Πρόβλημα με άσκηση στη δημιουργία πίνακα σε HTML5

myrtilo26

Νεοφερμένος

Η myrtilo26 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ!! :)
Αντιμετωπιζω προβλημα σε με μια ασκηση πληροφορικής Α Λυκείου στην οποία ζητείται η δημιουργία του πινακα που επισυνάπτω παρακάτω σε κώδικα HTML 5 με τη χρήση των ιδιοτήτων colspan και rowspan.
Όπως βλέπετε, τα κελιά της πανω γραμμής με τους αριθμους 1 και 2 πρεπει να καταλαμβάνουν 1,5 κελιά απο αυτά της κατω γραμμής με τους αριθμους 3,4 και 5.
Το πρόβλημα είναι οτι μετά απο αναζήτησή σε διάφορα sites , βρηκα οτι δεν γίνεται να γράψουμε τιμή δεκαδικου αριθμού στην ιδιότητα colspan.
Ενδεχεται κάποιος με γνώσεις στη HTML 5 να μπορει να μου προτείνει καποιον πιθανό τροπο λύσης της άσκησης?
Μεχρι στιγμής έχω σκεφτεί τον εξής κώδικα (τον οποίο επίσης επισυναπτω παρακατω)
Ευχαριστω εκ των προτέρων!
 

Συνημμένα

  • C645337E-383A-4F56-830A-80233AC27D1F.jpeg
    C645337E-383A-4F56-830A-80233AC27D1F.jpeg
    86.3 KB · Εμφανίσεις: 43
  • 7C415EDB-5907-494E-8C47-63695CD20F45.jpeg
    7C415EDB-5907-494E-8C47-63695CD20F45.jpeg
    41.5 KB · Εμφανίσεις: 48

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 11,865 μηνύματα.
@myrtilo26 το πάνω είναι colspan 2 και το κάτω colspan 3 :) Αν δε σου βγαίνει πες μου να σου κάνω τον κώδικα ;)
 

asdfqwerty

Δραστήριο μέλος

Ο asdfqwerty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 734 μηνύματα.
απο ποτε κανουν html στην α λυκειου , εμεις θυμαμαι καναμε κατι σαπια app inventor
 

tsiobieman

Δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ. Έχει γράψει 698 μηνύματα.
Εμείς πάντως κάναμε HTML στην Α Λυκείου.
 

SlimShady

Δραστήριο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών, Μαθητής Γ' Λυκείου & Απόφοιτοι και μας γράφει απο Μελίσσια (Αττική). Έχει γράψει 641 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 11,865 μηνύματα.
@myrtilo26 το πάνω είναι colspan 2 και το κάτω colspan 3 :) Αν δε σου βγαίνει πες μου να σου κάνω τον κώδικα ;)
Λάθος, δεν βγαίνει έτσι!
Πωωω τι σκάλωμα :P
@tsiobieman καμιά ιδέα χωρίς να βάλουμε table μέσα σε table; :hmm:

Τελικά :)
HTML:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <title>ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ</title>
</head>
<body>
    <table border="3">
        <tr>
            <td colspan="3">1</td>
            <td colspan="3">2</td>         
        </tr>
        <tr>
            <td colspan="2">3</td>
            <td colspan="2">4</td>
            <td colspan="2">5</td>
        </tr>         
    </table>
</body>
</html>
Δίνει:
111ο.png


Εμείς στο λύκειο μαθαίναμε πληκτρολόγηση και Word / Excel! Μας έδινε κείμενα να τα πληκτρολογούμε :lol:
 
Τελευταία επεξεργασία:

myrtilo26

Νεοφερμένος

Η myrtilo26 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 11,865 μηνύματα.

myrtilo26

Νεοφερμένος

Η myrtilo26 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
απο ποτε κανουν html στην α λυκειου , εμεις θυμαμαι καναμε κατι σαπια app inventor
Κάναμε κι εμείς app inventor πριν ασχοληθούμε με την html
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δες το post #6 που είναι η σωστή λύση. Η λύση του πρώτου μου post δεν ήταν σωστή (ήμουν από κινητό και απάντησα χωρίς να κάνω δοκιμές). :)
Οκ θα το δοκιμάσω! Και πάλι ευχαριστώ πολύ
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8,660 μηνύματα.
Δεν βγαίνει ακριβώς. Τι κελί του 1 είναι μεγαλύτερο από του 2.
Σκέφτηκα αυτό.
HTML:
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<table border="3">
  <tr style = "visibility:hidden;">
    <td></td>
    <td></td>
    <td></td>
    <td></td>
    <td></td>
    <td></td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan="3">1</td>
    <td colspan="3">2</td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan="2">3</td>
    <td colspan="2">4</td>
    <td colspan="2">5</td>
  </tr>
</table>

</body>
</html>
αλλά ούτε και αυτό βγαίνει ακριβώς.

1618161255550.png

Βγάζει περιθώριο πάνω. :(
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 11,865 μηνύματα.
@akikos εγώ το έφτιαξα ως html αρχείο και το άνοιξα με firefox και έβγαλε σωστό αποτέλεσμα / όπως το θέλει η κοπέλα! :hmm:
Έβαλα και screen του τι μου δείχνει. Μήπως κάτι δεν πάει καλά με το online εργαλείο σου;
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8,660 μηνύματα.
@akikos εγώ το έφτιανα ως html αρχείο και το άνοιξα με firefox και έβγαλε σωστό αποτέλεσμα / όπως το θέλει η κοπέλα! :hmm:
Έβαλα και screen του τι μου δείχνει. Μήπως κάτι δεν πάει καλά με το online εργαλείο σου;

Είναι θέμα του safari.

Όταν το έβαλα σε chrome με το ίδιο εργαλείο έβγαλε το σωστό αποτέλεσμα που έβγαλες εσύ :p.

To πρόβλημα μου είναι τώρα ότι προσπαθώ να βρώ μια compatibility για το safari και μου έχουν σπασει τα νεύρα :P
 

myrtilo26

Νεοφερμένος

Η myrtilo26 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Καλημέρα,
παρέδωσα τελικα την εργασια στον καθηγητή μου αφου συζήτησα πρωτα με τους συμμαθητές μου και μου είπαν οτι έγραψαν κι εκείνοι τον ιδιο ακριβως κώδικα (που έβγαζε ενα μικρο κενο). Στο σχολειο, ο καθηγητής μας ειπε οτι ειναι ικανοποιημένος με τη συγκεκριμένη λύση.
Και παλι, σας ευχαριστω πολυ ολους για τον χρονο σας! :thankuu:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top