Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
Το iSchool είναι η μεγαλύτερη μαθητική διαδικτυακή κοινότητα με 68.431 εγγεγραμμένα μέλη και 3.562.351 μηνύματα σε 105.937 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το iSchool άλλα 333 άτομα.
Καταρχάς ευχαριστώ την @Kate1914 για το mention.Καλησπέρα φίλοι ischoolers. Τον τελευταίο καιρό με βασανίζουν σκέψεις σχετικά με το μέλλον μου. Αρχικά, να αναφέρω ότι βρίσκομαι στο πρώτο έτος στην σχολή ημμυ του ΕΜΠ. Κάνοντας την έρευνα μου σχετικά με το τι ακολουθεί στα επόμενα εξάμηνα και παράλληλα κοιτώντας προγράμματα σπουδών άλλων σχολών στον κλάδο των θετικών επιστημών, μου έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες για το αν τελικά έχω κάνει την σωστή επιλογή. Συγκεκριμένα, σκέφτομαι σοβαρά την πιθανότητα του Φυσικού. Νιώθω πως μου ταιριάζει καλύτερα το κομμάτι του θεωρητικού, παρά του περισσότερο πρακτικού επιστήμονα. Δεν μπορώ να πω ότι τα μαθήματα των ημμυ με αφήνουν αδιάφορο, απλώς... νομίζω με τραβάνε περισσότερο οι σπουδές του φυσικού(βλέπε Κβάντο, πυρηνική φυσική, κτλ.).
Είμαι ενήμερος σχετικά με την κατεύθυνση των Τηλεπικοινωνιών, η οποία όπως έχω δει εμπεριέχει αρκετή Φυσική, με κατάλληλες επιλογές μαθημάτων(πχ Υπολογιστικός και Εφαρμοσμένος Ηλεκτρομαγνητισμός, Διάδοση σε Ιονισμενα μέσα κτλ.). Δεν ξέρω αν αξίζει να το κουράσω τόσο όμως όταν ο δρόμος είναι πιο ξεκάθαρος (το Φυσικό).
Επίσης να σημειώσω ότι με ανησυχεί αρκετά το κομμάτι της επαγγελματικής αποκατάστασης, εφόσον επιλέξω το Φυσικό. Σίγουρα θα χρειαστώ μεταπτυχιακό (δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με δευτεροβάθμια) και ενδεχομένως να χρειαστεί να φύγω για εξωτερικό. Από όσο ξέρω οι ευκαιρίες από ημμυ είναι περισσότερες.
Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος με βοηθούσε να βάλω την σκέψη μου σε μια τάξη, και ίσως με τη δική του εμπειρία και δύο τρία παραδείγματα να με βοηθήσει να βγω από το αδιέξοδο.