Προβληματισμοί για τις σπουδές μου - Από επί πτυχίω φοιτητή του Μαθηματικού Αθήνας

bigbrownfox

Νεοφερμένος

Ο bigbrownfox αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και μας γράφει απο Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 5 μηνύματα.
ΜΙΘΕ; Ή ΙΦΕ όπως το λένε τώρα πια; Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης.

Σε σχέση τώρα με διαφορικές εξισώσεις, αριθμητικές αναλύσεις κ.λπ., θα το έκανες επειδή σε ενδιαφέρει ή επειδή έτσι δε θα νιώθεις ότι πέταξες 6-7 χρόνια από τη ζωή σου; (που, για εμένα, δεν τα πέταξες γιατί έκανες τον κόπο να σπουδάσεις κάτι, αλλά αυτά είναι υποκειμενικά ζητήματα) Σεβαστός κάθε λόγος, απλά είναι καλό να έχεις όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται στο μυαλό σου τις αιτίες που σε ωθούν σε διάφορες κινήσεις στη ζωή σου.

Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτομαι πράγματι, αλλά με απασχολεί το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Δεν γνωρίζω τι επαγγελματικές διέξοδοι υπάρχουν μετά από αυτό. Νομίζω ότι αυτό που θέλω, όπως και οι περισσότεροι, είναι να έχω μια αξιοπρεπή δουλειά και ζωή, χωρίς να με απασχολεί να γίνω πάμπλουτος. Συνεπώς, δεν είμαι σίγουρος αν ένα μεταπτυχιακό από το ΙΦΕ μπορεί να το κάνει αυτό.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου, αυτός ο κλάδος για εμένα είναι κάπως πιο ανεκτός για να ασχοληθώ με αυτόν, σε σχέση με άλλους. Πήγα, άλλωστε, καλά τόσο στο μάθημα Διαφορικές Εξισώσεις όσο και σε άλλα μαθήματα σχετικά με αυτό. Δεν ξέρω αν απαντά καθόλου στην ερώτησή σου.
 

efi25

Δραστήριο μέλος

Η efi25 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι επί πτυχίω φοιτητής του Μαθηματικού Αθήνας και διανύω το 6ο έτος σπουδών μου.

Εδώ και ένα (όχι μικρό) χρονικό διάστημα έχω ορισμένες σκέψεις για τη σχολή μου και τις σπουδές μου σε αυτή. Έχω περάσει πάνω από τα μισά μαθήματα της σχολής (συγκεκριμένα 21), μεταξύ αυτών και αρκετά δύσκολα μαθήματα (συγκεκριμένα μου απομένουν 4 υποχρεωτικά μαθήματα και τα υπόλοιπα που μου απομένουν είναι επιλογής από διάφορους καταλόγους μαθημάτων) όμως, ακόμα κι έτσι, έχω ακόμα 15 μαθήματα για το πτυχίο. Ωστόσο, θεωρώ ότι πλέον δεν μου αρέσει καθόλου το αντικείμενο της σχολής μου. Νοιώθω ότι τα εναπομείναντα 15 μαθήματα για το πτυχίο είναι βουνό. Παρ'όλα αυτά, έχω περάσει αρκετά μαθήματα ώστε να μην είμαι σε θέση να παρατήσω τόσο εύκολα τη σχολή προκειμένου να στραφώ σε κάτι άλλο, είτε σε κάποιο άλλο αντικείμενο σπουδών είτε και γενικά σε κάποιο άλλο επάγγελμα.

Γενικά σκέφτομαι ότι η απόκτηση ενός πτυχίου πανεπιστημίου ανοίγει περισσότερες διεξόδους για καλύτερες συνθήκες εργασίας παρά η μη απόκτησή του, γι'αυτό και σκοπεύω να συνεχίσω τις σπουδές μου και να μην παρατήσω τη σχολή. Ωστόσο, αυτό που με προβληματίζει είναι ότι, δεδομένου ότι δεν μου αρέσει το αντικείμενο της σχολής μου, θα πρέπει να εργαστώ σε κάποιον τομέα ο οποίος, στην πραγματικότητα, δεν θα με ευχαριστεί καθόλου. Και όλα αυτά τη στιγμή που όλο και περισσότεροι εργοδότες απαιτούν και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, για τα οποία δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν έχω τους βαθμούς ώστε να μπορέσω να μπω σε κάποιο αξιοπρεπές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (ο μ.ό. μου μέχρι στιγμής είναι γύρω στο 6), ούτε και κατά πόσο η διάρκεια σπουδών μου θα επηρεάσει αρνητικά τόσο το να μπω σε κάποιο μεταπτυχιακό όσο και την επαγγελματική μου ενασχόληση (προφανώς είναι πολύ δύσκολο να τελειώσω φέτος). Ακόμα και τα μεταπτυχιακά που βρήκα (σε Ελλάδα και εξωτερικό), ύστερα από την έρευνα που έκανα, δεν μου φαίνεται να με γεμίζουν. Νοιώθω, λοιπόν, ιδιαίτερα αγχωμένος όταν σκέφτομαι την προοπτική μετά το Μαθηματικό, ακόμα και αφού πάρω πτυχίο. Σκέφτομαι: θα υπάρξει κάτι το οποίο, ακόμα και αν δεν με ευχαριστεί, τουλάχιστον θα μπορώ να το ανεχτώ;

Ο λόγος που επέλεξα το Μαθηματικό εξαρχής δεν ήταν γιατί μου άρεσαν τα μαθηματικά στο σχολείο (παρόλο που στις Πανελλήνιες έγραψα καλά), αλλά γιατί άκουγα από δω και από κει ότι υπάρχουν πολλές διέξοδοι μετά το Μαθηματικό. Από εκεί και πέρα, όμως, θεωρώ ότι δεν έκανα καλή επιλογή. Μάλιστα, συνειδητοποίησα το πόσο λίγο μου αρέσουν τα μαθηματικά αρκετά αργά, καθώς είχα πίστη ότι όλο και κάποιος κλάδος των μαθηματικών θα με ευχαριστούσε. Θεωρούσα ότι το να περάσω, για παράδειγμα, μαθήματα ανάλυσης ήταν ένα αναγκαίο κακό προκειμένου να πάρω πτυχίο και ότι θα έβρισκα μεγαλύτερη ευχαρίστηση, για παράδειγμα, στα υπολογιστικά μαθηματικά, στις διαφορικές εξισώσεις ή στις πιθανότητες και στην στατιστική. Όμως αυτό τελικά δεν φαίνεται να ισχύει και έχει συμβάλλει στην απογοήτευσή μου για τη σχολή, καθώς δεν πιστεύω ότι με ευχαριστούν ιδιαίτερα ούτε αυτοί οι κλάδοι. Επιπλέον, είχα ακούσει εξαρχής για το ότι το Μαθηματικό είναι μια αρκετά δύσκολη σχολή, όμως δεν είχα συνειδητοποιήσει εξαρχής το βαθμό δυσκολίας της. Ούτε το γεγονός ότι πολλοί καθηγητές είναι παράξενοι. Όλες αυτές οι επιλογές που έκανα θεωρώ ότι μου στέρησαν τη δυνατότητα να σπούδαζα σε κάποια άλλη σχολή, η οποία και πιθανόν να με ενδιέφερε περισσότερο.

Ίσως αυτοί οι προβληματισμοί μου να φαίνονται παράλογοι ή υπερβολικοί. Μου φαίνεται κατανοητό κάποιος να το θεωρήσει αυτό. Παρ'όλα αυτά, είναι κάποιοι προβληματισμοί που τους έχω εδώ και αρκετό καιρό και δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάποιο αντίλογο σε όλα αυτά. Θα με βοηθούσε πολύ να μάθω αν κάποιος/α έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση με τη σχολή στην οποία σπούδαζε (όχι απαραίτητα στο Μαθηματικό) ή αν συμμεριζόταν ορισμένους (αν όχι όλους) από αυτούς τους προβληματισμούς, καθώς και πώς μπόρεσε να τους υπερβεί.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια και ζητώ συγγνώμη για την μακροσκελή ανάρτηση.
Θα μιλησω απο τη δικη μου σκοπια, γιατι ειμαι περιπου στην ιδια θεση! Εγω τελειωσα νομικη και τωρα δουλευω στο εξωτερικο ως δικηγορος. Ενω στη σχολη ελεγα οκ, μετα στην πραξη το μισησα και ηθελα να δωσω Πανελληνιες φετος για Ψυχολογια (τελικα δε θα τα καταφερω να δωσω) γιατι οσο περνανε τα χρονια τοσο μου φαινεται βουνο να κανω αυτο το επαγγελμα. Αν και δεν ξερω για το Μαθηματικο και τις επαγγελματικες προοπτικες, αυτο που θα σ ελεγα ειναι οπωσδηποτε να παρεις το πτυχιο και μετα ειτε να το γυρισεις με καποιο μεταπτυχιακο σε κατι αλλο ή να δωσεις κατατακτηριες/πανελληνιες για αλλη σχολη που ενδεχομενως θα σ αρεσε. Να μη μεινεις σε κατι που δε σ αρεσει, γιατι θα καταληξεις οπως εγω ή ακομα χειροτερα μια φιλη μου, της οποιας δεν αρεσε η νομικη ουτε καν απο τη σχολη και τωρα τραβαει τα μαλλια της καθε μερα στη δουλεια. Το εχω ζησει αυτο που λες επακριβως και να ξερεις οτι αν δε σ αρεσει κατι, θα σε βρει μετα δεκα φορες χειροτερο. Δεν το λεω για να σε τρομαξω, αλλα ως ομοιοπαθουσα οφειλω να πω τη δικη μου εμπειρια (και φιλης μου). Απλως, παρε το πτυχιο σου, τι ειναι ενας χρονος εναμιση ακομη, και σε αυτο το χρονο εχεις την ανεση να δεις αν σ αρεσει κατι αλλο ή σε επιπεδο μαστερ ή για δευτερη σχολη. Απο οσο ξερω, εσεις οι θετικοι εχετε πολλα πεδια να ανοιξετε σε επιπεδο μαστερ, ακομη και αγροτικη τεχνολογια μπορειτε να κανετε που λεει ο λογος ή data science που ειναι και πολυ δημοφιλες τωρα (ενω εμεις της θεωρητικης πολυ λιγοτερα αντικειμενα μετα σε επιπεδο μαστερ). Καλο θα ηταν επισης να μιλησεις και με ενα ψυχολογο να σε στηριξει στα επομενα βηματα σου και γραψου και σε φορουμ/ομαδες στο φεισμπουκ να μιλησεις με ατομα αποφοιτους απο Μαθηματικο. Μπορεις επισης να δεις κ linkedin οπου πατας στην αναζητηση μαθηματικο αθηνας και σ βγαζει ατομα που εχουν τελειωσει ιδια σχολη και ολο το βιογραφικο τους, ως γνωστον, απο κει μπορει να παρειςκαμια ιδεα για εναλλακτικη καριερα. Καλη επιτυχια!
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,794 μηνύματα.
Απο οσο ξερω, εσεις οι θετικοι εχετε πολλα πεδια να ανοιξετε σε επιπεδο μαστερ, ακομη και αγροτικη τεχνολογια μπορειτε να κανετε που λεει ο λογος ή data science που ειναι και πολυ δημοφιλες τωρα (ενω εμεις της θεωρητικης πολυ λιγοτερα αντικειμενα μετα σε επιπεδο μαστερ).

@efi25 σαφώς και υπάρχουν πολλά πεδία αλλά πίστεψέ με, αυτό ισχύει στα χαρτιά. Οι προϋποθέσεις για ένα μεταπτυχιακό σε άσχετο κλάδο με βάση το κύριο πτυχίο είναι συνήθως παράξενες και φυσικά, μια τέτοια επιλογή όσο και αν φαίνεται υπέροχη ιδέα για να διορθωθεί το "κακό" bachelor, δεν δίνει επαγγελματικά δικαιώματα εκείνα που δίνει η κατοχή ενός bachelor στην επιστήμη αυτή. Αυτό ισχύει και στο εξωτερικό. Δηλαδή, ένας Βιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Βιοπαθολογία δεν γίνεται Γιατρός σαν επαγγελματική ειδικότητα. Για την ιστορία με τα δημοφιλή πεδία καλό θα ήταν να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. Γενικά με ότι είναι "πιασάρικο". Επειδή συνήθως αυτά έρχονται και παρέρχονται καλό θα ήταν να γίνονται πιο στοχευμένες κινήσεις για πιο ουσιαστικές επαγγελματικές λύσεις. Ο κλάδος των Data μπορεί να ακούγεται δελεαστικός, όμως απαιτεί ειδικές δεξιότητες που μόνο η πανεπιστημιακή εξειδίκευση δεν αρκεί. Είναι παράξενη ειδικότητα για να υπάρξει εργασιακή διάρκεια. Μην τρελαίνουμε τον θεματοθέτη. Καλό θα ήταν να επενδύσει στην κύρια ειδίκευσή του και να δει τι εκεί μπορεί να κάνει. Επειδή μπήκατε πολλοί στη συζήτηση και χωρίς γνώσεις από ανώτερα Μαθηματικά, μιλάτε καθαρά από ανθρώπινη συμπάθεια που είναι απλά τέλειο. Όμως ας επανέλθουμε στο ζουμί.

Ο συνάδελφος ακολούθησε έναν σημαντικό κλάδο των σύγχρονων Μαθηματικών, που λέγεται Διαφορικές Εξισώσεις. Oι Διαφορικές Εξισώσεις αποτελούν τον κύριο χώρο των Μαθηματικών και φυσικά παρέχουν μια εις βάθος άριστη γνώση πολλών Μαθηματικών τομέων. Άρα, είναι καλός Μαθηματικός! Μετά από αυτό πάμε στο επόμενο στάδιο: Τι μπορεί να κάνει ως καλός Μαθηματικός; Συνδυασμούς:

Ένας συνδυασμός είναι να δει τις διαφορικές εξισώσεις ως ένα σκαλοπάτι για να ενισχύσει δεξιότητες σε προγραμματισμό και να ασχοληθεί με κάποια εφαρμογή είτε στο Πολυτεχνείο είτε στα Χρηματοοικονομικά με έμφαση στα Στοχαστικά Μαθηματικά και να γίνει Stochastics-Expert οn Derivatives and Options. Εννοείται ότι θα πρέπει να ασχοληθεί και με κάποια κεφάλαια Στατιστικής, κυρίως Οικονομετρία-Χρονοσειρές σε επίπεδο βαθιάς μελέτης ώστε να έχει καλή σύνδεση πως κολλάει μια στοχαστική διαδικασία με τον ειδικό όρο "τυχαίος περίπατος" της Στατιστικής πέρα από τα πλαίσια ενός ορισμού ή κάποιων ασκήσεων για το μάθημα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κλάδος δεν χαίρει τρελού ανταγωνισμού καθώς όσοι δεν είναι από σπουδές Μαθηματικών ή Φυσικής ή Πολυτεχνείου, αδυνατούν κατανοήσουν τα Μαθηματικά Μοντέλα των Χρηματοοικονομικών Παραγώγων και Χρηματαγορών. Σημασία δεν έχει να κάνει σπουδές για τον τίτλο απλά να κατανοεί πρακτικά τι σημαίνουν όλα αυτά σε ρεαλιστικά τραπεζικά θέματα.

Με μια τέτοια εξειδίκευση θα μπορούσε είτε να εμβαθύνει στα Στοχαστικά Μαθηματικά και να στραφεί στα Αναλογιστικά Μαθηματικά είτε ως Expert-Modeller σε υπολογιστικές προσομοιώσεις μέσω Διαφορικών Εξισώσεων (όπως ανέφερα στο κείμενο #14). Eπιλογές υπάρχουν ακόμη και στην μέση εκπαίδευση αλλά όχι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα θα πρέπει να βρει από το πεδίο σκέψης έτσι ώστε να γίνει η σοβαρή επένδυση σε γνώσεις. Λυπάμαι αλλά με πατριωτικά συναισθήματα, θα υπάρχει μόνιμα το αίσθημα της μιζέριας. Αγαπάμε την Ελλάδα, αλλά η δουλειά είναι άλλο πράγμα.
 

GiorgosAsi

Δραστήριο μέλος

Ο GiorgosAsi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 781 μηνύματα.
Φιλε μπηκα να σου πω και εγω την αποψη μου μιας και εχω περασει απο τη φαση σου.
Το μαθηματικο αθηνας ειναι ενα απο τα καλυτερα προπτυχιακα για να προχωρησεις στη ζωη σου και αυτο γιατι:
Μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο και να στραφεις και να εισαι επιτυχημενος επαγγελματιας στα εξης που ξερω.
1)Οικονομικα
2)Ορκωτος ελεγκτης
3)Πληροφορικη-Αναλυτης Δεδομενων και χιλιες εξειδικευσεις πληροφορικης και θα εισαι πολυ καλος
3)Προγραμματιστης Υπολογιστων
5)Φυσικο-Αστροφυσικο
6)Μαρκετινγκ
7)Στατιστικος
8).....Βαλε οτι αλλο θελεις!

Δηλαδη τι αλλο θελεις απο τη ζωη σου?!!!!!!!!!!Εχεις τα παντα και δεν το εχεις παρει χαμπαρι!!!!!
Μαθε σε τι θες να κατευθυνεις το πτυχιο σου βαλε το στοχο και κυνηγα το!!!!Φιλια !

Θα μου πεις μα δεν εχω επαγγελματικα δικαιωματα κτλ.
Θα σου πω οτι ειμαι στην αγορα πολλα χρονια(10) και οι μαθηματικοι και οι φυσικοι εχουν φαει παρα πολλους με πτυχια σε αντικειμενα οπως σου ανεφερα παραπανω.Θα τους φας ολους μην αμφιβαλεις.Σε οποιο κλαδο θελεις γιατι εχεις μαθει να σκεφτεσαι και να εχεις αναλυτικη σκεψη.Ετσι θα προχωρησεις οπου θελεις εσυ χωρις να νομιζεις οτι οι αλλοι υπερτερουν επειδη εχουν πτυχιο στο κλαδο που θελεις.Μπορω να σου αναφερω απειρα παραδειγματα επιτυχιας σπουδαστων στην αγορα σε ολους τους κλαδους που σου ανεφερα απο το φυσικο και το μαθηματικο.Προχωρα !Μην κοιτας πισω!

Αυτο που θες ειναι μια γκομενα και επειτα να κανεις οικογενεια και να εχεις λεφτα ωστε να ζησεις την οικογενεια σου.Οποτε εκτιμησε τα και βαλε τους στοχους σου
 
Τελευταία επεξεργασία:

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,669 μηνύματα.
ρε μαγκες σορρυ που το γραφω εδω δεν ξερω που μπορω να το γραψω.αμα θελετε επειδη εχει αλλη φαση ο ζωντανος διαλογος μπειτε τσατ ολοι να συζηταμε για αυτα τα θεματα.καλο και το φορουμ απλα περιμενεις μεχρι να απαντησει ο αλλος
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,794 μηνύματα.
Φιλε μπηκα να σου πω και εγω την αποψη μου μιας και εχω περασει απο τη φαση σου.
Το μαθηματικο αθηνας ειναι ενα απο τα καλυτερα προπτυχιακα για να προχωρησεις στη ζωη σου και αυτο γιατι:
Μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο και να στραφεις και να εισαι επιτυχημενος επαγγελματιας στα εξης που ξερω.
1)Οικονομικα
2)Ορκωτος ελεγκτης
3)Πληροφορικη-Αναλυτης Δεδομενων και χιλιες εξειδικευσεις πληροφορικης και θα εισαι πολυ καλος
3)Προγραμματιστης Υπολογιστων
5)Φυσικο-Αστροφυσικο
6)Μαρκετινγκ
7)Στατιστικος
8).....Βαλε οτι αλλο θελεις!

Δηλαδη τι αλλο θελεις απο τη ζωη σου?!!!!!!!!!!Εχεις τα παντα και δεν το εχεις παρει χαμπαρι!!!!!
Μαθε σε τι θες να κατευθυνεις το πτυχιο σου βαλε το στοχο και κυνηγα το!!!!Φιλια !

Θα μου πεις μα δεν εχω επαγγελματικα δικαιωματα κτλ.
Θα σου πω οτι ειμαι στην αγορα πολλα χρονια(10) και οι μαθηματικοι και οι φυσικοι εχουν φαει παρα πολλους με πτυχια σε αντικειμενα οπως σου ανεφερα παραπανω.Θα τους φας ολους μην αμφιβαλεις.Σε οποιο κλαδο θελεις γιατι εχεις μαθει να σκεφτεσαι και να εχεις αναλυτικη σκεψη.Ετσι θα προχωρησεις οπου θελεις εσυ χωρις να νομιζεις οτι οι αλλοι υπερτερουν επειδη εχουν πτυχιο στο κλαδο που θελεις.Μπορω να σου αναφερω απειρα παραδειγματα επιτυχιας σπουδαστων στην αγορα σε ολους τους κλαδους που σου ανεφερα απο το φυσικο και το μαθηματικο.Προχωρα !Μην κοιτας πισω!

Αυτο που θες ειναι μια γκομενα και επειτα να κανεις οικογενεια και να εχεις λεφτα ωστε να ζησεις την οικογενεια σου.Οποτε εκτιμησε τα και βαλε τους στοχους σου

Γενικόλογες ασυναρτησίες. Σιγά μην τρώνε και τον επαγγελματικό χώρο της Ιατρικής. Να είμαστε λίγο πιο σαφείς με τις λίστες. Δεν ζούμε την δεκαετία του 1950 που η επιστήμη της Πληροφορικής είχε κάνει δειλά τα πρώτα βήματά της ως τομέας των Διακριτών Μαθηματικών. Πλέον υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την επιστήμη των Μαθηματικών απλά στην Ελλάδα μας αρέσει να μιλάμε γενικά και αόριστα. Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν στην Ελλάδα να απαντήσει επί των τομέων της Μαθηματικής Επιστήμης. Όλοι αναφέρονται σε ειδικότητες άλλων επιστημών σαν να λέμε ότι μας νοιάζει να οργώνουμε σε χωράφια ξένων. Τα μεταπτυχιακά δεν αποτελούν "πολυμίξερ" επαγγελματικών δικαιωμάτων. Πλέον μετράει η συναφής προϋπηρεσία και φυσικά πτυχία με 2-3 διαφορετικά θεματικά αντικείμενα όπως Μαθηματικά / Νομική, Μαθηματικά / Βιολογία κλπ κάνουν καλή εντύπωση στον Δυτικό κόσμο και όχι τόσο ένα μεταπτυχιακό σε οικονομοστατιστικοπληροφορικοθεολογικο τομέα.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτομαι πράγματι, αλλά με απασχολεί το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Δεν γνωρίζω τι επαγγελματικές διέξοδοι υπάρχουν μετά από αυτό. Νομίζω ότι αυτό που θέλω, όπως και οι περισσότεροι, είναι να έχω μια αξιοπρεπή δουλειά και ζωή, χωρίς να με απασχολεί να γίνω πάμπλουτος. Συνεπώς, δεν είμαι σίγουρος αν ένα μεταπτυχιακό από το ΙΦΕ μπορεί να το κάνει αυτό.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου, αυτός ο κλάδος για εμένα είναι κάπως πιο ανεκτός για να ασχοληθώ με αυτόν, σε σχέση με άλλους. Πήγα, άλλωστε, καλά τόσο στο μάθημα Διαφορικές Εξισώσεις όσο και σε άλλα μαθήματα σχετικά με αυτό. Δεν ξέρω αν απαντά καθόλου στην ερώτησή σου.

Κοίτα, δε νομίζω ότι κάποιο μεταπτυχιακό από μόνο του μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι θέμα προσωπικής προσπάθειας από ένα σημείο και μετά. Και για να καταβάλεις προσπάθεια για κάτι, καλό είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Από εκεί και πέρα, σε μία αγορά εργασίας που αλλάζει διαρκώς, πώς περιμένεις να βρεις μία στατικού τύπου ασφάλεια; Ασφάλεια, νομίζω πια είναι η ισορροπία που έχει όχι ακίνητος αλλά πάνω στο ποδήλατο - όπου κινείσαι συνεχώς.

Όσο για τις διαφορικές εξισώσεις και τα συναφή προς αυτό αντικείμενα, πριν αποφασίσεις ο,τιδήποτε δες κατά πόσον πραγματικά σου αρέσει το αντικείμενο. Στη σχολή υπάρχουν αρκετά αντικείμενα για να εξερευνήσεις και έχεις ακόμα 15 μαθήματα να πάρεις, οπότε μπορείς να πάρεις μία γεύση από όλα. Κάποιοι τομείς είναι, σαφώς, πιο «ερευνητικοί» από κάποιους άλλους αλλά, όπως είπαμε, το σενάριο της ζωής σου το γράφεις εσύ. Όσα σου γράφω εγώ, ή όποιο άλλο μέλος του φόρουμ είναι απλές προτάσεις που, επουδενί, δεν πρέπει να μπεις στον πειρασμό να ακολουθήσεις κατά γράμμα. Ψάξ' τες, δες πώς είναι, αλλά πρέπει μέσα σε αυτό που θες να κάνεις να μπορείς να βρεις τον εαυτό σου. Όχι να φτιάξεις τον εαυτό σου για να μπει μέσα σε αυτό που θα κάνεις.
 

GiorgosAsi

Δραστήριο μέλος

Ο GiorgosAsi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 781 μηνύματα.
Γενικόλογες ασυναρτησίες. Σιγά μην τρώνε και τον επαγγελματικό χώρο της Ιατρικής. Να είμαστε λίγο πιο σαφείς με τις λίστες. Δεν ζούμε την δεκαετία του 1950 που η επιστήμη της Πληροφορικής είχε κάνει δειλά τα πρώτα βήματά της ως τομέας των Διακριτών Μαθηματικών. Πλέον υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την επιστήμη των Μαθηματικών απλά στην Ελλάδα μας αρέσει να μιλάμε γενικά και αόριστα. Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν στην Ελλάδα να απαντήσει επί των τομέων της Μαθηματικής Επιστήμης. Όλοι αναφέρονται σε ειδικότητες άλλων επιστημών σαν να λέμε ότι μας νοιάζει να οργώνουμε σε χωράφια ξένων. Τα μεταπτυχιακά δεν αποτελούν "πολυμίξερ" επαγγελματικών δικαιωμάτων. Πλέον μετράει η συναφής προϋπηρεσία και φυσικά πτυχία με 2-3 διαφορετικά θεματικά αντικείμενα όπως Μαθηματικά / Νομική, Μαθηματικά / Βιολογία κλπ κάνουν καλή εντύπωση στον Δυτικό κόσμο και όχι τόσο ένα μεταπτυχιακό σε οικονομοστατιστικοπληροφορικοθεολογικο τομέα.


Αυτα εαν του αρεσει η επιστημη των μαθηματικων φιλαρακο.Εαν δεν του αρεσει οπως ειπε,τοτε λες περιττες φλυαριες.Πρεπει να αλλαξει αντικειμενο μεσω σεμιναριων και μεταπτυχιακων.Εαν δεν του αρεσουν τα μαθηματικα μην τον περιοριζεις.Μπορει να κανει πολλα πραγματα εαν δεν ξερεις ασε να μιλησουν αλλοι που το εχουν κανει αυτο.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,794 μηνύματα.
Αυτα εαν του αρεσει η επιστημη των μαθηματικων φιλαρακο.Εαν δεν του αρεσει οπως ειπε,τοτε λες περιττες φλυαριες.Πρεπει να αλλαξει αντικειμενο μεσω σεμιναριων και μεταπτυχιακων.Εαν δεν του αρεσουν τα μαθηματικα μην τον περιοριζεις.Μπορει να κανει πολλα πραγματα εαν δεν ξερεις ασε να μιλησουν αλλοι που το εχουν κανει αυτο.

Πώς γίνεται κάποιος να σπουδάζει Μαθηματικά και να μην του αρέσει η επιστήμη; Πώς γίνεται κάποιος να σπουδάζει Μαθηματικά και να μην ξέρει τι του γίνεται επιστημονικά με βάση τις διεθνείς εξελίξεις αλλά να ξέρει την τελευταία μόδα σκυλάδικου; :down:

Τι ακαταλαβίστικα είναι αυτά στην Ελλάδα; :whatever:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top