Προτεινόμενες πηγές και Προτεραιοποίηση

setsa

Νεοφερμένο μέλος

Η setsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Γεια σε όλους,

Είμαι μαθήτρια στη β λυκείου και εδώ και έναν χρόνο σχεδόν έχω χάσει το κίνητρο για μελέτη λόγω κάποιων δυσκολιών. Επειδή δεν μου βγαίνει "φυσικά" σε κανένα μάθημα χωρίς αρκετή προσπάθεια, αυτό φάνηκε λίγο στους βαθμούς με άλλους να μένουν στάσιμοι αντί να βελτιώνονται και άλλους να μειώνονται αισθητά. Στα μαθηματικά και στην άλγεβρα π.χ. πήρα 14, 13 όχι εξαιτίας του καθηγητή, εξαιτίας της ελλιπούς ασχολίας μου (στα μαθηματικά άνοιξα το βιβλίο μόνο για το Διαγώνισμα και μετά από κάποιο σημείο δεν καταλάβαινα τίποτα στο μάθημα). Ωστόσο, θα ήθελα να κάνω μια νέα αρχή.

Στοχεύω να περάσω σε σχολή του 3ου πεδίου (για πολλούς λόγους - κυρίως επειδή αγαπώ τα σχετικά επαγγέλματα), αλλά μου αρέσουν πολύ και τα μαθηματικά οπότε θα ήταν ωραία να ενσωματωθούν στην εργασία μου (έχω μερικές ιδέες για εξειδίκευση στο μέλλον) και να τα διατηρήσω ως χόμπι στον ελεύθερο χρόνο.
Γι' αυτό, θα μπορούσατε να προτείνετε πηγές - κατά προτίμηση βιβλία-βοηθήματα - ως αφετηρία με δεδομένες τις γνώσεις μέχρι την α λυκείου;

Επίσης, καθώς προέχει το διάβασμα των μαθημάτων υγείας, θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε πηγές φυσικής, χημείας και βιολογίας Γ' με σαφή, απλή θεωρία και ασκήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας;

Τέλος, δεδομένης ικανοποιητικής επίδοσης στο σχολείο στα εξεταζόμενα μαθήματα 3ου πεδίου, και εκτός από αυτά και στην άλγεβρα στο φροντιστήριο που ξεκίνησα φέτος, είναι εφικτός ο στόχος για Ιατρική ΕΚΠΑ; Ας είναι περισσότερο ρεαλιστική η απάντηση ως προς τον χρόνο που απομένει και τον ανταγωνισμό γιατί και να μην αξίζει η προσπάθεια για τόσο ψηλά υπάρχουν πάντα εναλλακτικές :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Φιλικά,
Σεμέλη

Ακόμη και η καλύτερη μαθήτρια να είσαι θεωρώ θέμα τύχης την Ιατρική στο ΕΚΠΑ λόγω της μεγάλης βάσης κυρίως καθορίζετε από τι θέματα θα τύχουν (μπορεί να κολλήσεις σε ένα υπό ερώτημα μιας ασκήσης κτλ) το πιος θα διορθώσει τα γραπτά σου (κυρίως στην έκθεση) κτλ

Όμως μην εγκαταλείψεις τα όνειρα σου ακόλουθα τα!

Πάντως υπάρχουν και οι μεταγραφές έχεις δει το ενδεχόμενο εάν δικαιούσαι;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back