Καλησπέρα αρχικά

Έδωσα Πανελλαδικές πριν 2 χρόνια από εσένα. Η εμπειρία μου ήταν τραυματική το λιγότερο

Πάντα είχα εξαιρετικούς βαθμούς στο σχολείο, στα φροντιστήρια κλπ. Το άγχος μου όμως ήταν αφόρητο, με συνεχείς κρίσεις πανικού

Εν τέλει έγραψα καλά -όχι όσο καλά θα περίμεναν όλοι- και πέρασα Μηχανικών Η/Υ στα Ιωάννινα. Δεν έδωσα ποτέ δεύτερη φορά, δεν το άντεχα ψυχολογικά. Ο μόνος τρόπος που κατάφερα να αντιμετωπίσω το ανυπέρβλητο άγχος μου ήταν δίνοντας μαθήματα στην εξεταστική

Δεν θεωρώ ότι θα φύγει ποτέ τελείως, αλλά πλέον βρίσκομαι στο σημείο που γράφω όσο ακριβώς έχω διαβάσει και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Η σχολή μου μου άρεσε πολύ, γιατί την διάλεξα εγώ. Χωρίς να ξέρω ακριβώς με τι θέλω να ασχοληθώ, είδα και έμαθα πολλά έως τώρα και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών, δεν άκουσα ούτε ένα μπράβο

Αν με ρωτάς αν με πειράζει αυτό, ναι ακόμα και σήμερα με πικραίνει ορισμένες φορές

Οι γονείς μου απογοητεύτηκαν τελείως, ήθελαν να περάσω Ηλεκτρολόγος στο Μετσόβειο. Εν τέλει ευτυχώς που δεν πέρασα, ορισμένα μαθήματα στους Ηλεκτρολόγους τα κάνουμε κι εμείς και είναι τα μόνα που δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Η καρδιά μου είχε μαυρίσει για πολύ καιρό μετά τα αποτελέσματα

Τα βράδια έκλαιγα όταν δεν με έβλεπε κανείς και γενικότερα η όλη συναισθηματική ένταση ήταν απίστευτη. Ακόμα και όταν πήγαμε να βρούμε σπίτι, το κλίμα ήταν χάλια. Ορισμένες φορές ούτε εγώ η ίδια δεν ξέρω πώς άντεξα. Ίσως θεωρηθεί υπερβολικό αυτό που θα πω, αλλά όσο πιο ευαίσθητος είσαι τόσο το χειρότερο για εσένα. Άσε τους συναισθηματισμούς και δες τα πράγματα καθαρά. Η σχολή που πέρασες είναι πάρα πολύ καλή, έχει πολλούς τομείς να ασχοληθείς μεταξύ των οποίων και το marketing. Με το ανάλογο μεταπτυχιακό πάλι μπορείς να ασχοληθείς με τα ναυτιλιακά, εφόσον δεις ότι ακόμη σε ενδιαφέρουν. Έχε τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά, μπορεί να ανακαλύψεις ότι σου αρέσουν πράγματα που δεν περίμενες καν. Προσπάθησε να αγνοήσεις τους γονείς σου σε αυτήν την φάση, ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι. Σε αγαπάνε και θέλουν το καλύτερο για εσένα, αλλά διαβάζοντας τη δημοσίευσή σου δυστυχώς ήρθαν στο μυαλό μου πολύ δύσκολες για εμένα στιγμές. Μην περάσεις τα ίδια με εμένα, στο λέω, δεν αξίζει.

Χαμογέλα και απόλαυσε την επιτυχία σου. Είμαι περήφανη για εσένα

Αυτό το μήνυμα είναι πολύ προσωπικό για εμένα και είναι πάνω κάτω μία κατάθεση ψυχής, αλλά επειδή καταλαβαίνω απόλυτα το πώς νιώθεις, σου λέω με βεβαιότητα ότι δεν αξίζει. Θα έρθουν πολλές επιτυχίες στη ζωή σου, μια από αυτή ήταν και η σημερινή σου! Τέλος, όπως μου αρέσει να λέω:
Μην μεγαλώσεις ποτέ
Μην γίνεις βαρετή
Μην αφήσεις ποτέ το σύστημα να σε καταβάλει