Καλημέρα,
έδωσα επιτυχώς εξετάσεις FCE τον Ιούνιο 1999 (τέλος Γ' Γυμωασίου).
Εν συνεχεία έκανα τις τάξεις PA, σε καλοκαιρινά εντατικά (έδωσα CAE Δεκέμβρη 1999 χωρίς να το πάρω) και PB τον Ιούνιου 2000. Δυστυχώς το φροντιστήριο παρότι πολύ γνωστό στην ευρύτερη περιοχή που μένω και με πολλά παραρτήματα και στις γύρω περιοχές, ήταν εντελώς κερδοσποπική επιχείρηση! Το πτυχίο δυστυχώς δεν το πήρα CPE! Είμαστε 13-14 άτομα στην τάξη και η προετοιμασία δεν ήταν καλή, αν είναι δυνατόν! Και σαν τάξη όλοι συνεχίσαμε καλοκαιρινό για να ξαναδώσουμε Δεκέμβρη 2000. Τόσα άτομα σε εντατικό! Κρίμα τα λεφτά που δίναμε.... Και διαβάζαμε και τα καημένα!
Τώρα που πέρασαν τα χρόνια και χρειάζομαι το χαρτί κυρίως για τυπικούς λόγους (είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια και σύντομα θα είμαι υποψήφια διδάκτορας), τα αγγλικά μου είναι σε αρκετά καλό επίπεδο (λόγω των σπουδών μου, διαβάζω καθημερινά πολλές δημοσιεύσεις, σε πληροφορική, βιολογία και ιατρική).
Αυτό που θα ήθελα είναι να δώσω το ECPE (Proficiency Michigan), το Δεκέμβρη, νομίζω πώς είναι εφικτός στόχος. Πήγα σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών ενηλίκων και μου πρότειναν μαθήματα μέχρι τέλη Ιουλίου, σύνολο 16 ώρες με κόστος 250 ευρώ (γύρω στα 15ευρώ η ώρα βγαίνει). Και από Σεπτέμβρη θα κάνω περισσότερες ώρες...
Τα μαθήματα θα είναι σχεδόν ιδιαίτερο. Θα είμαι μόνο με έναν ακόμη κύριο.
Πώς σας φαίνεται σαν πακέτο; Σίγουρα θα είναι ένας τρόπος να καλύψω τα κενά μου, αλλά και πάλι δεν ξέρω, εσείς τι λέτε; Προτείνετε καθαρά ιδιαίτερο ή μεγαλύτερο γκρουπ σε φροντιστήριο;
Είναι εφικτός ο στόχος; Ακούω ότι ναι μεν το michigan είναι πιεστικό ως προς τον χρόνο, αλλά μάλλον είναι πιο τεχνικό και μου ταιριάζει, έχω δει τα final test του griva και μου φαίνονται βατα!
Ευχαριστώ και σόρρυ για το εκτενές (πρώτο μου) μήνυμα.
Καλώς σας βρήκα