Καλο ειναι να μπαινουμε στη θεση των εργαζομενων που μπαινουν στη διαθεσιμοτητα αλλα επισης καλο ειναι να βλεπουμε και την αλλη πλευρα. Παιδια που πρεπει να ερθουν στην πολη και να ξεκινησουν τη ζωη τους εδω χωρις να ξερουν τι θα γινει με το πανεπιστημιο. Παιδια που εχουν ετοιμασει χαρτια για μεταπτυχιακα ή ετοιμαζονται να μπουν στρατο και ειναι στο σκοταδι σχετικα με το τι θα γινει με τα μαθηματα και τις εξετασεις. Αλλοι ειχαν κανονισει αδεια για την περιοδο του Σεπτεμβριου ωστε να δωσουν τα μαθηματα και τωρα βρισκονται σε αδιεξοδο. Ωραια ολα αυτα για τους αγωνες των φοιτητων, συμπαρασταση κλπ αλλα τα λεμε πολυ ευκολα οταν ειμαστε εξω απο το χορο. Αν ησουν εσυ σε μια απο τις κατηγοριες που περιγραφω πιο πανω, αμφιβαλλω αν θα ηθελες να παει ολη η ζωη σου πισω για να μην μπουν σε διαθεσιμοτητα βυσματα που μπηκαν απο το παραθυρο πριν ποσα χρονια...
Για αυτόν που έχει κανονίσει μεταπτυχιακό και περιμένει να κάνει χαρτιά δε μπορώ να μιλήσω γιατί δε ξέρω πώς πάει. Αλλά αυτό το πράγμα με τους πρωτοετείς που αγωνιούν έχει γίνει τόσο καραμέλα που μου τη δίνει στα νεύρα.
Ο τωρινός πρωτοετής έκανε μια μεγάλη προσπάθεια την περασμένη χρονιά για να περάσει στη σχολή που ήθελε. Το κατανοώ. Τώρα όμως ξέρετε τι κάνει;
ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Τα ξύνει να ματώσουν. Δεν είναι τυχαίο που λένε πως οι διακοπές μετά τις πανελλήνιες θα είναι οι μεγαλύτερες στη ζωή σου. Ε εσείς θα αυτό θα το έχετε κάπως πιο έντονο.
Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν; Αράξτε στο νέο σας σπίτι αν είστε σε καμιά επαρχία και κόψτε καμιά βόλτα ή ότι άλλο. Ούτε εξεταστική έχετε ούτε τίποτα.. Εγώ δηλαδή που έχω ακόμη άλλα 3 μαθήματα και περιμένω τι θα πρεπε να πω; Από τη σχολή μια φορά δε μένετε απ' έξω δε περιμένατε εμένα να σας το πω έτσι;
Η ακόμη μεγαλύτερη πλάκα είναι οι φωνές απόγνωσης που βλέπω συνεχώς του στυλ "δεν ξέρω πότε θα ανοίξει η σχολή τι θα κάνω". Ε είναι πολύ απλό. Μπαίνεις στο site της σχολής σου, πας στο τμήμα των ανακοινώσεων, το κάνεις bookmark και το τσεκάρεις κάθε μέρα.
Που είναι ακριβώς το δύσκολο εκεί; Έχουμε φτάσει 18 χρονών από πού θα πρεπε να περιμένουμε να ενημερωθούμε; Αυτός που θα έρθει και θα το κάνει βούκινο πως η σχολή ανοίγει και βγήκε πρόγραμμα πώς λέτε να το καταλάβει, έχει θείο τον πρύτανη;
Όσο για τους εργαζόμενους που και καλά μπήκαν με βύζμα πέρα από το ότι δεν υπάρχει
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ που σημαίνει πως εσκεμένα διαδίδετε αβάσιμες κατηγορίες κατά ανθρώπων που δεν ξέρετε και είναι σε πολύ πιο δύσκολη θέση από ότι εσείς. τι θα πει ακριβώς αυτό; Έτσι πάει το πράγμα; οφθαλμός αντί οφθαλμού; χαρείτε την πολιτισμένη μας ευρωπαϊκή χώρα, όπου ο καθένας κοιτά να βγάλει το μάτι του άλλου και να αναδειχθεί ο λιγότερο καμπούρης από τους άλλους ( aka ο περισσότερο νομιμόφρων ). Μπράβο, καλά πάμε.
υγ: ναι, ξέρω, η γραμματεία της σχολής μας είναι στριμμένη άρα σίγουρα μπήκε απ' το παράθυρο οκ αυτό το πολύ σημαντικό το παρέλειψα.