Πρόβλημα με αίτηση για μεταπτυχιακό στη Σουηδία

]ifrit[

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,451 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την αίτησή μου για κάποια μεταπτυχιακά προγράμματα στη Σουηδία και σκέφτηκα να ζητήσω την άποψή σας. Συνοπτικά, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Είμαι στο τελευταίο εξάμηνο των σπουδών μου, συγκεκριμένα η πτυχιακή μου θα παρουσιαστεί μέσα στο μήνα, η πρακτική μου γίνεται τώρα και τελειώνει 30 Μαρτίου, και τα μαθήματα τα έχω περάσει όλα.

Στη Σουηδία τα πανεπιστήμια σε δέχονται αν είσαι στο τελευταίο εξάμηνο των σπουδών σου (τουλάχιστον αυτά που με ενδιαφέρουν), με ένα χαρτί το οποίο να το πιστοποιεί και να αναφέρει τον εκτιμώμενο χρόνο απόκτησης του πτυχίου σου. Επειδή οι αιτήσεις στη Σουηδία γίνονται σε έναν κεντρικό οργανισμό, στο site του οποίου υπάρχει το παρακάτω κείμενο:

Certification from your current university
An official document stating that you are likely to be awarded the degree by the start of the Swedish programme must be submitted with your application. The document must be issued through and certified by a representative of the Academic Registrar's Office, the Examinations Office or equivalent of the institution. Certification from other staff members, such as faculty or college staff members, will not be accepted.

Το οποίο υπάρχει επίσης αυτούσιο σε όλα τα site των πανεπιστημίων. Το ζήτημα είναι ότι πήγα στη Γραμματεία για να πάρω τέτοιο χαρτί και μου αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Συγκεκριμένα μού είπαν: «Κι αν εσύ δεν πάρεις τότε πτυχίο τι θα κάνω εγώ;» λες και τους είπα να παίξουν το Πανθρακικός - Παναιτωλικός Χ2. Βλέποντας ότι δε βγαίνει άκρη, έστειλα τον επιβλέποντα καθηγητή μου (στην Ελλάδα είσαι, είπα από μέσα μου) ο οποίος αρχικά πήρε θετική απάντηση, όταν όμως ήταν να γίνει του αποκρίθηκαν «δεν υπογράφω τίποτα».

Έτσι, μου είπε πως ο υπεύθυνος πρακτικής μπορεί να μου δώσει ένα χαρτί που δίνει και στα παιδιά που κάνουν πρακτική μέσω Erasmus, ότι δε χρωστάω τίποτα άλλο πέραν πρακτικής η οποία διαρκεί 6 μήνες και μπούρου μπούρου. Έστειλα email λοιπόν στους Σουηδούς, οι οποίοι εν ολίγοις μού απάντησαν πως αν θέλω να είμαι 100% σίγουρος ότι η αίτησή μου θα είναι έγκυρη, να ακολουθήσω κατά γράμμα τις οδηγίες. Άλλοι αυτιστικοί από 'κει.

Λόγω λοιπόν του "Certification from other staff members, such as faculty or college staff members, will not be accepted" δεν ξέρω κατά πόσο το χαρτί που θα πάρω τους καλύπτει, κάτι που οι ίδιοι αρνιούνται να μου απαντήσουν, κατευθύνοντάς με στο χιλιοδιαβασμένο από εμένα FAQ.

Έχετε ιδέα αν μπορώ να κάνω κάτι ή να κάνω την αίτηση ως έχει και να πάω για φανταρικά ψώνια;

Ευχαριστώ πολύ και προκαταβολικά για το χρόνο σας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
΄Εχω την εντύπωση ότι μετά την παρουσίαση της πτυχιακής σου δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να μην σου δώσουν το χαρτί που ζητάς. Τα μαθήματα τα έχεις περάσει, την πτυχιακή σου την έχεις παραδώσει ,το πολύ πολύ να γράψουν ότι εκκρεμεί η πρακτική σου αλλά αυτό διορθώνεται με τη βεβαίωση που θα σου δώσει ο υπεύθυνος της πρακτικής σου. Στείλε τους αυτές τις 2 βεβαιώσεις και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

carpe_nochtem

Πολύ δραστήριο μέλος

Η carpe_nochtem αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 943 μηνύματα.
Το ίδιο θέμα είχα και εγώ με απολυτήριο λυκείου,όταν ζήτησα πιστοποιητικό σπουδών τον Γενάρη. Εμένα μου έγραψαν "παρακολουθεί μαθήματα μέχρι την σήμερα. Η Γ τάξη είναι τελευταία του λυκείου".Το είχα στείλει έξω και το δέχτηκαν χωρίς προβλήματα.
Οπότε ρώτα αν μπορούν να στο κάνουν κάπως παρόμοια.
Όπως και να'χει,καλή τύχη. =)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top