή κατά πόσο θα το δεχτεί αυτό το πράγμα
 

Τάσος97

Τιμώμενο Μέλος

Ο Allostasis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Λιβαδειά (Βοιωτία). Έχει γράψει 4,070 μηνύματα.
κοιτα το σχολειο δεν ειναι πανεπιστημιο να προσκαλουμε τον καθενα (γενικα μιλωντας) να μιλησει στα παιδια. Στην τελικη το 75-90% θα αδιαφορησει τελειως για το τι θα λεει ο ομιλητης. Θα ηταν καλυτερο να συζητησεις με αλλα παιδια εαν θα ηθελαν να πανε στη μαθηματικη εβδομαδα και μετα να πατε ολοι μαζι στην καθηγητρια και να της πειτε πως θελετε να πατε (αλλα κι αυτο παρανομο δεν ειναι; )
 

panagiotists13

Well-known member

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών , Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,101 μηνύματα.
Δεν έχω ιδέα για τη διαδικασία (τα γραφειοκρατικά κτλ) ή για το κόστος,όμως σίγουρα είναι εφικτό,αρκεί να υπάρχει θέληση από το διευθυντή/τη διευθύντρια.Στη γιορτή της 17ης Νοεμβρίου στο σχολείο,πέρα από το κλασικό θεατρικό με τα ποιήματα (=ύπνος),ήταν καλεσμένη η υπεύθυνη του τμήματος μεταμοσχεύσεων του ΑΧΕΠΑ για να μας μιλήσει για τις μεταμοσχεύσεις και πόσο σημαντική είναι η δωρεά οργάνων (άσχετο θέμα,αλλά ήταν πολύ ενδιαφέρον,άξιζε τον κόπο).Επίσης ξέρω ότι λίγα χρόνια πριν στο γυμνάσιο (συστεγαζόμαστε) ήταν καλεσμένος ένας συγγραφέας που είχε περάσει χρόνια εξόριστος στη χούντα (δε θυμάμαι το όνομά του,ούτως ή άλλως εγώ ήρθα σε αυτό το σχολείο αρκετά χρόνια αργότερα,αλλά απ'ό,τι μας είπε η καθ που ήταν υπεύθυνη τότε ήταν πολύ ωραία ομιλία).Αν η μαθηματικός σου δεν έχει όρεξη να κάνει κάτι τέτοιο,απευθύνσου στο/η διευθυντή/ύντρια.Ή και σε κάποιον/α άλλον/η καθ,δεν πειράζει αν δεν είναι μαθηματικός. :)

EDIT: Κατά καιρούς έχουν έρθει ειδικοί να μας μιλήσουν για το κάπνισμα και τα ΣΜΝ,αλλά μιλήσαν σε κάθε τάξη ξεχωριστά,όχι όλο το σχολείο.
 

Italian dream...

Well-known member

Η Italian dream... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 1,660 μηνύματα.
Μα ρε παιδια στα δημοτικα δεν προσκαλουνε συνεχεια συγγραφείς (και μάλιστα το χρηματοδοτεί έμμεσα το ΕΚΕΒΙ); Εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε; :P Και στο γυμνάσιο έρχονταν διάφοροι να μιλήσουν για το AIDS, τα βιογραφικά, το κάπνισμα κλπ, οπότε γιατι να είναι παράνομο; Υπάρχει κάποια εγκύκλιος που το ορίζει αυτό;
Τάσο για τον συγκεκριμένο ομιλητή δε νομίζω, και ακριβώς γι' αυτό το λόγο θέλω να έρθει, γιατί τον έχω ακούσει και ξέρω ότι κερδίζει τους πάντες... Άλλωστε αυτό με το 75-90% ισχύει σε κάθε σχολική γιορτή/παρουσίαση και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό, δεν θα είανι όμως κέρδος ακόμη και για τα 10 παιδιά που θα το παρακολουθήσουνε;
 

fockos

Well-known member

Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,330 μηνύματα.
Λοιπόν έχεις 3 επιλογές ή να το πεις στο διευθυντή και αν δε δεχτεί στέλνει ο Διευθυντής πρόσκληση εκ μέρους το σχολείου

Δεύτερον μπορείς να ζητήσεις από το 15μελές του σχολειου οποτε θα στειλετε πρόσκληση ως μαθητές.

Η ως εκπόρσωποw της τάξης σου τον καλείς εσύ και να έρθει σε μια ώρα που συμφωνεί ο καθηγητής αυτής της ώρας (όχι απαραίτητα η μαθηματκός).
 
Τελευταία επεξεργασία:

xristaras9

Well-known member

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,186 μηνύματα.
Το εκεβι έπαψε να χρηματοδοτείται απο το κράτος απο το 2013 όσο για τους ποιητές και συγγραφείςδεν επισκέπτονταν όλα τα σχολεία αλλάμόνο τα ολοήμερα δημοτικά.Παλιότερα ο διευθυντής μας είχε πει οτι απαγορεύεται οποιαδήποτε είδους επίσκεψη ιδιωτών σε σχολεία πέρα απο ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ρυθμίζονται απο το υπουργείο (αυτά που λές για το aids και το κάπνισμα είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι του δημοσίου ή οι συγγραφείς που λές χρηματοδοτούνται απο το εκεβί και είναι συγκεκριμένος αριθμός σχολείων που μπορούν να επισκεφτούν συνήθως ολοήμερα δημοτικά).Τώρα απο εκεί και πέρα δεν ξέρω αν υπάρχει κανονιστική εγκύκλιος η το ορίζει ο διευθυντής αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να κάνεις ερώτηση στον διευθυντή σου για πιο έγκυρη απάντηση
 

[email protected]!!

Well-known member

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Δεν νομίζω οτι είναι ανεφικτο! Εμείς στο Λύκειο είχαμε μια ομάδα "ανάγνωσης" και είχαμε καλέσει μια συγγραφέα η οποία ήρθε και κάναμε μια πολύ ομορφη συζήτηση. Μπορείς να απευθυνθείς στον διευθυντή ή σε καποιο άλλο μέλος του διδακτικου προσωπικού για αυτό το θέμα. Αν μαλιστα καταφέρεις να πείσεις και το δεκαπενταμελές και δουν οι καθηγητές οτι υπάρχει ενδιαφέρον θα ειναι ακόμα καλύτερα. Γενικά πάντως νομίζω οτι εξαρτάται πιο πολύ από την όρεξη των καθηγητων! Ισως αν βρεις καμποσα "αξιόπιστα" παιδιά τα οποία έχουν πραγματικά ενδιαφέρον για αυτό το θέμα και δεν θα το κανουν για να "χασουν μάθημα" να καταφέρετε να τους πιέσετε και να το σκεφτουν σοβαρα!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top