roseberry
Διάσημο μέλος

φαινονται πανευκολες και δεν τα καταφερνω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roseberry
Διάσημο μέλος

sHk2s
Νεοφερμένο μέλος

αχ παιδια και γω θα δωσω στις 30/1 για το Β1 και εχω αγχω8ει παρα πολυγενικα με τα γερμανικα δεν ειμαι πολυ αισιόδοξη και πιστευω πως 8α αποτυχω
φοβαμαι πως οταν 8α παω στα προφορικά δεν 8α μπορω να βγαλω κουβεντα και 8α γινω και ρεζιλι
![]()
Και εγώ ανησυχώ αλλά καλύτερα να σκεφτόμαστε θετικά....:no1:
Iliaso
Περιβόητο μέλος

Ioanna ?
Νεοφερμένο μέλος

Μα και λογικά αν σε δουν να κομπιάσεις θα σε ευκολύνουν όπως γίνεται σε όλα τα επίπεδα όλων των γλώσσεων.![]()
γιαπ,συμφωνω :no1:
εξαλλου ουτε η πρωτη εισαι ουτε η τελευταια που το παθαινει αυτο..
μην αγχωνεστε τοσο πολυ

NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

roseberry
Διάσημο μέλος

εχθες εκανα ενα ολοκληρωμενο τεστ και το περασα.........
αα επισης το σαββατο δινω

giorgakisss
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris Giann
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giorgakisss
Εκκολαπτόμενο μέλος

Prokopis22
Εκκολαπτόμενο μέλος

ThomasLemeRE
Νεοφερμένο μέλος

Ειμαι 15 χρονων και φετος θα δωσω για το πτυχειο Β1...Πιστευω οτι εχω ενα καλο επιπεδο καθως εζησα εκει για 3 χρονια(4η με 6η δημοτικου)και εμαθα παρα πολυ καλα την γλωσσα...Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω παει καθολου φροντιστηριο και η προετοιμασια μου ηταν 5 διδακτικες ωρες με μια κυρια που μου εφερνε φωτοτυπιες με λεξιλογικες ασκησεις..με κατανοηση κειμενου..εκθεση..και καναμε και λιγο sprechen..Ειμαι παρα πολυ αγχωμενος παρολο που ξερω την γλωσσα και η δασκαλα μου,μου ειπε οτι θα τα καταφερω, επειδη νιωθω οτι τα αλλα παιδια ειναι καλιτερα προετοιμασμενα λογω φροντιστηριου κτλ.
Απο προσωπικη σας εμπειρια πιστευετε οτι θα τα καταφερνε ενα παδι σαν εμενα σε αυτη την ηλικια και με την παραπανω προετοιμασια?
Σημείωση: Το μήνυμα προήλθε από το θέμα "Βοήθεια/Απορίες στα Γερμανικά"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 391101
Επισκέπτης

Λοιπόν, μην αγχώνεσαι!!! Το μόνο που κάνεις είναι ζημιά στον εαυτό σου! Και την επόμενη φορά δώσε το
C1 (εννοείται Goethe).
Καλή τύχη!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αμπελοφιλόσοφος
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το οτι καποιος ζει στη γερμανια δε σημαινει απαραιτητα οτι μαθαινει καλα γερμανικα. Ισα ισα μπορει -γραμματικα, συντακτικα- να μην τα μαθει καλα, λογω της διαφορας Hochdeutch -αυτα που μαθαινουν στο φροντιστηριο και απαιτουνται στις εξετασεις- και της Umgangsprache -που μιλανε ολοι εκτος απο τους δημοσιογραφους στα δελτια ειδησεων π.χ.
Γνωριζω παιδια που εχουν ζησει παραπανω απο τρια χρονια γερμανια και "σωστα" γερμανικα δεν μιλανε.
Ωστοσο, τα παραπανω δεν ισχυουν παντα και για ολους, απλως για να ξεκαθαριζουμε λιγο με το "πηγες γερμανια, εμαθες γερμανικα"...
Με λιγα λογια, ThomasLemeRE, αν νιωθεις οτι το κατεχεις... ορμα, μη μασας

ThomasLemeRE
Νεοφερμένο μέλος

Guest 391101
Επισκέπτης

Ξεκούραση!Τι πιστευετε οτι πρεπει να συμπεριλαμβανει η τελευτεα μου επαναληψη?![]()
Maraki4you
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.